EUR: 312,17 Ft
CHF: 267,65 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld

Az ellenzéket nem érdeklik az emberek

Hétfőn összeült az országgyűlés, hogy a vasárnapi népszavazásra egyet aludva kiértékeljék az eredményeket. Annyi máris kiderült, hogy az ellenzék magasról tesz hárommilliónál is több szavazó véleményére.

Keményen kiosztotta az ellenzéket tegnap a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök, miután sem az MSZP, sem a Jobbik nem volt hajlandó tudomást venni arról a közel 3,3 millió állampolgárról, akik vasárnap nemet mondtak a Brüsszel által forszírozott betelepítési kvótára. A kormányfő szerint abba kellene hagyni azoknak a szapulását, akik szavaztak. – Tartsák tiszteletben és ne sértegessék azokat, akik részt akartak venni a döntésben – fogalmazott.


Fotó: Csudai Sándor

Hiába szavaztak milliók, az MSZP és a Jobbik rájuk se hederít (Fotó: Csudai Sándor)

A szocialisták és a szélsőjobbról középre osonó Jobbik ugyanis végig arról beszélt, hogy a referendum óriási kudarc volt, Magyarország és a kormány megbukott, sőt Vona Gábor „vesztes politikusnak” nevezte a miniszterelnököt. Mondja mindezt a Jobbik ritkított szemöldökű elnöke csaknem 3,3 millió, a Fidesz–KDNP-t támogató voks és egy brutális, 98 százalékos többség ismeretében. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a magyarok ilyen egyértelműen még sohasem foglaltak állást a rendszerváltás óta, ráadásul a legutóbbi, a vizitdíj eltörlésére kiírt 2008-as népszavazáson az igenek 3,3 millió voksa még mindenki szerint totális győzelmet ért. Úgy látszik, ennyit változott a matematika nyolc év alatt.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék úgy viselkedik, mint a futballszurkolók és Budapesttel szemben Brüsszelnek drukkolnak. – Ezt mi hazafiatlannak tartjuk, bár értjük, hogy miről van szó. Az MSZP mindig is Európa pártján állt, a Jobbikot pedig megvették. Nekik az ország helyett csak az számít, hogy útban a konditerem és a fodrász között hatalomra jussanak – utalt a kormányfő Vona Gábornak az ATV Magánszféra című műsorában nyújtott alakítására.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szombaton ne próbáljon a Nyugati pályaudvarról utazni, ugyanis zárva lesz

  Szombaton ne próbáljon a Nyugati pályaudvarról utazni, ugyanis zárva lesz

  Szombaton teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart felsővezeték-karbantartás miatt. Ezért minden, a pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul, ami érinti a váci, a veresegyházi, az esztergomi, a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalakat – tájékoztatta a MÁV az MTI-t.

 • Több mint 6700 tonna füstölt áru fogy a húsvéti időszakban

  Több mint 6700 tonna füstölt áru fogy a húsvéti időszakban

  Több mint 6700 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke meghaladja a 10 milliárd forintot – mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK adataira hivatkozva.

 • Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon.

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.