EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb XI.kerület

Van esély a kerékpársávra

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján 8,3 milliárd forintnyi EU-s támogatásra adnak be pályázatokat, amelyből 18 kerületben 13 biciklis beruházás várható. A Magyar Kerékpárosklub Budapest nagy lehetőségének tartja a pályázatok beadását, és bízik benne, hogy megvalósul a Bartók Béla úti biciklisáv kialakítása is.

Bartók Béla úti munkálatok aszfaltozás, villamospálya felújítás, kerékpár ( Fotó: Sáfár Tibor)

Lesz talán rendes kerékpársáv is ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Az utóbbi hónapok vitáit követően örülünk a pozitív fejleményeknek. A Bartók Béla úti kerékpársáv megépítésével kapcsolatban a főváros jelezte, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) vizsgálatának eredményére várnak. Ez azért is jó hír, mert éppen a BME 2008-as javaslata alapján tervezte kerékpársávok kialakítását a főváros – tájékoztatott Halász Áron. A Magyar Kerékpárosklub szóvivője hozzátette, a szervezet örömmel működik együtt Budapesttel ebben a munkában.  A Kerékpárosklub javaslatcsomagja itt érhető el: http://kerekparosklub.hu/budapestprogram.


bartok terv Csüllög I

A tervek szerint ilyen lenne a bringaút a Bartókon

bartok

Nyár elején a civilek bringás felvonulással kampányoltak a Bartók Béla úti kerékpársáv kialakításáért

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.