EUR: 304,86 Ft
CHF: 276,28 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld Szekszárd

Átadták a Parászta-patak felújított medrét

– A Modern Városok Program keretében megvalósuló Mérey Mihály program egyik fontos állomása a Parászta-patak mederrendezése – mondta Ács Rezső polgármester a helyszínen tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött avatón. A régóta fennálló probléma megoldását kérték a környéken élők, akiket a körzet önkormányzati képviselője, Ferencz Zoltán igyekezett lobbitevékenységével segíteni. A patak parti ingatlanok szuterénjaiban a vizesedés kisebb-nagyobb mértékben közel ötven házat érintett, főként a Tolnai Lajos utcában. A 2016 júniusában elkezdett beruházás során a legkorszerűbb eljárással több mint 400 méter hosszan kibélelték a vízfolyás medrét, illetve alatta kiépítettek egy közel 800 méter hosszú dréncsőrendszert a szivárgó vizek elvezetésére. Elbontották a patak két partját összekötő régi hidat, és új átjáró épült helyette. A mintegy 250 millió forintba kerülő munka szeptember végére el is készült. Ács Rezső azt kérte a lakosságtól, hogy legyenek gondos gazdái az új patakmedernek, ne dobáljanak bele szemetet, ugyanis az építés folyamán rengeteg hulladékot kellett eltávolítani belőle.

A Parásztán, a patak közelében lakó Kovács Károly elmondta, hogy a háza pincéjében szinte mindig állt a víz, általában 30-40 centiméter magasan, sosem száradt ki, és tudomása szerint több szomszédjánál ugyanez volt a probléma. És bár a felújítás alatt a szakemberek azt mondták neki, hogy kell egy kis idő, amíg a szivárgó vizet elvezetik, szerencsére már akkor javult a helyzet, amikor a dréncsöveket elhelyezték.

SS_parasztarok_0017

Ferencz Zoltán képviselő, Kovács Károly lakó és Ács Rezső polgármester a Parászta patak új hídja mellett Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert élteti és a náci vezér után Vona Gábor a másik kedvence annak a fiatal tinédzsernek, aki a pártelnök hívására belépett a Jobbik ifjúsági szervezetébe.

 • Antiszemitizmust szül a migráció

  Antiszemitizmust szül a migráció

  A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arról beszélt a Buildnek, hogy Németországban – főleg a migránsválság óta – erősödött az antiszemitizmus – írta a 888.

 • Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Lemondóan, szerencsétlennek nevezve beszélt a hazai ellenzéki pártokról Lengyel László. A “királycsináló” szerint nem képesek leváltani a Fideszt, így most már már az ellenzéki médiának kell összefognia a kormány ellen.