EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,54 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Hódmezővásárhely

Anyáról lányára száll a tudomány

A sajtkészítés mesterségéből csíphettünk el egy szeletet a XVII. Sajt- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol a vásárhelyi Kis család két képviselője mutatta be a különlegesebbnél különlegesebb sajtcsodákat.

Kisné Ica és lánya, Bea

Kisné Ica és lánya, Bea folyamatosan járják a vásárokat

A fesztiváli pult mögött egy mosolygós anya-lánya párossal, Kisné Icával és Kis Beával találkoztunk, meg persze rengeteg sajttal és egyéb tejtermékkel. Számtalan szemet (is) gyönyörködtető finomságot mutattak be, köztük a rántható, grillezhető, illetve az oltott sajtokat.

Minden egyes termék saját, egyedi recept alapján készül.

Minden egyes termék saját, egyedi recept alapján készül

– Szeretek kísérletezni az ízekkel, a penészkultúrákkal. Élvezem, hogy valami újat, talán soha nem látott, kóstolt dolgot hozhatok létre – mesélte Ica, akit az édesapja vezetett be a mezőgazdasági munka szépségeibe. Immár tíz éve foglalkozik a család sajtkészítéssel, amibe most már lánya, Bea is bekapcsolódik.

– A fortélyokat részben anyától lestem el, de aztán szép lassan magamtól is ráéreztem az ízére, és már egyedi technikát, fűszerezést alkalmaztam – tette hozzá a fiatal lány.

Kisteleken is nagy sikerük volt.

Kisteleken is nagy sikerük volt

A páros folyamatosan járja a vásárokat, leginkább a vásárhelyi piacon és megyei szinten jelennek meg az árujukkal.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.