2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Békéscsaba

A vacsoraasztal mellett dől el a függőség

Dr. Zacher Gábor toxikológus szerint a függőség kialakulásakor tulajdonképpen a belső értékrend átalakulásáról van szó, hiszen ami számunkra fontos, az mindig előtérben van, mindig lesz rá pénz, paripa, fegyver.

Esetenként úgy is megfogalmazható, hogy ha valaki függő, bent áll a saját függőségi körében, ami azért gáz, mert nem látja saját magát. Nem látja az egészet, csupán egy szeletét a valóságnak. És innentől kezdve ami az ő függősége, az másnak szemet szúrna, de neki nem, mert a függő benne van ebben az egész rendszerben. A szakember egy városi szülői értekezlet keretében tartott előadást a témában Békéscsabán, majd válaszolt lapunk kérdéseire is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.