2017. december 18., hétfő
Auguszta

Aktuális

Az M5 kultúrát hoz a hétköznapokba

Lassan egy hónapja már teljes gőzzel sugároz az MTVA új televíziós csatornája, az M5, amelyik egy olyan csatorna, amely a kultúra népszerűsítését, az élethosszig tartó tanulás segítését, és az ismeretterjesztést ötvözve tűzte ki fő céljául.

Palettájában megtalálhatóak a színházi-, koncert – és táncprodukciók közvetítései, tanulást segítő oktató műsorok, tudományos összeállítások, kulturális magazinok és eredeti nyelven, felirattal sugárzott filmek és sorozatok is. A frissen induló közszolgálati csatorna két arca, Miklósa Erika operaénekesnő és Csányi Sándor színész, a Thália színház igazgatója.


Csányi Sándor  (Fotó: Máté Krisztián)

Csányi Sándor színművész, a Thália Színház művészeti vezetője /Fotó: Máté Krisztián

– Attól kezdve, hogy azt ígérik, hogy lesz egy tévécsatorna, amelyik színházi közvetítéseket tűz műsorra, beszámol komolyzenei eseményekről, eredeti nyelven vetít klasszikus filmeket és kulturális műsorokat készít, az embernek nincs miről gondolkodnia. Szerintem ennél jobb dolog nem történhet a magyar médiában. – mondta Csányi Sándor, amikor arról kérdezték, hogy mit gondol az új csatorna tematikájáról.

Budapest, 2015. november 10. Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Család-barát című tv-műsor felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában 2015. november 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes /Fotó: MTI Mohai Balázs

Miklósa Erika úgy nyilatkozott, hogy óriási dolognak tartotta, hogy az MTVA kulturális csatornát indít. – Tényleg nem volt min gondolkodni, amikor felkértek, hogy az M5 arca legyek, megtisztelőnek tartom, hogy a művészetet kedvelő tévénézők felé én képviselhetem ezt az újonnan indult televíziós csatornát – mondta az operaénekesnő – a nullhategynek adott interjújában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Egy nevetségesen alacsony bérleti díjnak megfelelő árért kapott Simicska Lajos cégeitől plakáthelyeket a Jobbik, szinte ajándékba. Miközben a párt a rájuk váró 661 milliós ÁSZ-büntetés ellen szervezett tüntetést, kiderült: nem csupán a bérléskor, hanem a későbbi tulajdonátruházáskor is botrányosan kedvező feltételekhez jutott a Jobbik.

 • Boldog karácsonyt kívánt a magyaroknak Orbán

  Boldog karácsonyt kívánt a magyaroknak Orbán

  – Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik részt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tették, hogy ezen a csúcson sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország szuverenitását kis híján megsértették – fogalmazott videóüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozót követően.