2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Extra

Anikó: Sosem bocsátok meg a lányom gyilkosának

A forráskúti nagymama, Deák Anikó talán sosem tudja feldolgozni, ami lányával, Viviennel történt. A fiatal nőt brutálisan meggyilkolta gyerekkori barátja, így most Anikó egyedül neveli az árván maradt négyéves unokáját.

Kevin nyugodt, barátkozós, szőke kisfiú, a napokban ünnepelte negyedik születésnapját – még a szeme is mosolyog. Mindennél jobban szereti a nagymamáját és emlékszik még anyukájára is, akit lassan két éve, 2014-ben temettek el.


aniko vivivel2

Anikónak mindig jó kapcsolata volt a lányával, Vivivel

aniko kevinnel– Az unokám tudja, hogy az anyukája nem jön vissza. Amikor tehetem, kiviszem a temetőbe – sóhajtott Anikó, aki a picivel együtt december elején visszaköltözik Forráskútra. Az elmúlt évben Angliában éltek, kicsit távol akartak lenni, de Anikó úgy döntött, hogy itthon szeretné felnevelni unokáját. A nagymama felújítja a régi házukat és lassan bezsákol mindent, ami a tragédiára emlékeztette.

– Ezen a szörnyűségen nem lehet túllépni, de muszáj előre menni. Nem nézek fotókat, nem vagyok képes Vivi kedvenc zenéjét hallgatni. Fáj az emlékezés – tette hozzá Anikó.


2014 novemberében Vivien (22+) átment gyerekkori barátjához, hogy segítsen B. Lászlónak önéletrajzot írni. A gyerekét egyedül nevelő fiatal édesanya azon kevesek közé tartozott, akik – zűrös ügyei ellenére – még bíztak a fiúban. A gyerekkori barát azonban egy percig sem kímélte.vivi anyukajaval

– A mai napig nem tudni pontosan, miért tette! Nem mintha lenne erre épeszű magyarázat. Sokáig nem is árulták el nekem a brutális részleteket, zárt tárgyalást rendeltek el, de ügyvédet fogadtam és minden iratot kikértem. A gyilkos két és fél órán keresztül kínozta a lányomat, mocskosul megalázta, megerőszakolta, eltörte a nyakát, majd kalapáccsal agyonverte. A lányom annyira szörnyű sérüléseket szenvedett, hogy nem is láthattam – mondta Anikó, aki személyesen is találkozott B. Lászlóval a gyilkosság után.

– Tanúvallomás közben egyszer találkoztam vele a tárgyalóteremben. Akkor is hazudott, azt mondta, hogy csak tudjak róla, viszonya volt a lányommal. Ami egyébként biztos nem igaz! Vivinek és neki is komoly kapcsolata volt, ráadásul egy ilyen brutális gyilkosságnál ez nem is számít – tette hozzá a 45 éves Anikó. B. Lászlót végül aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítélték el. A férfi a gyilkosság idején 21 éves volt, így az ítélőtábla úgy döntött, hogy 35 év múlva feltételesen szabadulhat.

vivi es kevin

Vivi és Kevin

aniko vivivel

Anikó sosem tudja feldolgozni, hogy a lánya nincs többé

vivi a picivel

A fiatal anyuka mindennél jobban szerette a kisfiát

nagymama picivel

A nagymama minden boldog percet Kevinnek köszönhet

vivi

Kapcsolódó Cikkek