2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld Szekszárd

Átadták a Parászta-patak felújított medrét

– A Modern Városok Program keretében megvalósuló Mérey Mihály program egyik fontos állomása a Parászta-patak mederrendezése – mondta Ács Rezső polgármester a helyszínen tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött avatón. A régóta fennálló probléma megoldását kérték a környéken élők, akiket a körzet önkormányzati képviselője, Ferencz Zoltán igyekezett lobbitevékenységével segíteni. A patak parti ingatlanok szuterénjaiban a vizesedés kisebb-nagyobb mértékben közel ötven házat érintett, főként a Tolnai Lajos utcában. A 2016 júniusában elkezdett beruházás során a legkorszerűbb eljárással több mint 400 méter hosszan kibélelték a vízfolyás medrét, illetve alatta kiépítettek egy közel 800 méter hosszú dréncsőrendszert a szivárgó vizek elvezetésére. Elbontották a patak két partját összekötő régi hidat, és új átjáró épült helyette. A mintegy 250 millió forintba kerülő munka szeptember végére el is készült. Ács Rezső azt kérte a lakosságtól, hogy legyenek gondos gazdái az új patakmedernek, ne dobáljanak bele szemetet, ugyanis az építés folyamán rengeteg hulladékot kellett eltávolítani belőle.

A Parásztán, a patak közelében lakó Kovács Károly elmondta, hogy a háza pincéjében szinte mindig állt a víz, általában 30-40 centiméter magasan, sosem száradt ki, és tudomása szerint több szomszédjánál ugyanez volt a probléma. És bár a felújítás alatt a szakemberek azt mondták neki, hogy kell egy kis idő, amíg a szivárgó vizet elvezetik, szerencsére már akkor javult a helyzet, amikor a dréncsöveket elhelyezték.


SS_parasztarok_0017

Ferencz Zoltán képviselő, Kovács Károly lakó és Ács Rezső polgármester a Parászta patak új hídja mellett Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: Az EU nem tanult a 2015-ös eseményekből

  Bakondi: Az EU nem tanult a 2015-ös eseményekből

  A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió ahelyett, hogy – tanulva az illegális bevándorlással összefüggő 2015-ös eseményekből – megerősítette volna a külső határait, a mai napig azon “mesterkedik”, miként tudná Magyarországot rákényszeríteni arra, hogy “álljon be a sorba”, fogadjon be migránsokat.

 • Alpári módon gyalázkodtak a tüntetésen

  Alpári módon gyalázkodtak a tüntetésen

  Továbbra sem tudja elfogadni a a választási vereséget az ellenzék. A szombati tüntetésen a magukat demokratának mondó demonstrálók a kormánypárt politikusait és szavazóit alpári módon gyalázták.

 • Káoszt akarnak a tüntetés szervezői

  Káoszt akarnak a tüntetés szervezői

  Mint arról már beszámoltunk, a Ripost információi szerint a színpadról Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagjának fia, régi szocialista pártvezető, Gulyás Balázs szervezi, vezényli az eseményeket, de a legnagyobb összeggel Gyurcsány Ferenc támogatja a tüntetéseket.