2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld Szekszárd

„Apró lépésekkel – Vigyázz a Földre!”

A Földünkért Világnapra rendhagyó programot szervezett Szekszárdon az Alisca Terra Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A város központjában, a Liszt Ferenc téren látható szabadtéri kiállítás a környezetvédelem lehetséges módjaival ismerteti meg az érdeklődőket.

SS_ujrahaszon_0014

Már az első napon több diákcsoport megnézte a város központjában felállított érdekes tárlatot Fotó: SB

Halljuk meg a természet szavát, vigyázzunk a még meglévő értékeinkre – így szól a kiállítás üzenete. Színes információs táblák és árvácskákkal, krizantémokkal teleültetett, raklapokból, használt gumiabroncsokból vagy éppen olajoshordókból készített virágállványok díszítik a Korzó Áruház előtti teret. Artim Andrásné, az Alisca Terra vezérigazgatója a megnyitón elmondta: kollégái nagy lelkesedéssel és igyekezettel készültek a bemutatóra. A tárlat sok fontos tanácsot, ötleteket ad, miként óvhatjuk meg a környezetünket, akár csak apró lépésekkel is.
Ács Rezső polgármester szerint a szekszárdiak megszokhatták, hogy az Alisca Terra a szigorúan vett hulladékgazdálkodáson túl kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemlélet kialakítására. Több olyan kezdeményezésük is volt már, mely elsősorban a gyerekeket szólította meg, hiszen az óvodás, általános iskolás korosztály az, mely a környezetvédelmet életmódja természetes részeként felnőttként is gyakorolhatja. A polgármester reméli, hogy a kiállítást óvodás csoportok és általános iskolai osztályok is felkeresik. Dr. Baranyai Eszter megyei aljegyző a megnyitón üdvözölte a kezdeményezést, és kifejezte reményét, hogy a szép és egészséges világ iránti igény mindenki számára fontos.


Október 28-ig látható a Korzó előtt
A Korzó Áruház előtt tizenegy darab, újrahasznosított anyagból készült, nagyjából egy négyzetméteres információs táblával ellátott virágtartó sziget, tíz faállványra szerelt autógumi virágtartó, valamint kerti díszek és eszközök sorakoznak. Tóth Teodóra, az Alisca Terra Nonprofit Kft. munkatársa a felelőse a kiállításnak, amely Szekszárdon két héten át, október 28-ig látható, aztán Gyönkre, majd Szakályba, Bátaszékre költöztetik, és a tervek szerint Tolna megye több más településén is bemutatják.

Kapcsolódó Cikkek