2018. május 25., péntek
Orbán

Külföld

Bakondi: drasztikusan romlott Európa belső biztonsága

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az elmúlt napok eseményei is azt igazolják, hogy drasztikusan romlott Európa belső biztonsága.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában hozzátette: ennek következménye, hogy a nemzetállamok elkezdtek védekezni. Eközben az Európai Unió szintjén “megrekedtek” annál az álláspontnál, amelynek megváltoztatására Magyarország is törekszik – jegyezte meg.


Bakondi György az M1 műsorában – a szombati, a szászországi Chemnitz városában tervezett bombatámadás-gyanúval kapcsolatban – felidézte, hogy annak idején a balkáni útvonalon érkező migránsok körében is “bevett módszer” volt, hogy annak érdekében hogy nyílt táborba kerüljenek, menekültnek vallották magukat. Sokuk viszont az eljárás lefolytatása közben eltűnt. A konkrét esetben azon túl, hogy milyen útvonalon érkezett, az is kérdés, hogy milyen támogatása volt – jegyezte meg a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve: “komoly logisztikai háttértevékenység” áll egy terrorakció tervezése mögött.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) héten tartott gyakorlatáról Bakondi György azt mondta: az megmutatta, hogy a gyakorlaton a magyar terrorelhárítás “felkészülten, ütőképesen, jól irányítottan” tudott bevatkozni és tudta felszámolni az imitált terrorcselekményt.

Kapcsolódó Cikkek