EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Belföld

A rendőröket védte a neonáci felesége

Miközben férje kegyetlen sortüzet zúdított a házkutatásra érkező rendőrökre Bőnyben, Panni néni megpróbálta lefegyverezni elborult férjét. De nem járt sikerrel, és ez Pálvölgyi Péter főnyomozó életébe került. A neonáci Győrkös Istvánt ma előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Még tegnap is tucatnyi rendőrautó parkolt a Szabadság utca 46. szám alatt, ahol egy házkutatás során az újnyilasok egyik vezetője, a 76 éves Győrkös István lelőtt egy rendőrt.


– Panni néni a lövöldözést hallva kisietett a bejárati ajtóhoz. Pista azonnal hagyd abba ezt a marhaságot, tedd le azt a puskát, parancsolt rá férjére, aki azonban rá sem hederített. Tovább tüzelt a rendőrökre, ők pedig vissza. Panni néni a férje elé ugrott, megragadta a gépkarabélyt. Dulakodás közben több lövés is eldördült. Végül a lövést kapott Győrkös bement a házba és magára zárta az ajtót – mondta a Lokálnak a szomszédban lakó Jani bácsi.

pálvölgyi péter őrnagy NNI megölte Győrkös István POLICE.huA 74 éves nénit később a rendőrök papucsban és otthonkában egy rendőrautóhoz vezették, ahol kihallgatták. Az asszony már nem mehetett vissza a házba, bekéredzkedett a szomszédban lakó Jani bácsihoz. Ott sírdogált egy órán keresztül, majd amikor megtudta, hogy a helyszínelés reggelig tart, rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá. Sírva-remegve várta a Szőlőhegyen lakó fiát, a fegyvermester Kolost, aki végül elvitte magához.


Győrkösről az egész falu tudta, hogy fasiszta. Míg ő a hasonló gondolkodású fiataloknak kiképzőtáborokat tartott a közeli Hodály nevű erdős területen, addig felesége, Panni néni a virágokért rajongott. Őt különösen megrázta, hogy három fiuk közül az egyik pár éve hirtelen meghalt. Hamvait is a szobájában egy urnában őrizte.

– Ismertem Győrkösék mindhárom fiát, én neveltem őket az óvodában – mondta a lapunknak egy neve elhallgatását kérő óvónő. Pannika már akkor határozott kiállású asszony volt, el is hiszem róla, hogy a golyózápor közepén az életét kockáztatva a férje fegyvere elé ugrott, hogy megvédje a rendőröket. Sajnálom, hogy nem sikerült neki.

Bőny Győrkös István rendőrgyilkos elfogás5 TEK

A körúti robbantó miatt mentek Győrköshöz?

Sajtóinformációk szerint a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai azért próbáltak házkutatást tartani a köztudottan hungarista és fegyvermániás Győrkösnél, mert a szeptember 25-i Teréz körúti robbantás után országszerte ellenőrzik az olyan gyanús személyeket, akiknél illegális fegyverek lehetnek. Győrköst tegnap a győri kórházban helyezték előzetesbe, majd a TEK átszállította a tököli rabkórházba.

Kapcsolódó Cikkek