2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb XVI.kerület

260 millióból újul meg a strand!

Épül-szépül a kerület. A nyári szünetben például számtalan út és iskola újult meg, de a munkák az ősz beköszöntével sem állnak le. Kovács Péter polgármester most például két, nagyszabású felújítást jelentett be.

A strand felújítása megkezdődött az Erzsébetligeti Uszodánál (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az új medence alapját már ássák (Fotó: Keresztesi Balázs)

A kerületi lakosok nagy örömére megújul a közkedvelt Erzsébetligeti strand. Na, nem csak úgy ímmel-ámmal, hiszen mint ahogy azt a polgármester elmondta, a felújítás csaknem 260 millió forintba kerül. Ebből az összegből bővül a strand területe, épül két új medence – az egyik egy hullámmedence, a másik pedig kifejezetten gyermekmedence, melybe játékokat is helyeznek – és épül három csúszda is. Ráadásul ebből kettő igazi kamikaze-versenycsúszda lesz, mindkettő időmérővel felszerelve, így akár versenyezni is lehet majd rajtuk.
Kovács Péter hozzátette, szerették volna, ha a strand idén nyáron már a lakosok igényeit szolgálja ki, de az új szabályok szerint tervellenőrt kellett alkalmazni, mielőtt kiírták a közbeszerzést. Amikor ezt a problémát megoldották, a közbeszerzés nyertese nem tudta vállalni a határidőket, így újabb közbeszerzést kellett kiírni, ezért kezdődnek a munkák csak most. A polgármester reméli, nyárra mindennel elkészülnek.


A strand felújítása megkezdődött az Erzsébetligeti Uszodánál (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ennél komolyabb csúszdák épülnek (Fotó: Keresztesi Balázs)

A másik nagyszabású építkezés a Mátyás király tér felújítása. Ennek első üteme – az út felújítása – már elkészült, most a park rendbetétele következik. Mint azt Kovács Péter elmondta, a tér régi állapotát állítják majd vissza, melyre egy kettős kereszt formájú úthálózat volt a jellemző, természetesen figyelembe véve a téren átmenő forgalmat. Hozzátette, a kerületi zeneiskola kérésére egy zenepavilont is épít az önkormányzat, ahol komolyzenekoncerteket rendeznek. Lapunk azt is megtudta, a munkálatok ezen, második része mintegy 60 millió forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek