EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,20 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld V.kerület

Átülnek a fák

Egy buszmegálló öböl kiépítése miatt telepítettek át a Főkert Nonporfit Zrt. munkatársai a Károly körúton öt fiatal kőrisfát és szerelték át ezek öntözőrendszerét. A költöztetések, amelyek a fák koronáinak tehermentesítésével, szükséges mértékű visszavágásával kezdődtek, a Főkert Nonprofit Zrt. technológiai utasítása alapján történtek. A következő lépésben az öntözőrendszer elemeit távolították el, és körbeásással kialakították a földlabda helyét, majd a sérült gyökérzet metszése és sebkezelése következett. Ezután az így kialakított földlabdát jutaszövettel és dróthálóval vették körbe. Az immár átültetésre előkészített fákat kidaruzták és elszállították, és néhány méterrel beljebb a járdában kialakított új fahelyekbe ültették vissza.

fokert

(Fotó: fokert,.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.