EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,48 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Belföld

Az ellenzéket nem érdeklik az emberek

Hétfőn összeült az országgyűlés, hogy a vasárnapi népszavazásra egyet aludva kiértékeljék az eredményeket. Annyi máris kiderült, hogy az ellenzék magasról tesz hárommilliónál is több szavazó véleményére.

Keményen kiosztotta az ellenzéket tegnap a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök, miután sem az MSZP, sem a Jobbik nem volt hajlandó tudomást venni arról a közel 3,3 millió állampolgárról, akik vasárnap nemet mondtak a Brüsszel által forszírozott betelepítési kvótára. A kormányfő szerint abba kellene hagyni azoknak a szapulását, akik szavaztak. – Tartsák tiszteletben és ne sértegessék azokat, akik részt akartak venni a döntésben – fogalmazott.

Fotó: Csudai Sándor

Hiába szavaztak milliók, az MSZP és a Jobbik rájuk se hederít (Fotó: Csudai Sándor)

A szocialisták és a szélsőjobbról középre osonó Jobbik ugyanis végig arról beszélt, hogy a referendum óriási kudarc volt, Magyarország és a kormány megbukott, sőt Vona Gábor „vesztes politikusnak” nevezte a miniszterelnököt. Mondja mindezt a Jobbik ritkított szemöldökű elnöke csaknem 3,3 millió, a Fidesz–KDNP-t támogató voks és egy brutális, 98 százalékos többség ismeretében. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a magyarok ilyen egyértelműen még sohasem foglaltak állást a rendszerváltás óta, ráadásul a legutóbbi, a vizitdíj eltörlésére kiírt 2008-as népszavazáson az igenek 3,3 millió voksa még mindenki szerint totális győzelmet ért. Úgy látszik, ennyit változott a matematika nyolc év alatt.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék úgy viselkedik, mint a futballszurkolók és Budapesttel szemben Brüsszelnek drukkolnak. – Ezt mi hazafiatlannak tartjuk, bár értjük, hogy miről van szó. Az MSZP mindig is Európa pártján állt, a Jobbikot pedig megvették. Nekik az ország helyett csak az számít, hogy útban a konditerem és a fodrász között hatalomra jussanak – utalt a kormányfő Vona Gábornak az ATV Magánszféra című műsorában nyújtott alakítására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Installáció az emléknapra

  Installáció az emléknapra

  A kommunista diktatúrák áldozatai emléknapjának megtartására február 25-én kerül sor országszerte. Emlékezünk arra a mintegy 700-800 ezer emberre, akiket a második világháború végén vagy után deportáltak az országból, és akik közül 300 ezren sosem tértek vissza.

 • Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a MOM Uszoda és Sportközpont ellen, amiért egy melegbarát sportegyesület szerint diszkriminálta őket az intézmény.

 • Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Országosan bevezetné a Jobbik azt az ingatlankezelési rendszert, amelyet Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester honosított meg saját településén, és amellyel kapcsolatban most széles körű nyomozást folytat a rendőrség.