EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Veszprém

A minőséget keresem mindenben

Szenvedéllyel végzett munka, melynek az eredménye most a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerése, a Pro Turismo díj. Mészáros Zoltánnal, a VeszprémFest igazgatójával beszélgettünk.

Mészáros Zoltán (Fotó: Domján Attila)

Mészáros Zoltán (Fotó: Domján Attila)

– Van, aki egy rangos díj esetén is csak legyint, miszerint nagy megtiszteltetés, de nem ebben méri a sikert. Ön miként vélekedik?

– Van benne igazság, de mégis jó érzés, hogy a közönségen, a partnereiden és a szponzoraidon túl az állam is elismeri a munkádat. És nem csak a tiédet, mert bár egy díjat mindig egy személynek adnak át, aki jégtörőként áll az élen, de az elismerés azé a több száz emberé is, akik hozzátettek a VeszprémFesthez.

– A díjat azok vehetik át, akik kiemelkedő munkát végeztek a turizmus megújításáért. Mennyire volt tudatos az ön részéről az újító szándék?

– Nem szerepelt a motivációim között, hogy turisztikai szempontból innovatív dolgot hozzak létre, az csak a fesztivál hozadéka volt. Az alapkoncepciónk ugyan az, hogy olyan rendezvényt szervezzünk, amely idecsalogatja azokat, akiknek fontos az általunk kínált zene, akár az ország másik feléből is. Vagy külföldről, és bár az utóbbi területen nem végzünk marketinget, mégis egyre többen jönnek, ahogy veszprémiek is.

A VeszprémFest egyedi hangulatát a vár barokk főtere adja meg (Fotó: Domján Attila)

A VeszprémFest egyedi hangulatát a vár barokk főtere adja meg (Fotó: Domján Attila)

– Mi hajtja előre?

– A minőséget keresem mindenben. Ma már a turizmusban is ez a jelszó, végre megértettük, hogy Magyarországnak nem a mennyiségi turizmus terén kell felvennie a kesztyűt. Persze fontos az is, hogy jól érezzem magam. A munkám a hobbim és a szenvedélyem. De a sikerhez a csapatomnak is éreznie kell, hogy ők egy-egy csavar a gépezetben, és ha az egyik kiesik, az egész dominóként összedőlhet. A nézőink öröméért dolgozunk – ez megint hajtóerő.

– Mennyire elégedett az eddigi eredményeivel?

– Nyugodtan hátradőlni sosem lehet. Ha fejlődni akarsz, mindig tenni kell, mivel minden területen nagy a verseny. Én egyébként is maximalista vagyok, noha most már fékezem magam. Állandóan elégedetlen vagyok, miközben elégedett is.

– Van még nagy terv, amelyet megvalósítana, vagy csak finomhangolásokat végezne?

– Nagy változtatásokra nincs szükség a VeszprémFesttel kapcsolatban. Stratégiai terveim vannak, noha óvatos vagyok, még ha vallom is, hogy az újdonság nagyon inspiráló. De az állandó kalandkeresés miatt nem szabad belecsapni egy vállalkozásba. Annak megvan a veszélye, hogy figyelmet és erőforrást von el a már meglévő tervektől – én pedig most azokra szeretnék energiát fordítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.