EUR: 308,81 Ft
CHF: 288,39 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Belföld Szekszárd

72 óra kompromisszumok nélkül

Szekszárd idén is csatlakozott a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű háromnapos szociális önkéntes akcióhoz. Az országos programot kilencedik alkalommal szervezte meg a három történelmi keresztény egyház az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Országszerte közel 8000 önkéntes 330 projektben végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát az elmúlt hétvégén, többek közt Tolna megyei településeken is.

Mint azt Nivel Patrik diákújságíró tudósításából megtudtuk, Szekszárdon a hivatalos megnyitó Komjáthy Attila gitárjátékával kezdődött a katolikus általános iskola előtt, majd Bakonyi Mária, a rendezvény megyei koordinátora ismertette a nap programját. Ezt követően Csillagné Szánthó Polixéna, a közgyűlés humán bizottságának elnöke és Bacsmai László katolikus esperes beszélt az önzetlen segítségnyújtás fontosságáról.
A Bezerédi István Szakképző Iskola, a Szent József Katolikus Általános Iskola és a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola diákjait, a cserkészeket és az Új Nemzedék Központ fiataljait egyaránt a sorai között tudó önkéntes csapat szombaton látott munkához. Többek között segítettek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének levelek borítékolásával, székeket újítottak meg a plébánia közösségi tereiben, lomtalanítottak a Szent Rita Katolikus Óvodában, valamint padokat festettek a Szent József Katolikus Iskolaközpontban – utóbbiban Fodor Éva igazgatónő is segédkezett.
A nap zárásaként a plébánián gyűltek össze és egy közös szendvicspartin beszámoltak egymásnak az élményeikről, majd megnézték a nap folyamán készített fotókat. A 72 órás rendezvény zárását a vasárnap reggeli szentmise jelentette a belvárosi katolikus templomban.

SS_72óraönkéntesség_1

Az önkéntesek többek között lomtalanítottak a Szent Rita Katolikus Óvodában Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek

 • Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Veszélyes emberekkel szervezett üzleti találkozóra kísérte el feltételezett bűntársát, ezért van most házi őrizetben – állította lapunknak Tasnádi Péter, akit a múlt héten fogtak el a zsaruk.

 • Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  A rendőrség kiszállása vetett véget annak a csetepaténak, amely még múlt szombaton történt Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren. Az MSZP által támogatott Dopeman aktivistái tűztek össze a liberálisok jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájával, Erőss Gáborral.

 • Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Új gyurmát kapott az a kisfiú a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-től, aki két hete a vécé lefolyójába ejtette zöld gyurmaszörnyét. Áron a történtek után könnyfakasztó levelet írt a cégnek, hogy juttassák vissza neki kis kedvencét.