EUR: 307,18 Ft
CHF: 281,71 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb IV.kerület

Berki Krisztián arannyal tért vissza

Berki Krisztián, az Újpest olimpiai bajnok tornásza egy év kihagyás után győzelemmel tért vissza. A sportoló, akiről a közelmúltban egy lólengés elemet is elneveztek, azt mondta, a cél az volt, hogy végigcsinálja a gyakorlatot és ez szinte hibátlanul sikerült.

Berki Krisztián vállsérülése miatt lemaradt a riói olimpiáról, sőt az elmúlt egy évben nem indult versenyen, a mostani diadal előtt csupán az országos bajnokságon – igaz, azt is megnyerte. Most a Szombathelyen rendezett challenge-világkupaversenyen lett első.

– A cél az volt, hogy a gyakorlatot végigcsináljam, lehetőleg hiba nélkül. Az elején pár elem nem volt tökéletes, de nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a versenyt. Azért hosszú volt az egyéves kihagyás, most fokozatosan kell visszanyernem a formámat – mondta Berki Krisztián, aki hozzátette, a versenyen érződött, hogy az olimpián nagyot alkotó versenyzők még pihennek.

4ker_berki

Berki Krisztián győzelemmel tért vissza (Fotó: matsz.hu)

– Persze, ellenfélből így sem volt hiány, a győzelem értékét ez nem kisebbíti.

A tornászról a közelmúltban elemet neveztek el: a kápán végrehajtott orsó Thomas-körrel való kombinálását nevezik Berki-elemnek.

– Mindig mondtam, hogy sok mindent elértem már a tornában, ez azonban másfajta siker, amely számomra olyan, mint egy olimpiai aranyérem. Hatalmas dicsőség és még mindig egy kicsit megfoghatatlan. Nehéz gyakorlat, és ahogy látom a világ tornasportját, még egy ideig nem lesz olyan versenyző, aki rajtam kívül tökéletesen végre tudja majd hajtani, igaz, a szombathelyi versenyen több edző is odajött hozzám és az edzőmhöz is, és a gyakorlatról érdeklődött. Bevallom, ez büszkeséggel töltött el.

És hogy mit hozhat a jövő? Nos, a hatszoros Európa-bajnok arról is beszélt, hogy még vannak kisebb fájdalmai a műtött bal vállában, de a 2020-as tokiói olimpiára ki akar jutni, ezért most edzőjével azon dolgoznak, hogy a 2018-ban induló kvalifikációs időszakra formába lendüljön.

– A mezőnyben hárman vagyunk Louis Smithszel és Max Whitlockkal, akik 16 pont körüli eredményt tudnak elérni, ezért arra számítok, hogy kettejükkel kell majd ismét felvennem a harcot, bár biztosan lesznek fiatal feltörekvő riválisok is

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.