2017. november 17., péntek
Gergő, Hortenzia

Belföld Szekszárd

Átadták a Parászta-patak felújított medrét

– A Modern Városok Program keretében megvalósuló Mérey Mihály program egyik fontos állomása a Parászta-patak mederrendezése – mondta Ács Rezső polgármester a helyszínen tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött avatón. A régóta fennálló probléma megoldását kérték a környéken élők, akiket a körzet önkormányzati képviselője, Ferencz Zoltán igyekezett lobbitevékenységével segíteni. A patak parti ingatlanok szuterénjaiban a vizesedés kisebb-nagyobb mértékben közel ötven házat érintett, főként a Tolnai Lajos utcában. A 2016 júniusában elkezdett beruházás során a legkorszerűbb eljárással több mint 400 méter hosszan kibélelték a vízfolyás medrét, illetve alatta kiépítettek egy közel 800 méter hosszú dréncsőrendszert a szivárgó vizek elvezetésére. Elbontották a patak két partját összekötő régi hidat, és új átjáró épült helyette. A mintegy 250 millió forintba kerülő munka szeptember végére el is készült. Ács Rezső azt kérte a lakosságtól, hogy legyenek gondos gazdái az új patakmedernek, ne dobáljanak bele szemetet, ugyanis az építés folyamán rengeteg hulladékot kellett eltávolítani belőle.

A Parásztán, a patak közelében lakó Kovács Károly elmondta, hogy a háza pincéjében szinte mindig állt a víz, általában 30-40 centiméter magasan, sosem száradt ki, és tudomása szerint több szomszédjánál ugyanez volt a probléma. És bár a felújítás alatt a szakemberek azt mondták neki, hogy kell egy kis idő, amíg a szivárgó vizet elvezetik, szerencsére már akkor javult a helyzet, amikor a dréncsöveket elhelyezték.


SS_parasztarok_0017

Ferencz Zoltán képviselő, Kovács Károly lakó és Ács Rezső polgármester a Parászta patak új hídja mellett Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek

  • A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

    A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

    Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a gyülekezeti közösségnek Latorcai Csaba, a Miniszterelnökségtársadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára pénteken Rimaszombaton, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Fény a sötétség után című ünnepségén.

  • Magyar designfesztivál Londonban

    Magyar designfesztivál Londonban

    Divatbemutató, workshopok, designvásár és újragondolt magyar gasztronómia is szerepel az első londoni magyar designfesztviálként szombatra meghirdetett reTHINK Hungary-n.