2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Hódmezővásárhely

Anyáról lányára száll a tudomány

A sajtkészítés mesterségéből csíphettünk el egy szeletet a XVII. Sajt- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol a vásárhelyi Kis család két képviselője mutatta be a különlegesebbnél különlegesebb sajtcsodákat.

Kisné Ica és lánya, Bea

Kisné Ica és lánya, Bea folyamatosan járják a vásárokat

A fesztiváli pult mögött egy mosolygós anya-lánya párossal, Kisné Icával és Kis Beával találkoztunk, meg persze rengeteg sajttal és egyéb tejtermékkel. Számtalan szemet (is) gyönyörködtető finomságot mutattak be, köztük a rántható, grillezhető, illetve az oltott sajtokat.


Minden egyes termék saját, egyedi recept alapján készül.

Minden egyes termék saját, egyedi recept alapján készül

– Szeretek kísérletezni az ízekkel, a penészkultúrákkal. Élvezem, hogy valami újat, talán soha nem látott, kóstolt dolgot hozhatok létre – mesélte Ica, akit az édesapja vezetett be a mezőgazdasági munka szépségeibe. Immár tíz éve foglalkozik a család sajtkészítéssel, amibe most már lánya, Bea is bekapcsolódik.

– A fortélyokat részben anyától lestem el, de aztán szép lassan magamtól is ráéreztem az ízére, és már egyedi technikát, fűszerezést alkalmaztam – tette hozzá a fiatal lány.

Kisteleken is nagy sikerük volt.

Kisteleken is nagy sikerük volt

A páros folyamatosan járja a vásárokat, leginkább a vásárhelyi piacon és megyei szinten jelennek meg az árujukkal.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.