EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb XI.kerület

Van esély a kerékpársávra

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján 8,3 milliárd forintnyi EU-s támogatásra adnak be pályázatokat, amelyből 18 kerületben 13 biciklis beruházás várható. A Magyar Kerékpárosklub Budapest nagy lehetőségének tartja a pályázatok beadását, és bízik benne, hogy megvalósul a Bartók Béla úti biciklisáv kialakítása is.

Bartók Béla úti munkálatok aszfaltozás, villamospálya felújítás, kerékpár ( Fotó: Sáfár Tibor)

Lesz talán rendes kerékpársáv is ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Az utóbbi hónapok vitáit követően örülünk a pozitív fejleményeknek. A Bartók Béla úti kerékpársáv megépítésével kapcsolatban a főváros jelezte, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) vizsgálatának eredményére várnak. Ez azért is jó hír, mert éppen a BME 2008-as javaslata alapján tervezte kerékpársávok kialakítását a főváros – tájékoztatott Halász Áron. A Magyar Kerékpárosklub szóvivője hozzátette, a szervezet örömmel működik együtt Budapesttel ebben a munkában.  A Kerékpárosklub javaslatcsomagja itt érhető el: http://kerekparosklub.hu/budapestprogram.

bartok terv Csüllög I

A tervek szerint ilyen lenne a bringaút a Bartókon

bartok

Nyár elején a civilek bringás felvonulással kampányoltak a Bartók Béla úti kerékpársáv kialakításáért

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.