EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb

Kisorsolták a kilencedik Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

Kisorsolták a kilencedik Nemzeti Vágta előfutamain versenyző 71 település sorrendjét, amely alapján lovasok és lovaik rajthoz állhatnak szeptember 17-én Budapesten, a Hősök terén.“A nemzet összekapcsolódásának, a nemes versengésnek, ember és természet harmóniájának ünnepe a Nemzeti Vágta” – emelte ki Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a versenysorozat elnöke a Hadtörténeti Múzeumban tartott szerdai sorsoláson, amelyen eldőlt a 12 előfutam összetétele és sorrendje.

Idén az előfutamok első három helyezettje kerülhet be a vasárnapi elődöntőkbe, melyek győztesi indulhatnak a 2016 leggyorsabb lovasa címéért a döntőben. A kétnapos lovas programsorozat ebben az évben Kiss Sándor székely huszár ezredes emléke előtt tiszteleg.

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is lesz többek között kishuszár vágta, fogat vágta, nemzetközi futam, jótékonysági sztárfutam és lovasbemutatók is. Az érdeklődőket Országkonyha, Vágta korzó és huszártábor is várja.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.