2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Bálint György hiányolta a kémiát a házasságából

Bálint György 97 évesen több rajongót számlál a közösségi oldalán, mint a legtöbb magyar híresség, és a mai napig szakmai tanácsokat ad, cikkeket ír, valamint blogol is. Közel százévesen sem lassít, az elmúlástól pedig egyáltalán nem tart.

Bálint gazda a mai napig keresett szaktekintély, otthonosan mozog az internet világában is, közösségi oldalán saját kertjében forgatott videókon magyarázza el az éppen virágzó növények ápolásának csínját-bínját, ráadásul több mint 390 ezer követője van. Csak viszonyításképpen: majdnem háromszor annyi, mint Liptai Claudiának.
– Nagyon jólesik, amikor valaki megírja, hogy amit tavaly javasoltam neki a barackfa ápolásával kapcsolatban, az bevált. Ez a fizetségem.


dr. Bálint György, Bálint Gazda ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

 

Gyuri bácsi szerint azért nem kell félni az elmúlástól, mert ha az ember már átadott olyan tapasztalatot az utókornak, amelyből lehet építkezni, mindig emlékeznek majd rá.
– Én teljesen fel vagyok készülve az elmúlásra. Az öregségnek nagy nehézsége az, hogy egyre kevesebb a velem egykorú ember. Alig találok már olyat, akivel lehetne közösen nosztalgiázni. Fontos, hogy amíg él az ember, tudjon saját magának, a környezetének vagy a társadalomnak adni valamit. Nekem az a véleményem, hogy addig érdemes élnem, amíg tudok valamit alkotni, legyen az egy cikk, előadás, televíziós beszélgetés vagy könyv. Amíg az ember ilyeneket meg tud tenni, jó élni.

dr. Bálint György, Bálint Gazda ( Fotó_ Sáfár Tibor)

dr. Bálint György, Bálint Gazda
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Az ország Bálint gazdája a Fem3  Joshi, a legjobb barát ma délután látható adásában három házasságáról és nőügyeiről is mesél. – Sok nő volt a környezetemben, szerencsére nem tartottak roncsnak, szóval nem volt nehéz sorsom… Első két feleségemet én választottam, a jelenlegi az első, aki viszont engem – nevetett Gyuri bácsi, majd elmesélte, hogy az első feleségével nem volt zökkenőmentes a házasságuk. – Nehéz éveket éltünk át együtt. Közvetlenül a háború után kerültünk össze, egy évvel később megszületett a fiunk, aki ma már nyugdíjas. Szegény anyja nehéz természetű asszony volt. Furcsa, mert csupa jó dolgot tudok elmondani róla, rendkívül művelt, zenekedvelő, több nyelven beszélő, remek szellemiségű asszony volt, mégsem tudtunk igazán együtt élni, hiányzott a kémia – mesélte Gyuri bácsi, aki jelenlegi feleségével, Antóniával húsz éve él együtt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.