EUR: 322,46 Ft
CHF: 279,85 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Extra

Bálint György hiányolta a kémiát a házasságából

Bálint György 97 évesen több rajongót számlál a közösségi oldalán, mint a legtöbb magyar híresség, és a mai napig szakmai tanácsokat ad, cikkeket ír, valamint blogol is. Közel százévesen sem lassít, az elmúlástól pedig egyáltalán nem tart.

Bálint gazda a mai napig keresett szaktekintély, otthonosan mozog az internet világában is, közösségi oldalán saját kertjében forgatott videókon magyarázza el az éppen virágzó növények ápolásának csínját-bínját, ráadásul több mint 390 ezer követője van. Csak viszonyításképpen: majdnem háromszor annyi, mint Liptai Claudiának.
– Nagyon jólesik, amikor valaki megírja, hogy amit tavaly javasoltam neki a barackfa ápolásával kapcsolatban, az bevált. Ez a fizetségem.


dr. Bálint György, Bálint Gazda ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

 

Gyuri bácsi szerint azért nem kell félni az elmúlástól, mert ha az ember már átadott olyan tapasztalatot az utókornak, amelyből lehet építkezni, mindig emlékeznek majd rá.
– Én teljesen fel vagyok készülve az elmúlásra. Az öregségnek nagy nehézsége az, hogy egyre kevesebb a velem egykorú ember. Alig találok már olyat, akivel lehetne közösen nosztalgiázni. Fontos, hogy amíg él az ember, tudjon saját magának, a környezetének vagy a társadalomnak adni valamit. Nekem az a véleményem, hogy addig érdemes élnem, amíg tudok valamit alkotni, legyen az egy cikk, előadás, televíziós beszélgetés vagy könyv. Amíg az ember ilyeneket meg tud tenni, jó élni.

dr. Bálint György, Bálint Gazda ( Fotó_ Sáfár Tibor)

dr. Bálint György, Bálint Gazda
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Az ország Bálint gazdája a Fem3  Joshi, a legjobb barát ma délután látható adásában három házasságáról és nőügyeiről is mesél. – Sok nő volt a környezetemben, szerencsére nem tartottak roncsnak, szóval nem volt nehéz sorsom… Első két feleségemet én választottam, a jelenlegi az első, aki viszont engem – nevetett Gyuri bácsi, majd elmesélte, hogy az első feleségével nem volt zökkenőmentes a házasságuk. – Nehéz éveket éltünk át együtt. Közvetlenül a háború után kerültünk össze, egy évvel később megszületett a fiunk, aki ma már nyugdíjas. Szegény anyja nehéz természetű asszony volt. Furcsa, mert csupa jó dolgot tudok elmondani róla, rendkívül művelt, zenekedvelő, több nyelven beszélő, remek szellemiségű asszony volt, mégsem tudtunk igazán együtt élni, hiányzott a kémia – mesélte Gyuri bácsi, aki jelenlegi feleségével, Antóniával húsz éve él együtt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vajna Timit megviseli a hormonkezelés

  Vajna Timit megviseli a hormonkezelés

  Műtétre készül és borzasztóan megviseli az injekciós hormonkezelés Vajna Timit. Andy Vajna felesége úgy döntött eljött az idő, hogy férjével közös gyermekük szülessen, de ez sok fájdalommal jár.

 • Benkő László: A betegségem után két énem lett

  Benkő László: A betegségem után két énem lett

  Benkő Lászlő, az Omega billentyűse gyógyulása óta még mindig jár pszichológushoz, hogy fel tudja dolgozni az elmúlt egy évet. A zenész a Lokálnak elárulta két énje lett: az egyik aki élvezi az életet és pozitívan látja a világot, viszont a másik Laci elkezdett félni a betegségektől.

 • Teljesen lecsúszott Locklear

  Teljesen lecsúszott Locklear

  Heather Lockleart hétfő este egy amerikai kórház pszichiátriájára szállították, mert saját édesanyját fojtogatni, édesapját pedig ütlegelni kezdte és öngyilkossággal fenyegetőzött.