EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld V.kerület

Átülnek a fák

Egy buszmegálló öböl kiépítése miatt telepítettek át a Főkert Nonporfit Zrt. munkatársai a Károly körúton öt fiatal kőrisfát és szerelték át ezek öntözőrendszerét. A költöztetések, amelyek a fák koronáinak tehermentesítésével, szükséges mértékű visszavágásával kezdődtek, a Főkert Nonprofit Zrt. technológiai utasítása alapján történtek. A következő lépésben az öntözőrendszer elemeit távolították el, és körbeásással kialakították a földlabda helyét, majd a sérült gyökérzet metszése és sebkezelése következett. Ezután az így kialakított földlabdát jutaszövettel és dróthálóval vették körbe. Az immár átültetésre előkészített fákat kidaruzták és elszállították, és néhány méterrel beljebb a járdában kialakított új fahelyekbe ültették vissza.

fokert

(Fotó: fokert,.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

  • 48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).