EUR: 307,46 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Életmód

Az új őrület a szélkerékhajfestés

Az ombre után most itt van egy újabb hajfestési őrület, a pinwheel, azaz szélkeréktechnika. A látványos festés lényege az, hogy a frizura tökéletes színkompozíciót alkot.

before and after_orig_large

Így készül a  pinwheel

A fodrászok is szívesen készítik el az úgynevezett szélkerékfestést, hiszen nem kell hozzá extra kiegészítő, csak egy kis szépérzék a harmonizáló színek kiválasztásához és néhány műanyag csipesz a körcikkelyszerűen leválasztott tincsek feltűzéséhez.

Az ombre szerelmeseit azonban nem biztos, hogy sikerül átcsábítani a pinwheelre, hiszen annak éppen az a lényege, hogy a haj töve és vége között csupán néhány árnyalatnyi különbség látható. Számukra valószínűleg a balayage lesz a befutó, ami a  francia fodrászok találmánya. A festés neve a balayer szóból származik, ez pedig söprögetést jelent.

Az elnevezés azokra a mozdulatokra utal, ahogyan a fodrász felviszi a színeket, hiszen itt nincs fóliacsík, de a végeredmény ugyanolyan napszítta hatású lesz, mint az ombrénél, csak lágyabb átmenetben. A pinwheelnél viszont nincsenek egymásba folyó színek, itt a választék bizony választék, a színek elvágóak, formai elhelyezésük pedig sokkal darabosabb.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen a gondoskodó leépítés

  Ilyen a gondoskodó leépítés

  Az elmúlt években a munkaerőpiacon végbement változások miatt szemléletváltásra van szükség a vállalatok HR-stratégiájában.

 • Csak bátraknak!

  Csak bátraknak!

  A kacsintó, puszit küldő és mosolygó emojikkal maximum flörtölni lehet. Az igazán bevállalósak az erotikus üzeneteikben most már egészen konkrét ikonokat használhatnak.

 • Fizetett szexszünet lehet a svédeknél

  Fizetett szexszünet lehet a svédeknél

  Az nem világos, hogy csak a legális kapcsolatban eltöltött szexidő számít, vagy egy kollégával való huncutkodás is érvényes, mindenesetre a javaslatnak óriási a hírértéke, azonnal felkapta a világsajtó.