EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Nyíregyháza

A szerelem mindent felborít

A szerelem mindent felborít és áthúz. Később persze helyükre kerülnek az apró mozaikok, csak egy kicsit máshogyan és máshová… Így történik ez Murray Schisgal amerikai drámaíró vígjátékában, a Második nekifutásban is, amelyet a Karinthy Színház október 18-án 19 órától mutat be a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban.

Szilágyi Tibor

Szilágyi Tibor

Ennek kapcsán kérdeztük Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt, aki a darab rendezője és főszereplője is.


– Karinthy Márton, a Karinthy Színház igazgatója azzal hívott fel, hogy megkérdezze, nincs-e valami ötletem, amit játszhatnánk. Nekem eszembe jutott a Második nekifutás című darab, amelynek rögtön meg is mutattam a korabeli tévéfelvételét. El volt tőle ájulva, húsz év után újra színpadra vittük, Nyíregyházán pedig már a 25. előadásunk lesz – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Tibor.

– Szerettem volna, ha nem én, hanem valaki más játssza a főszerepet, de nem tudtunk időpontot egyeztetni a színészekkel, így megint rajtam maradt. Emiatt kicsit megemeltük a kort, és más lett a szereposztás is. Most Pápai Erika játssza a feleség szerepét, Gerlits Réka a szép, fiatal vonzó lányt, Marton Róbert a barátját, Baronits Gábor pedig Joshuát – tette hozzá az érdemes és kiváló művész.


Miről szól a történet? Irving Berger, az 50-es, 60-as éveiben járó üzletember 22 éve él házasságban, és két gyereke is van. Egy véletlen folytán azonban megismerkedik egy fiatal lánnyal, Daw-val, akibe azonnal beleszeret. Egyszer csak a férj fogja magát, összecsomagol, és több mint húszévnyi házasság után elhagyja a feleségét, valamint a gyerekeit, és beköltözik a lányhoz. Irving Berger azonban szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, amelyet képtelen kezelni, és az óriási korkülönbség miatt drámai és bohózati helyzetek alakulnak ki. Végül a mozaikok a helyükre kerülnek, de addig sokat kell nevetni…

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.