EUR: 308,21 Ft
CHF: 289,63 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb Szeged

Az utolsó órában vagyunk? – változást sürget a szegedi triatlonos

A szegedi sportlétesítmények terén tapasztalható áldatlan állapotok miatt aggódik a triatlonozó, egyben úszóedző Gábe Tamás. A sportoló úgy látja, ha a város hamarosan nem tesz lépéseket, azt a szegedi sportélet és annak eredményessége fogja megérezni.

Az új évezred sportjában rengeteget számítanak a körülmények és a lehetőségek: a szegedi sportolók ugyan rendre szállítják a világszínvonalú eredményeket, azonban mindezt olyan feltételbeli lemaradással teszik, ami még inkább felértékeli a teljesítményüket. A szegedi triatlonos, Gábe Tamás Márton Anita példáját hozta fel a helyzet lefestésére: Rio bronzérmesének azért kellett Békéscsabára igazolnia szegedi klubjából, mert az nem tudta megteremteni számára azokat a feltételeket, melyek által biztosított lett volna a súlylökő eredményes felkészülése.

Duplán fizetnek

Gábe Tamás Hódmezővásárhelyen, a több befektető által üzemeltetett medencében tartott saját úszásóráin már elérte, hogy ne kelljen pluszban fizetniük a szülőknek azért, ha elmennek gyermekükért az uszodába: Szegeden ez 600 forintot jelent alkalmanként annak a szülőnek, aki az úszásoktatásért egyébként is fizet, így duplán költi a pénzét egyazon szolgáltatásért…

9A_triatlon01– Egy Szeged méretű város nem engedheti meg magának, hogy egy olimpiai érmest kiengedjen a kezéből azért, mert nem tudja megteremteni a megfelelő körülményeket, felszereltséget. Elvárják az eredményeket, de nem adnak hozzá segítséget – mutatott rá a kettősségre Gábe Tamás.

Az úszóedzőként is dolgozó ironman versenyző hozzátette, bár a feltételeket tekintve Magyarországon van lemaradás, de Budapest, Győr vagy Debrecen kiemelt sportközpontokká váltak, míg Szegeden csak a kajak-kenu jöhet szóba mint lehetséges olimpiai helyszín.

– A régóta tervezgetett fejlesztések, így egy rekortán pálya vagy egy fedett uszoda nemcsak a szegediek, hanem az ország érdekét is szolgálnák. Ha viszont nem lesz fejlődés az úszósport vagy az atlétika területén, akkor komoly veszteségeket szenvedhetünk el utánpótlás és eredményesség tekintetében is.

A szegediek gyakran Szerbiába járnak át futni, ahol rekortán pályák tömkelege van, vagy inkább Hódmezővásárhelyre hordják át a gyerekeket úszni – ismertette az úszóedző, aki megjegyezte: ugyan sokak kedvelt futóhelye az újszegedi Liget, ám az éjjeli kivilágítása továbbra sem megfelelő, így ez is problémát jelenthet azoknak, akik sportolnának a városban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.