EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Szeged

Az utolsó órában vagyunk? – változást sürget a szegedi triatlonos

A szegedi sportlétesítmények terén tapasztalható áldatlan állapotok miatt aggódik a triatlonozó, egyben úszóedző Gábe Tamás. A sportoló úgy látja, ha a város hamarosan nem tesz lépéseket, azt a szegedi sportélet és annak eredményessége fogja megérezni.

Az új évezred sportjában rengeteget számítanak a körülmények és a lehetőségek: a szegedi sportolók ugyan rendre szállítják a világszínvonalú eredményeket, azonban mindezt olyan feltételbeli lemaradással teszik, ami még inkább felértékeli a teljesítményüket. A szegedi triatlonos, Gábe Tamás Márton Anita példáját hozta fel a helyzet lefestésére: Rio bronzérmesének azért kellett Békéscsabára igazolnia szegedi klubjából, mert az nem tudta megteremteni számára azokat a feltételeket, melyek által biztosított lett volna a súlylökő eredményes felkészülése.


Duplán fizetnek

Gábe Tamás Hódmezővásárhelyen, a több befektető által üzemeltetett medencében tartott saját úszásóráin már elérte, hogy ne kelljen pluszban fizetniük a szülőknek azért, ha elmennek gyermekükért az uszodába: Szegeden ez 600 forintot jelent alkalmanként annak a szülőnek, aki az úszásoktatásért egyébként is fizet, így duplán költi a pénzét egyazon szolgáltatásért…

9A_triatlon01– Egy Szeged méretű város nem engedheti meg magának, hogy egy olimpiai érmest kiengedjen a kezéből azért, mert nem tudja megteremteni a megfelelő körülményeket, felszereltséget. Elvárják az eredményeket, de nem adnak hozzá segítséget – mutatott rá a kettősségre Gábe Tamás.

Az úszóedzőként is dolgozó ironman versenyző hozzátette, bár a feltételeket tekintve Magyarországon van lemaradás, de Budapest, Győr vagy Debrecen kiemelt sportközpontokká váltak, míg Szegeden csak a kajak-kenu jöhet szóba mint lehetséges olimpiai helyszín.


– A régóta tervezgetett fejlesztések, így egy rekortán pálya vagy egy fedett uszoda nemcsak a szegediek, hanem az ország érdekét is szolgálnák. Ha viszont nem lesz fejlődés az úszósport vagy az atlétika területén, akkor komoly veszteségeket szenvedhetünk el utánpótlás és eredményesség tekintetében is.

A szegediek gyakran Szerbiába járnak át futni, ahol rekortán pályák tömkelege van, vagy inkább Hódmezővásárhelyre hordják át a gyerekeket úszni – ismertette az úszóedző, aki megjegyezte: ugyan sokak kedvelt futóhelye az újszegedi Liget, ám az éjjeli kivilágítása továbbra sem megfelelő, így ez is problémát jelenthet azoknak, akik sportolnának a városban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.