EUR: 308,38 Ft
CHF: 282,46 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb Eger

A képzett munkaerő vonzza a vállalkozásokat

Az elmúlt napokban az ország több területén, nagyvárosokban kötöttek úgynevezett foglalkoztatási paktumot. Egerben is összegyűltek a városháza dísztermében a város vezetői, Habis László polgármester, a Heves Megyei Kormányhivatal részéről dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, továbbá az Eger és környékén működő szakképző intézmények vezetői és a foglalkoztatást, valamint a szakképzés fejlesztését elősegítő cégek képviselői.

Huszonkét aláíró szentesítette az egri Foglalkoztatási Paktumot

Huszonkét aláíró szentesítette az egri Foglalkoztatási Paktumot

Habis László Eger polgármestere és dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott

Habis László Eger polgármestere (balra) és dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott (jobbra) a paktum megkötésekor

A projekt keretében az Eger közigazgatási területén („paktumterület”) működő vállalkozások munkaerő-igényeire alapozva indítanak képzési és foglalkoztatási programokat. Remények szerint ezek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a képzésre-továbbképzésre szoruló álláskeresők elhelyezkedéséhez, valamint a paktumhoz kapcsolódó közös munkában részt vállaló szereplők együttműködésének erősítéséhez. Itt öt év alatt összesen 600 ember álláshoz juttatása a cél, mintegy 925 millió forint hazai és uniós forrásból. A paktum célja az is, hogy a megfelelő képzettségű munkavállalók új vállalkozások letelepedését segítsék elő Egerben és a környező településeken.

Szerző: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.