EUR: 311,14 Ft
CHF: 287,62 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Belföld Szekszárd

Átadták a Parászta-patak felújított medrét

– A Modern Városok Program keretében megvalósuló Mérey Mihály program egyik fontos állomása a Parászta-patak mederrendezése – mondta Ács Rezső polgármester a helyszínen tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött avatón. A régóta fennálló probléma megoldását kérték a környéken élők, akiket a körzet önkormányzati képviselője, Ferencz Zoltán igyekezett lobbitevékenységével segíteni. A patak parti ingatlanok szuterénjaiban a vizesedés kisebb-nagyobb mértékben közel ötven házat érintett, főként a Tolnai Lajos utcában. A 2016 júniusában elkezdett beruházás során a legkorszerűbb eljárással több mint 400 méter hosszan kibélelték a vízfolyás medrét, illetve alatta kiépítettek egy közel 800 méter hosszú dréncsőrendszert a szivárgó vizek elvezetésére. Elbontották a patak két partját összekötő régi hidat, és új átjáró épült helyette. A mintegy 250 millió forintba kerülő munka szeptember végére el is készült. Ács Rezső azt kérte a lakosságtól, hogy legyenek gondos gazdái az új patakmedernek, ne dobáljanak bele szemetet, ugyanis az építés folyamán rengeteg hulladékot kellett eltávolítani belőle.

A Parásztán, a patak közelében lakó Kovács Károly elmondta, hogy a háza pincéjében szinte mindig állt a víz, általában 30-40 centiméter magasan, sosem száradt ki, és tudomása szerint több szomszédjánál ugyanez volt a probléma. És bár a felújítás alatt a szakemberek azt mondták neki, hogy kell egy kis idő, amíg a szivárgó vizet elvezetik, szerencsére már akkor javult a helyzet, amikor a dréncsöveket elhelyezték.

SS_parasztarok_0017

Ferencz Zoltán képviselő, Kovács Károly lakó és Ács Rezső polgármester a Parászta patak új hídja mellett Fotó: SB

Kapcsolódó Cikkek

  • NGM: a kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

    NGM: a kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

    A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

  • Novák Katalin: a jövőt a tehetséges fiatalok határozzák meg

    Novák Katalin: a jövőt a tehetséges fiatalok határozzák meg

    Magyarország felismerte, hogy a jövőt a tehetséges fiatalok, az ő felkarolásuk és támogatásuk határozza meg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Budapesti Tehetség Konferencia megnyitóján.