2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb XIX.kerület XXIII.kerület

Bele kell rázódni!

Túl van a mérkőzések első hullámán a nyáron az élvonalba feljutott kispesti kézilabdacsapat. A lányok az első négy mérkőzésen nem szereztek pontot, az újoncként megfogalmazott első cél, a benn maradás azonban még bőven elérhető, a szezon java csak most következik, a Vác, a Fradi vagy épp a Debrecen ellen pedig belekóstolhattak, milyen erős is az NB I mezőnye.

Történelmet írt az Elios Kispest NKK azzal, hogy feljutott az NB I-be, a kispestiek most először tapasztalhatják meg, milyen hétről hétre a legjobbakkal szembenézni. A szeptember közepi bajnoki rajton a Vác 44-21-re győzött a piros-feketék ellen, majd első hazai találkozóján (a kispestiek a Soroksári Sportcsarnokban rendezik hazai mérkőzéseiket – a szerk.) a Kisvárda 34-29-re nyerni tudott. Az FTC és a Debrecen ellen (19-43, illetve 24-43) egyértelműen érvényesült a papírforma, azaz a kispesti lányok első sikere még várat magára.


Béki Nagy Bertalan, a klub edzője a Ferencvárostól elszenvedett múlt heti vereség után egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal.

– Nem a Fradit kell legyőzni, de vereség és vereség között is van különbség. Nem azokat a játékosokat láttam a pályán piros-feketében, akiket ismerek. Ha helyt akarunk állni az élvonalban, ez kevés lesz. Az akarat hiányzott, mert az nem tudásbeli különbség, hogy nem harcolunk ki hetest, nem faultolunk vagy nem tudunk időben, fegyelmezetten visszarendeződni. Ez azzal párosult, hogy a Ferencváros volt az ellenfél, amely ezeket a hibákat kihasználta. Azt hiszem, a lányok előre elkönyvelték a vereséget.


Lapunk kérdésére Béki Nagy kifejtette, természetesen ő sem vár győzelmet a nemzetközi porondon is szereplő ellenfelek ellen, egyelőre ettől távol vannak.

IMG_4475

A csapatkapitány, Fundák Annamária a Fradi ellen is nagyot harcolt (fotó: Kispest NKK)

– Majd ha mi is saját csarnokkal rendelkezünk, tíz éve az élvonalban szerepelünk stabilan, játékosaink névsorát pedig országszerte ismerik, akkor talán megfogalmazhatunk ilyen elvárásokat. Van négy-öt mérkőzés, amire nagyon oda kell figyelnünk, az ilyen típusú találkozókon annyit kérek, hogy tisztességgel álljunk helyt.

– Az első tíz percig tartottuk a lépést, utána szétestünk. Sok labdát eladtunk vagy védett a kapusuk, a lerohanásokból pedig sorra kaptuk a gólokat. Elbizonytalanodtunk – summázott a mérkőzés után Kosik Adél a Lokál Extrának. Azóta a szintén jóval erősebb kerettel és múlttal bíró Debrecen is nagy falatnak bizonyult, a hajdúságiak tizenkilenc góllal voltak jobbak Fundákéknál.

Ezt követően Béki Nagy Bertalan úgy fogalmazott, egyelőre tanulni vannak az NB I-ben.

– Amíg bírtuk erővel, tudtuk tartani a lépést, ez egyelőre húsz percig ment.

Elkeseredésre azonban nincs sem ok, sem idő, jönnek a következő feladatok. A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetet követően a Kispest október 15-én az MTK otthonában lép pályára, majd október 30-án Soroksáron fogadja a Békéscsabát.

Elek Gábor: Kitartás, Kispest!

– Reális ez az eredmény, nem megbántva a Kispestet – összegzett a Ferencváros mestere, Elek Gábor a nagyarányú zöld-fehér sikert követő találkozó után. – Nagyon sok sikert kívánok nekik, tartson ki a lelkesedésük, folytassák, a magyar kézilabdázásnak nagy szüksége van a kispestiekre!

Kapcsolódó Cikkek