EUR: 313,12 Ft
CHF: 288,87 Ft
2016. december 07., szerda
Ambrus

Egyéb Hódmezővásárhely

Anyáról lányára száll a tudomány

A sajtkészítés mesterségéből csíphettünk el egy szeletet a XVII. Sajt- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol a vásárhelyi Kis család két képviselője mutatta be a különlegesebbnél különlegesebb sajtcsodákat.

Kisné Ica és lánya, Bea

Kisné Ica és lánya, Bea folyamatosan járják a vásárokat

A fesztiváli pult mögött egy mosolygós anya-lánya párossal, Kisné Icával és Kis Beával találkoztunk, meg persze rengeteg sajttal és egyéb tejtermékkel. Számtalan szemet (is) gyönyörködtető finomságot mutattak be, köztük a rántható, grillezhető, illetve az oltott sajtokat.

Minden egyes termék saját, egyedi recept alapján készül.

Minden egyes termék saját, egyedi recept alapján készül

– Szeretek kísérletezni az ízekkel, a penészkultúrákkal. Élvezem, hogy valami újat, talán soha nem látott, kóstolt dolgot hozhatok létre – mesélte Ica, akit az édesapja vezetett be a mezőgazdasági munka szépségeibe. Immár tíz éve foglalkozik a család sajtkészítéssel, amibe most már lánya, Bea is bekapcsolódik.

– A fortélyokat részben anyától lestem el, de aztán szép lassan magamtól is ráéreztem az ízére, és már egyedi technikát, fűszerezést alkalmaztam – tette hozzá a fiatal lány.

Kisteleken is nagy sikerük volt.

Kisteleken is nagy sikerük volt

A páros folyamatosan járja a vásárokat, leginkább a vásárhelyi piacon és megyei szinten jelennek meg az árujukkal.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

  • Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Az Eximbank idén első alkalommal rendezte meg a Magyar Export Napját, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a sikeres hazai exportőr vállalatoknak, az exportálni szándékozó magyar cégeknek, a külgazdasági intézményrendszer szereplőinek és a nemzetközi szakmai partnereknek, hogy erősítsék együttműködésüket.

  • Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az ajándékokhoz.