EUR: 309,29 Ft
CHF: 285,39 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Extra

Anikó: Sosem bocsátok meg a lányom gyilkosának

A forráskúti nagymama, Deák Anikó talán sosem tudja feldolgozni, ami lányával, Viviennel történt. A fiatal nőt brutálisan meggyilkolta gyerekkori barátja, így most Anikó egyedül neveli az árván maradt négyéves unokáját.

Kevin nyugodt, barátkozós, szőke kisfiú, a napokban ünnepelte negyedik születésnapját – még a szeme is mosolyog. Mindennél jobban szereti a nagymamáját és emlékszik még anyukájára is, akit lassan két éve, 2014-ben temettek el.

aniko vivivel2

Anikónak mindig jó kapcsolata volt a lányával, Vivivel

aniko kevinnel– Az unokám tudja, hogy az anyukája nem jön vissza. Amikor tehetem, kiviszem a temetőbe – sóhajtott Anikó, aki a picivel együtt december elején visszaköltözik Forráskútra. Az elmúlt évben Angliában éltek, kicsit távol akartak lenni, de Anikó úgy döntött, hogy itthon szeretné felnevelni unokáját. A nagymama felújítja a régi házukat és lassan bezsákol mindent, ami a tragédiára emlékeztette.

– Ezen a szörnyűségen nem lehet túllépni, de muszáj előre menni. Nem nézek fotókat, nem vagyok képes Vivi kedvenc zenéjét hallgatni. Fáj az emlékezés – tette hozzá Anikó.

2014 novemberében Vivien (22+) átment gyerekkori barátjához, hogy segítsen B. Lászlónak önéletrajzot írni. A gyerekét egyedül nevelő fiatal édesanya azon kevesek közé tartozott, akik – zűrös ügyei ellenére – még bíztak a fiúban. A gyerekkori barát azonban egy percig sem kímélte.vivi anyukajaval

– A mai napig nem tudni pontosan, miért tette! Nem mintha lenne erre épeszű magyarázat. Sokáig nem is árulták el nekem a brutális részleteket, zárt tárgyalást rendeltek el, de ügyvédet fogadtam és minden iratot kikértem. A gyilkos két és fél órán keresztül kínozta a lányomat, mocskosul megalázta, megerőszakolta, eltörte a nyakát, majd kalapáccsal agyonverte. A lányom annyira szörnyű sérüléseket szenvedett, hogy nem is láthattam – mondta Anikó, aki személyesen is találkozott B. Lászlóval a gyilkosság után.

– Tanúvallomás közben egyszer találkoztam vele a tárgyalóteremben. Akkor is hazudott, azt mondta, hogy csak tudjak róla, viszonya volt a lányommal. Ami egyébként biztos nem igaz! Vivinek és neki is komoly kapcsolata volt, ráadásul egy ilyen brutális gyilkosságnál ez nem is számít – tette hozzá a 45 éves Anikó. B. Lászlót végül aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítélték el. A férfi a gyilkosság idején 21 éves volt, így az ítélőtábla úgy döntött, hogy 35 év múlva feltételesen szabadulhat.

vivi es kevin

Vivi és Kevin

aniko vivivel

Anikó sosem tudja feldolgozni, hogy a lánya nincs többé

vivi a picivel

A fiatal anyuka mindennél jobban szerette a kisfiát

nagymama picivel

A nagymama minden boldog percet Kevinnek köszönhet

vivi

Kapcsolódó Cikkek

 • Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Magyarországon az elmúlt tíz évben egyre nagyobb hangsúlyt kap a mellrák elleni prevenció, külföldön pedig a túlélők és a maszektómián átesettek már nyíltan vállalják betegségüket, és hivatásként élik meg, hogy segítsenek sorstársaiknak.

 • Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Idén tízéves az Egészség Hídja a Mellrák Ellen Egyesület, amelynek fő célja felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére és a szűrővizsgálatok fontosságára.

 • Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.