EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Nyíregyháza

A szerelem mindent felborít

A szerelem mindent felborít és áthúz. Később persze helyükre kerülnek az apró mozaikok, csak egy kicsit máshogyan és máshová… Így történik ez Murray Schisgal amerikai drámaíró vígjátékában, a Második nekifutásban is, amelyet a Karinthy Színház október 18-án 19 órától mutat be a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban.

Szilágyi Tibor

Szilágyi Tibor

Ennek kapcsán kérdeztük Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt, aki a darab rendezője és főszereplője is.

– Karinthy Márton, a Karinthy Színház igazgatója azzal hívott fel, hogy megkérdezze, nincs-e valami ötletem, amit játszhatnánk. Nekem eszembe jutott a Második nekifutás című darab, amelynek rögtön meg is mutattam a korabeli tévéfelvételét. El volt tőle ájulva, húsz év után újra színpadra vittük, Nyíregyházán pedig már a 25. előadásunk lesz – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Tibor.

– Szerettem volna, ha nem én, hanem valaki más játssza a főszerepet, de nem tudtunk időpontot egyeztetni a színészekkel, így megint rajtam maradt. Emiatt kicsit megemeltük a kort, és más lett a szereposztás is. Most Pápai Erika játssza a feleség szerepét, Gerlits Réka a szép, fiatal vonzó lányt, Marton Róbert a barátját, Baronits Gábor pedig Joshuát – tette hozzá az érdemes és kiváló művész.

Miről szól a történet? Irving Berger, az 50-es, 60-as éveiben járó üzletember 22 éve él házasságban, és két gyereke is van. Egy véletlen folytán azonban megismerkedik egy fiatal lánnyal, Daw-val, akibe azonnal beleszeret. Egyszer csak a férj fogja magát, összecsomagol, és több mint húszévnyi házasság után elhagyja a feleségét, valamint a gyerekeit, és beköltözik a lányhoz. Irving Berger azonban szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, amelyet képtelen kezelni, és az óriási korkülönbség miatt drámai és bohózati helyzetek alakulnak ki. Végül a mozaikok a helyükre kerülnek, de addig sokat kell nevetni…

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.