EUR: 307,89 Ft
CHF: 288,52 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Aktuális

Az M5 kultúrát hoz a hétköznapokba

Lassan egy hónapja már teljes gőzzel sugároz az MTVA új televíziós csatornája, az M5, amelyik egy olyan csatorna, amely a kultúra népszerűsítését, az élethosszig tartó tanulás segítését, és az ismeretterjesztést ötvözve tűzte ki fő céljául.

Palettájában megtalálhatóak a színházi-, koncert – és táncprodukciók közvetítései, tanulást segítő oktató műsorok, tudományos összeállítások, kulturális magazinok és eredeti nyelven, felirattal sugárzott filmek és sorozatok is. A frissen induló közszolgálati csatorna két arca, Miklósa Erika operaénekesnő és Csányi Sándor színész, a Thália színház igazgatója.

Csányi Sándor  (Fotó: Máté Krisztián)

Csányi Sándor színművész, a Thália Színház művészeti vezetője /Fotó: Máté Krisztián

– Attól kezdve, hogy azt ígérik, hogy lesz egy tévécsatorna, amelyik színházi közvetítéseket tűz műsorra, beszámol komolyzenei eseményekről, eredeti nyelven vetít klasszikus filmeket és kulturális műsorokat készít, az embernek nincs miről gondolkodnia. Szerintem ennél jobb dolog nem történhet a magyar médiában. – mondta Csányi Sándor, amikor arról kérdezték, hogy mit gondol az új csatorna tematikájáról.

Budapest, 2015. november 10. Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Család-barát című tv-műsor felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában 2015. november 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes /Fotó: MTI Mohai Balázs

Miklósa Erika úgy nyilatkozott, hogy óriási dolognak tartotta, hogy az MTVA kulturális csatornát indít. – Tényleg nem volt min gondolkodni, amikor felkértek, hogy az M5 arca legyek, megtisztelőnek tartom, hogy a művészetet kedvelő tévénézők felé én képviselhetem ezt az újonnan indult televíziós csatornát – mondta az operaénekesnő – a nullhategynek adott interjújában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Installáció az emléknapra

  Installáció az emléknapra

  A kommunista diktatúrák áldozatai emléknapjának megtartására február 25-én kerül sor országszerte. Emlékezünk arra a mintegy 700-800 ezer emberre, akiket a második világháború végén vagy után deportáltak az országból, és akik közül 300 ezren sosem tértek vissza.

 • Wass Albertből merítenek erőt

  Wass Albertből merítenek erőt

  Nagykanizsa is csatlakozott a 25 órás Wass Albert felolvasómaratonhoz. A Thúry Vitézlő Oskolában egymást váltották az irodalom és a magyarság ügye mellett elkötelezett civil előadók.

 • Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a MOM Uszoda és Sportközpont ellen, amiért egy melegbarát sportegyesület szerint diszkriminálta őket az intézmény.