EUR: 311,31 Ft
CHF: 287,85 Ft
2017. április 28., péntek
Valéria

Belföld Szekszárd

72 óra kompromisszumok nélkül

Szekszárd idén is csatlakozott a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű háromnapos szociális önkéntes akcióhoz. Az országos programot kilencedik alkalommal szervezte meg a három történelmi keresztény egyház az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Országszerte közel 8000 önkéntes 330 projektben végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát az elmúlt hétvégén, többek közt Tolna megyei településeken is.

Mint azt Nivel Patrik diákújságíró tudósításából megtudtuk, Szekszárdon a hivatalos megnyitó Komjáthy Attila gitárjátékával kezdődött a katolikus általános iskola előtt, majd Bakonyi Mária, a rendezvény megyei koordinátora ismertette a nap programját. Ezt követően Csillagné Szánthó Polixéna, a közgyűlés humán bizottságának elnöke és Bacsmai László katolikus esperes beszélt az önzetlen segítségnyújtás fontosságáról.
A Bezerédi István Szakképző Iskola, a Szent József Katolikus Általános Iskola és a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola diákjait, a cserkészeket és az Új Nemzedék Központ fiataljait egyaránt a sorai között tudó önkéntes csapat szombaton látott munkához. Többek között segítettek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének levelek borítékolásával, székeket újítottak meg a plébánia közösségi tereiben, lomtalanítottak a Szent Rita Katolikus Óvodában, valamint padokat festettek a Szent József Katolikus Iskolaközpontban – utóbbiban Fodor Éva igazgatónő is segédkezett.
A nap zárásaként a plébánián gyűltek össze és egy közös szendvicspartin beszámoltak egymásnak az élményeikről, majd megnézték a nap folyamán készített fotókat. A 72 órás rendezvény zárását a vasárnap reggeli szentmise jelentette a belvárosi katolikus templomban.

SS_72óraönkéntesség_1

Az önkéntesek többek között lomtalanítottak a Szent Rita Katolikus Óvodában Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek

 • Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  A miniszterelnök megvédte a magyarokat Brüsszelben, miközben a magyar baloldal ott is csak a hazáját támadta – közölte tegnap Halász János, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az is kiderült: Soros nem a CEU, hanem a bevándorláspolitika miatt támadja a magyar kormányt.

 • Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Simicska Lajos az Index tulajdonosa – mondta szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vezetője, Mészáros Antónia, mire a meghívott vendég, Dudás Gergely, az Index főszerkesztője kapásból cáfolta ezt, ám a beszélgetés közben kiderült, hogy Simicska emberei azért ott ólálkodnak az Index körül.

 • Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

  Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

  Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.