2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Nyíregyháza

A szerelem mindent felborít

A szerelem mindent felborít és áthúz. Később persze helyükre kerülnek az apró mozaikok, csak egy kicsit máshogyan és máshová… Így történik ez Murray Schisgal amerikai drámaíró vígjátékában, a Második nekifutásban is, amelyet a Karinthy Színház október 18-án 19 órától mutat be a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban.

Szilágyi Tibor

Szilágyi Tibor

Ennek kapcsán kérdeztük Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt, aki a darab rendezője és főszereplője is.


– Karinthy Márton, a Karinthy Színház igazgatója azzal hívott fel, hogy megkérdezze, nincs-e valami ötletem, amit játszhatnánk. Nekem eszembe jutott a Második nekifutás című darab, amelynek rögtön meg is mutattam a korabeli tévéfelvételét. El volt tőle ájulva, húsz év után újra színpadra vittük, Nyíregyházán pedig már a 25. előadásunk lesz – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Tibor.

– Szerettem volna, ha nem én, hanem valaki más játssza a főszerepet, de nem tudtunk időpontot egyeztetni a színészekkel, így megint rajtam maradt. Emiatt kicsit megemeltük a kort, és más lett a szereposztás is. Most Pápai Erika játssza a feleség szerepét, Gerlits Réka a szép, fiatal vonzó lányt, Marton Róbert a barátját, Baronits Gábor pedig Joshuát – tette hozzá az érdemes és kiváló művész.


Miről szól a történet? Irving Berger, az 50-es, 60-as éveiben járó üzletember 22 éve él házasságban, és két gyereke is van. Egy véletlen folytán azonban megismerkedik egy fiatal lánnyal, Daw-val, akibe azonnal beleszeret. Egyszer csak a férj fogja magát, összecsomagol, és több mint húszévnyi házasság után elhagyja a feleségét, valamint a gyerekeit, és beköltözik a lányhoz. Irving Berger azonban szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, amelyet képtelen kezelni, és az óriási korkülönbség miatt drámai és bohózati helyzetek alakulnak ki. Végül a mozaikok a helyükre kerülnek, de addig sokat kell nevetni…

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.