EUR: 318,59 Ft
CHF: 274,16 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld Szekszárd

72 óra kompromisszumok nélkül

Szekszárd idén is csatlakozott a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű háromnapos szociális önkéntes akcióhoz. Az országos programot kilencedik alkalommal szervezte meg a három történelmi keresztény egyház az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Országszerte közel 8000 önkéntes 330 projektben végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát az elmúlt hétvégén, többek közt Tolna megyei településeken is.

Mint azt Nivel Patrik diákújságíró tudósításából megtudtuk, Szekszárdon a hivatalos megnyitó Komjáthy Attila gitárjátékával kezdődött a katolikus általános iskola előtt, majd Bakonyi Mária, a rendezvény megyei koordinátora ismertette a nap programját. Ezt követően Csillagné Szánthó Polixéna, a közgyűlés humán bizottságának elnöke és Bacsmai László katolikus esperes beszélt az önzetlen segítségnyújtás fontosságáról.
A Bezerédi István Szakképző Iskola, a Szent József Katolikus Általános Iskola és a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola diákjait, a cserkészeket és az Új Nemzedék Központ fiataljait egyaránt a sorai között tudó önkéntes csapat szombaton látott munkához. Többek között segítettek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének levelek borítékolásával, székeket újítottak meg a plébánia közösségi tereiben, lomtalanítottak a Szent Rita Katolikus Óvodában, valamint padokat festettek a Szent József Katolikus Iskolaközpontban – utóbbiban Fodor Éva igazgatónő is segédkezett.
A nap zárásaként a plébánián gyűltek össze és egy közös szendvicspartin beszámoltak egymásnak az élményeikről, majd megnézték a nap folyamán készített fotókat. A 72 órás rendezvény zárását a vasárnap reggeli szentmise jelentette a belvárosi katolikus templomban.


SS_72óraönkéntesség_1

Az önkéntesek többek között lomtalanítottak a Szent Rita Katolikus Óvodában Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek