2018. április 25., szerda
Márk

Extra

Várkonyi Andrea végre igazán önmaga lehet

A híradózás után teljesen új szerepben, eddig még sosem látott arcát mutatva jelentkezik ma este Várkonyi Andrea a FEM3 megújult csatornáján induló talkshow-val. Andi nem tagadja, nagyon nehezére esett búcsúzni a Tények műsorvezetői székétől, de most örül, hogy végre megmutathatja a nézőknek azt az énjét is, amelyet eddig csak a barátok és a családja ismerhetett.

Várkonyi Andrea kerekasztal beszélgetés Mezzo Music Restaurant (Fotó: Máté Krisztián)

Várkonyi Andrea kerekasztal beszélgetés Mezzo Music Restaurant (Fotó: Máté Krisztián)

Várkonyi Andrea végre akkor mosolyoghat, amikor akar, lehet véleménye, megmutathatja, hogy van humora, és – mint mondja – végre nem kell a világ összes rossz hírét átélnie. Májusban bombaként robbant a hír, hogy Andi nem a Tények műsorvezetőjeként folytatja pályáját a TV2-nél, ez pedig azt jelentette, hogy életének több mint tízéves szakaszától kellett búcsút vennie.


– Azt már látom, hogy sosem tudom majd magamból kiirtani, hogy hírekkel kezdjem a napot. Most annyi a különbség, hogy vannak olyan cikkek, hírek, amelyek tragédiával vagy bűnügyekkel kapcsolatosak, ezeket már nem kell megnyitnom, és megmondom őszintén, jólesik mellettük elmenni. Ezt a szűrőt talán már rögtön májusban ösztönösen magamba építettem – kezdte a Lokálnak Andrea, aki nem tagadja, nehéz időszakon van túl, hisz nem volt egyszerű feldolgozni, hogy búcsút intett a híradózásnak.

Párja, Bochkor Gábor azonban mindenben mellette állt és igazi társként segítette őt át ezen. – Nehéz volt a búcsú, Gábor legfőképpen abban tudott segíteni, hogy bármilyen fázison mentem keresztül az első pár hét során ezzel kapcsolatban, akkor azt meghallgatta. Ez is egyfajta gyász, és ő ennek minden szakaszában mellettem állt. Pontosan értette, min megyek keresztül, így nem próbált feleslegesen nyugtatgatni, vagy elhessegetni a problémát azzal, hogy koncentráljak a pszichológiai tanulmányaimra és a vizsgaidőszakra, hanem hagyta, hogy átmenjen rajtam minden érzelem. Egyszerűen mellettem volt, és ez segített – teljesen magam mögött tudtam hagyni a bánatot.


Hatalmas sikert aratott, a közönség állva tapsolt Radics Gigi élete első lemezbemutató koncertjén.

Várkonyi Andrea és kislánya

A Micsoda nők!-nek Andrea nem csupán műsorvezetője, hanem tevékeny alakítója is lesz, így minden munkafázisból kiveszi a részét. – Igyekszünk a legkülönbözőbb karaktereket összehozni a műsorban, hogy minden nézőpontot megismerhessünk egy-egy témával kapcsolatban. Ráadásul végre megmutathatom egy olyan arcomat, amit eddig csak a barátok és a családom ismert. Lehet véleményem, és bevallom őszintén, az elmúlt időszakban szerzett pszichológiai tudásomat is latba tudom olykor vetni. Azelőtt sokszor le kellett pörgetnem a fejemben, hogy híradósként megtehetek-e dolgokat a kamera előtt, most végre nincs önkontroll, magamat adhatom.

Andrea és családja a nyáron többször is jártak külföldön, mint mondja, úgy érezte, a rengeteg stresszt jobb hátrahagyni és teljesen kikapcsolódni. – Szeretek olyan messzire menni, ha családi nyaralásról van szó, ahol a hírek nem érnek utol. Idén hosszabb szünetem volt, mint eddig bármikor, így több kiruccanás is belefért az időnkbe. Gombos Edináékat is meglátogattuk Miamiban, a barátságunk ugyanis hosszú évekre nyúlik vissza. Remek kikapcsolódás volt, úgy érzem, teljesen feltöltődtem lelkileg – mesélte Andrea, aki kubai nyaralásuk utolsó napján, már a hazaút alatt megbetegedett, itthon napokig nyomta az ágyat, azonban nem lett jobban, be is lázasodott és kórházban is volt, a kiszáradás szélén állt. – A forgatások kezdete előtti néhány nap így nem épp a pihenésről szólt, ettől függetlenül tárt karokkal várom az új feladatokat.

A Viszkissel nyit a műsor

A Micsoda nők! – Várkonyi Andreával című talkshow első vendégei Majoros Hajnalka, Kormos Anett humorista, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus és Ambrus Attila lesznek. – Minden héten igyekszünk érdekes vendégekkel színesíteni a műsort. Az első adásban Ambrus Attila például olyan dolgokat árul majd el, amiről korábban még sehol sem beszélt. Szokás mondani, hogy egy korábbi bankrablót nem kellene rivaldafénybe állítani, de azt gondolom, hogy ha valaki leül vele két percre beszélgetni, azonnal azt gondolja magában, hogy ő bizony megérdemelt egy újabb esélyt.

dr_varkonyi_andrea

Kapcsolódó Cikkek

  • Jövőhéten már Lisszabonban próbál az AWS

    Jövőhéten már Lisszabonban próbál az AWS

    Május 2-án már Lisszabonban próbál az AWS, az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán. Az utazás előtt formabontó, minikoncerttel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak hétfőn, melyen a zenekar egyik tagja, Kökényes Dániel nem tudott részt venni, mert az aznapi próbán ugrás közben beverte a fejét és kórházba került.