EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XI.kerület

Van esély a kerékpársávra

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján 8,3 milliárd forintnyi EU-s támogatásra adnak be pályázatokat, amelyből 18 kerületben 13 biciklis beruházás várható. A Magyar Kerékpárosklub Budapest nagy lehetőségének tartja a pályázatok beadását, és bízik benne, hogy megvalósul a Bartók Béla úti biciklisáv kialakítása is.

Bartók Béla úti munkálatok aszfaltozás, villamospálya felújítás, kerékpár ( Fotó: Sáfár Tibor)

Lesz talán rendes kerékpársáv is ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Az utóbbi hónapok vitáit követően örülünk a pozitív fejleményeknek. A Bartók Béla úti kerékpársáv megépítésével kapcsolatban a főváros jelezte, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) vizsgálatának eredményére várnak. Ez azért is jó hír, mert éppen a BME 2008-as javaslata alapján tervezte kerékpársávok kialakítását a főváros – tájékoztatott Halász Áron. A Magyar Kerékpárosklub szóvivője hozzátette, a szervezet örömmel működik együtt Budapesttel ebben a munkában.  A Kerékpárosklub javaslatcsomagja itt érhető el: http://kerekparosklub.hu/budapestprogram.


bartok terv Csüllög I

A tervek szerint ilyen lenne a bringaút a Bartókon

bartok

Nyár elején a civilek bringás felvonulással kampányoltak a Bartók Béla úti kerékpársáv kialakításáért

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.