EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb Eger

A képzett munkaerő vonzza a vállalkozásokat

Az elmúlt napokban az ország több területén, nagyvárosokban kötöttek úgynevezett foglalkoztatási paktumot. Egerben is összegyűltek a városháza dísztermében a város vezetői, Habis László polgármester, a Heves Megyei Kormányhivatal részéről dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, továbbá az Eger és környékén működő szakképző intézmények vezetői és a foglalkoztatást, valamint a szakképzés fejlesztését elősegítő cégek képviselői.

Huszonkét aláíró szentesítette az egri Foglalkoztatási Paktumot

Huszonkét aláíró szentesítette az egri Foglalkoztatási Paktumot

Habis László Eger polgármestere és dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott

Habis László Eger polgármestere (balra) és dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott (jobbra) a paktum megkötésekor

A projekt keretében az Eger közigazgatási területén („paktumterület”) működő vállalkozások munkaerő-igényeire alapozva indítanak képzési és foglalkoztatási programokat. Remények szerint ezek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a képzésre-továbbképzésre szoruló álláskeresők elhelyezkedéséhez, valamint a paktumhoz kapcsolódó közös munkában részt vállaló szereplők együttműködésének erősítéséhez. Itt öt év alatt összesen 600 ember álláshoz juttatása a cél, mintegy 925 millió forint hazai és uniós forrásból. A paktum célja az is, hogy a megfelelő képzettségű munkavállalók új vállalkozások letelepedését segítsék elő Egerben és a környező településeken.


Szerző: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.