2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Veszprém

A minőséget keresem mindenben

Szenvedéllyel végzett munka, melynek az eredménye most a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerése, a Pro Turismo díj. Mészáros Zoltánnal, a VeszprémFest igazgatójával beszélgettünk.

Mészáros Zoltán (Fotó: Domján Attila)

Mészáros Zoltán (Fotó: Domján Attila)

– Van, aki egy rangos díj esetén is csak legyint, miszerint nagy megtiszteltetés, de nem ebben méri a sikert. Ön miként vélekedik?


– Van benne igazság, de mégis jó érzés, hogy a közönségen, a partnereiden és a szponzoraidon túl az állam is elismeri a munkádat. És nem csak a tiédet, mert bár egy díjat mindig egy személynek adnak át, aki jégtörőként áll az élen, de az elismerés azé a több száz emberé is, akik hozzátettek a VeszprémFesthez.

– A díjat azok vehetik át, akik kiemelkedő munkát végeztek a turizmus megújításáért. Mennyire volt tudatos az ön részéről az újító szándék?


– Nem szerepelt a motivációim között, hogy turisztikai szempontból innovatív dolgot hozzak létre, az csak a fesztivál hozadéka volt. Az alapkoncepciónk ugyan az, hogy olyan rendezvényt szervezzünk, amely idecsalogatja azokat, akiknek fontos az általunk kínált zene, akár az ország másik feléből is. Vagy külföldről, és bár az utóbbi területen nem végzünk marketinget, mégis egyre többen jönnek, ahogy veszprémiek is.

A VeszprémFest egyedi hangulatát a vár barokk főtere adja meg (Fotó: Domján Attila)

A VeszprémFest egyedi hangulatát a vár barokk főtere adja meg (Fotó: Domján Attila)

– Mi hajtja előre?

– A minőséget keresem mindenben. Ma már a turizmusban is ez a jelszó, végre megértettük, hogy Magyarországnak nem a mennyiségi turizmus terén kell felvennie a kesztyűt. Persze fontos az is, hogy jól érezzem magam. A munkám a hobbim és a szenvedélyem. De a sikerhez a csapatomnak is éreznie kell, hogy ők egy-egy csavar a gépezetben, és ha az egyik kiesik, az egész dominóként összedőlhet. A nézőink öröméért dolgozunk – ez megint hajtóerő.

– Mennyire elégedett az eddigi eredményeivel?

– Nyugodtan hátradőlni sosem lehet. Ha fejlődni akarsz, mindig tenni kell, mivel minden területen nagy a verseny. Én egyébként is maximalista vagyok, noha most már fékezem magam. Állandóan elégedetlen vagyok, miközben elégedett is.

– Van még nagy terv, amelyet megvalósítana, vagy csak finomhangolásokat végezne?

– Nagy változtatásokra nincs szükség a VeszprémFesttel kapcsolatban. Stratégiai terveim vannak, noha óvatos vagyok, még ha vallom is, hogy az újdonság nagyon inspiráló. De az állandó kalandkeresés miatt nem szabad belecsapni egy vállalkozásba. Annak megvan a veszélye, hogy figyelmet és erőforrást von el a már meglévő tervektől – én pedig most azokra szeretnék energiát fordítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.