EUR: 312,47 Ft
CHF: 271,04 Ft
2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Egyéb Zalaegerszeg

A veszély, az adrenalin bombája! A street fighter királya

Nem mindennapi élete van egy kaszkadőrnek, sokszor erejét meghaladva kell teljesítenie a feladatát akár életveszélyes filmes jelenetekben vagy nívós show-műsorokban. Erdős Csaba szereti a kihívásokat, ahol túlhaladhatja fizikai erőnlétét és lelki erejét. A motorostársadalom imádja, Zalaegerszegen is sok barátja van.

Erdős Csaba kép 3

Erdős Csaba a street fighter királya Fotó: Inhof Andris

– Mi az, ami vonz?


– A feladat tökéletes megoldása. Valamint az, hogy átlépjem a félelem vékony hajszálvonalát, legyen az tűz között két keréken való vad  fordulás, vagy csajokat pörgető nonszensz, a show a lényeg. Régóta motoroztam, amikor volt lehetőségem motokrosszvizsgát tenni. Tovább gondoltam, életérzésre vágytam. Kisgyerekként a nagyapám sokszor kinevetett, mert még a hintán is féltem. Édesanyám pedig olyannyira naiv volt, hogy fogalma nem volt az első motoromról, annyira bízott bennem, hogy nem járt szülői értekezletekre sem. Csakhogy volt egy lelkes osztályfőnököm, aki felvilágosította: anyuka, tudja, hogy mennyire vagány a fia? Motorral jár iskolába!  Nos, nem tudta.

– Hogy lehet finoman esni egy motorral, hogy ne sérülj?


Erdős Csaba kép 2

Erdős Csaba show közben Fotó: Inhof Andris

– Lazának kell maradni, nem szabad befeszíteni. Először szárazon próbáljuk el az egész jelenetet, ha forgatunk vagy készülünk. Ha a rendező eldönti, hogy hol lesz az a képkocka, ahol például kinyírnak a motoron, ebben az esetben maximum kb. 40-50-el megyünk, legfeljebb felgyorsítják, eljátsszuk, hogy letérünk valamelyik oldalra, okosan, puhán és szelíden eldőlünk a földre.  Persze vannak próbafelvételek, ahol nem szabad kockáztatni, mert a motor is sérül, ezért óvatosak vagyunk. A felvételkor minimum kétszer meg kell csinálni egy jelenetet, mert nagy látószögű és közeli képet is felvesznek az esésekről. Vannak tartalék motorok, amelyeket ilyen esetben használhatunk.

– Sebek, kék-zöld foltok, adrenalin. Megszoktad?

– Volt egy világháborús film, abban 18-szor lőttek le: ez azt jelenti, hogy 18-szor csaptam magam a macskakőhöz. Az első négy-ötnél még azt mondják, ennyit bírni kell, de a nyolcadiknál, amikor érzed, hogy fáj, csak rosszabb lesz. A tizenharmadiknál állt a kamera. Úgy gondoltam, ekkor már úgyis halottként látszom, ami nem fáj. Nos, utána közölték, hogy még egy jelenetben kellenék, ahol teherautóról lőnek le. Ki kell bírni a fájdalmat.

– Nemcsak magyar, hanem külföldi filmekben is láthatunk. Min dolgozol most?

Erdős Csaba

Erdős Csaba quadon is profi Fotó: Inhof Andris

– Egy kanadai háborús filmen. Ez egy sorozat, tavaly is hazánkban forgatták. Mellette egy magyar filmben is közreműködtem, ami hamarosan debütál a mozikban. Szenzációs akciófilm, nagyon durva jelenetekkel. Volt egy rész, ahol álltam keresztbe fordult motorral, fölöttem elrepült egy rendőrautó, úgy, hogy közben csavarni kellett a fejemet, hogy ne találjon el. De nem akarom lelőni a poént! Nemsokára kezdődik egy amerikai A kategóriás mozifilm forgatása is, amiről most még nem mondhatok többet, de remélem, hogy abban is sok veszélyes feladatom lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra itt a tél!

  Újra itt a tél!

  Szánkózó, hógolyózó gyerekek lepték el a Római körúti kilátó mögötti domboldalt: a február közepi havazást láthatóan örömmel fogadták a fiatalok, akik kihasználták a több centi vastag hótakarót és vidáman siklottak le az évtizedek óta népszerű pályán; hogy a szülők se maradjanak ki a jóból, visszafelé ők húzhatták gyermekeiket a szánkón.

 • Rock and Roll Party az Ifiházban

  Rock and Roll Party az Ifiházban

  Technikai okok miatt új időpontban, március 10-én kerül megrendezésre az Ifiházban a Rock and Roll Party. A The Memphis 2017-től működteti klubját az Ifiházban, ez alkalommal vendégük is lesz, a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar érkezik hozzájuk.

 • Muzsika bárhol, bármikor

  Muzsika bárhol, bármikor

  Lőszeres ládából zenedoboz? A pécsi testvérpár nem ismer lehetetlent, ha zenehallgatásról van szó!