2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb Tatabánya

Árpád 70!

Hetvenesztendős a város első gimnáziuma. Az Árpádban megadták a módját az ünneplésnek, Árpád Feszt címmel több napon át tartó programsorozatot szerveztek, aminek keretében volt ünnepély, flashmobok, tehetségkutató és még sok más.

Szeimann Zsuzsanna, az Árpád Gimnázium egyik tanára a programsorozat utolsó állomása előtt elmondta, nagyon eseménydús héten vannak túl, rengeteg színvonalas programmal. A hetet ünnepéllyel kezdték, majd városszerte flashmobokkal adták a járókelők tudtára, hogy a gimnázium hetvenéves, ezután egy jól sikerült sportos, műveltségi vetélkedő következett, és ez még csak a hétfői nap volt. Kedden egy újabb sűrű nap várt a fiatalokra, párhuzamosan futott egy versmondóverseny és egy kerékpártúra, valamint fizikai kísérleteket mutattak be az érdeklődő diákoknak. Szerdán osztályarculat-tervező versenyen vehettek részt a gyerekek, az alkotásokból aztán kiállítás is készült, este pedig az Árpád Gimnázium művészeti csoportjai mutatkozhattak be. A csütörtök is bővelkedett izgalmas programokban, a legnagyobb sikere aznap annak a tehetségkutatónak volt, amelyen énekesek, verselők, táncosok mérték össze tudásukat, a produkciók között olyan is volt, ami után a közönség tíz percen át tapsolt.


12_arpadgimi_01
A csütörtöki nagy buli után aztán péntek délután jött a hab a tortára, akkor rendezték ugyanis a Vértes Agorájában az Árpád Gálát. Ez hivatott lezárni az ünnepélyes hetet, nem is akárhogy. A város és a megye elöljárói, a tankerület képviselői és mindenki, aki számára fontos az Árpád Gimnázium, ott volt ezen a gálán. Kovács Miklós, az intézmény igazgatója kiemelte: a hivatalos zárás után a gimnázium udvarán lévő sportsátorban a szülők, az öregdiákok, a jelenlegi diákok és persze a tanárok még ünnepeltek együtt egy utolsót, a hetven év örömére.
A diákok minden programon lelkesen vettek részt, többször is késő estig maradtak szeretett iskolájukban, ami persze annak is köszönhető, hogy az ünnepi héten nem volt házi feladat, dolgozat és feleltetés sem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.