2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Eger

A képzett munkaerő vonzza a vállalkozásokat

Az elmúlt napokban az ország több területén, nagyvárosokban kötöttek úgynevezett foglalkoztatási paktumot. Egerben is összegyűltek a városháza dísztermében a város vezetői, Habis László polgármester, a Heves Megyei Kormányhivatal részéről dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, továbbá az Eger és környékén működő szakképző intézmények vezetői és a foglalkoztatást, valamint a szakképzés fejlesztését elősegítő cégek képviselői.

Huszonkét aláíró szentesítette az egri Foglalkoztatási Paktumot

Huszonkét aláíró szentesítette az egri Foglalkoztatási Paktumot

Habis László Eger polgármestere és dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott

Habis László Eger polgármestere (balra) és dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott (jobbra) a paktum megkötésekor

A projekt keretében az Eger közigazgatási területén („paktumterület”) működő vállalkozások munkaerő-igényeire alapozva indítanak képzési és foglalkoztatási programokat. Remények szerint ezek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a képzésre-továbbképzésre szoruló álláskeresők elhelyezkedéséhez, valamint a paktumhoz kapcsolódó közös munkában részt vállaló szereplők együttműködésének erősítéséhez. Itt öt év alatt összesen 600 ember álláshoz juttatása a cél, mintegy 925 millió forint hazai és uniós forrásból. A paktum célja az is, hogy a megfelelő képzettségű munkavállalók új vállalkozások letelepedését segítsék elő Egerben és a környező településeken.


Szerző: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.