2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Belföld

56 hőseit bojkottálja az MSZP

Küszöbön az 1956-os forradalom 60. évfordulója, a parlamenti pártok közös nyilatkozatot adtak ki az ünnep kapcsán. Egy kivétellel, az MSZP ugyanis – ahogy az utóbbi időben mindent – ezt is bojkottálta.

Kövér László házelnök kezdeményezésére született egy nyilatkozatot az 1956-os forradalom közelgő 60. évfordulójára. Ebben buzdítják a magyarokat, hogy vegyenek részt a szabadságharc megünneplésében. Kövér szerette volna, ha a felhívást aláírja az összes parlamenti frakció, ezzel is kifejezve, hogy a forradalom nem politikai, hanem nemzeti ügy.
Nemcsak a kormánypártok, a Fidesz és a KDNP értett ezzel egyet, hanem az ellenzékiek közül a Jobbik és az LMP is. Egyedül az MSZP gondolta úgy, hogy nem vesz ebben részt és belerondít a nagy összeborulásba.
Fotó: Csudai Sándor

A Molnár Gyula vezette elnökség csak hírből ismeri a változást (Fotó: Csudai Sándor)

A szocialisták így nem írták alá a közös emlékezés fontosságát hangsúlyozó nyilatkozatot. Mivel ebben tényleg semmi más nem szerepelt, csupán annyi, hogy mindenki ünnepeljen méltósággal és őrizze meg a szabadságharc emlékét az utókornak, kissé érthetetlennek tűnt, mire fel ez a felesleges keménykedés Kunhalmi Ágneséktől. Kiderült (micsoda fordulat), hogy a Fidesz a baj.

– Ezzel az állampárttal – írta lapunknak az MSZMP utódpártja – nem lehet együtt ünnepelni, ezért elzárkóztunk a közös nyilatkozattól – magyarázták. Aztán jó szokásukhoz híven logikai bukfencből is bemutattak párat, mert a Lokálnak azt is jelezték, hogy ugyanakkor „a felhívás szövegében nem találtak kivetnivalót” és ők maguk is szeretnének egy olyan országban élni, ahol „a közös nyilatkozat aláírását senkinek nem kell meggondolnia”. Hiába, aláírni akkor sem fogják.
mszp-szekhaz-56

MSZP székház 1956-ban – Fotó: Fortepan


Mint megtudtuk, a döntést a szocialisták országos elnöksége hozta meg, végérvényesen. Egy percig sem merült fel bennük, hogy a 60. évfordulóra tekintettel talán az MSZP is kivehetné a részét abból a sokat emlegetett országépítésből. Ehelyett, ahogy először a kvótanépszavazás, aztán a parlament, úgy most az ország és 56 megannyi hőse is bojkottot kapott tőlük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kasszás Erzsire drogozta magát egy árufeltöltő

  Kasszás Erzsire drogozta magát egy árufeltöltő

  Egy igen szürreális rögtönzött produkció szemtanúi voltak egy szupermarket vásárlói, ugyanis az üzlet egyik árufeltöltője annyira betépett, hogy ordítva énekelte a reklámokból jól ismert Kasszás Erzsi slágerét, majd annak teljes koreográfiáját is bemutatta.

 • Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

  Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

  Pszichiáter kezeli azt a 11 éves kisfiút, akit a pedofil informatikatanár, Sz. Zoltán november 7-én megkísérelt elszöktetni az országból. Végh József kriminálpszichológus szerint a 32 éves férfi olyan befolyásra tett szert a kisfiú felett, hogy hosszú terápiával is csak akkor lehet helyrehozni a lelkét, ha ő is akarja.

 • Csókosok halálos csókja

  Csókosok halálos csókja

  Fura egy történetet boncolgat a csvm.blogstar.hu szerzője, amelyet alaposan végigolvasva csak a vak nem látja: csókosok közt vesztes, aki néma.

 • Családszervezetek a koraszülöttekért

  Családszervezetek a koraszülöttekért

  A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Emmi közös szervezésében idén is megrendezik a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát december 3-án, vasárnap 10 és 18 óra között a Millenáris D épületében.