EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Békéscsaba

A vacsoraasztal mellett dől el a függőség

Dr. Zacher Gábor toxikológus szerint a függőség kialakulásakor tulajdonképpen a belső értékrend átalakulásáról van szó, hiszen ami számunkra fontos, az mindig előtérben van, mindig lesz rá pénz, paripa, fegyver.

Esetenként úgy is megfogalmazható, hogy ha valaki függő, bent áll a saját függőségi körében, ami azért gáz, mert nem látja saját magát. Nem látja az egészet, csupán egy szeletét a valóságnak. És innentől kezdve ami az ő függősége, az másnak szemet szúrna, de neki nem, mert a függő benne van ebben az egész rendszerben. A szakember egy városi szülői értekezlet keretében tartott előadást a témában Békéscsabán, majd válaszolt lapunk kérdéseire is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.