EUR: 321,63 Ft
CHF: 282,37 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

A rendőröket védte a neonáci felesége

Miközben férje kegyetlen sortüzet zúdított a házkutatásra érkező rendőrökre Bőnyben, Panni néni megpróbálta lefegyverezni elborult férjét. De nem járt sikerrel, és ez Pálvölgyi Péter főnyomozó életébe került. A neonáci Győrkös Istvánt ma előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Még tegnap is tucatnyi rendőrautó parkolt a Szabadság utca 46. szám alatt, ahol egy házkutatás során az újnyilasok egyik vezetője, a 76 éves Győrkös István lelőtt egy rendőrt.


– Panni néni a lövöldözést hallva kisietett a bejárati ajtóhoz. Pista azonnal hagyd abba ezt a marhaságot, tedd le azt a puskát, parancsolt rá férjére, aki azonban rá sem hederített. Tovább tüzelt a rendőrökre, ők pedig vissza. Panni néni a férje elé ugrott, megragadta a gépkarabélyt. Dulakodás közben több lövés is eldördült. Végül a lövést kapott Győrkös bement a házba és magára zárta az ajtót – mondta a Lokálnak a szomszédban lakó Jani bácsi.

pálvölgyi péter őrnagy NNI megölte Győrkös István POLICE.huA 74 éves nénit később a rendőrök papucsban és otthonkában egy rendőrautóhoz vezették, ahol kihallgatták. Az asszony már nem mehetett vissza a házba, bekéredzkedett a szomszédban lakó Jani bácsihoz. Ott sírdogált egy órán keresztül, majd amikor megtudta, hogy a helyszínelés reggelig tart, rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá. Sírva-remegve várta a Szőlőhegyen lakó fiát, a fegyvermester Kolost, aki végül elvitte magához.


Győrkösről az egész falu tudta, hogy fasiszta. Míg ő a hasonló gondolkodású fiataloknak kiképzőtáborokat tartott a közeli Hodály nevű erdős területen, addig felesége, Panni néni a virágokért rajongott. Őt különösen megrázta, hogy három fiuk közül az egyik pár éve hirtelen meghalt. Hamvait is a szobájában egy urnában őrizte.

– Ismertem Győrkösék mindhárom fiát, én neveltem őket az óvodában – mondta a lapunknak egy neve elhallgatását kérő óvónő. Pannika már akkor határozott kiállású asszony volt, el is hiszem róla, hogy a golyózápor közepén az életét kockáztatva a férje fegyvere elé ugrott, hogy megvédje a rendőröket. Sajnálom, hogy nem sikerült neki.

Bőny Győrkös István rendőrgyilkos elfogás5 TEK

A körúti robbantó miatt mentek Győrköshöz?

Sajtóinformációk szerint a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai azért próbáltak házkutatást tartani a köztudottan hungarista és fegyvermániás Győrkösnél, mert a szeptember 25-i Teréz körúti robbantás után országszerte ellenőrzik az olyan gyanús személyeket, akiknél illegális fegyverek lehetnek. Győrköst tegnap a győri kórházban helyezték előzetesbe, majd a TEK átszállította a tököli rabkórházba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennyi milliárddal nőtt a háztartások vagyona

    Ennyi milliárddal nőtt a háztartások vagyona

    A háztartások nettó pénzügyi megtakarítása (finanszírozási képessége) a harmadik negyedévben 524 milliárd forintot, a negyedéves GDP 4,9 százalékát tette ki, a szeptember végéig eltelt egy év alatt 2514 milliárd forint, a GDP 6,2 százaléka volt – jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank.

  • Idős nőt bántalmazó rablókat tartóztattak le

    Idős nőt bántalmazó rablókat tartóztattak le

    Letartóztatott a Békéscsabai Járásbíróság két embert, aki a múlt héten bántalmazott, megkötözött és kirabolt egy 88 éves asszonyt Körösladányban – közölte a Békés Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.