EUR: 309,46 Ft
CHF: 284,94 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb IV.kerület

Berki Krisztián arannyal tért vissza

Berki Krisztián, az Újpest olimpiai bajnok tornásza egy év kihagyás után győzelemmel tért vissza. A sportoló, akiről a közelmúltban egy lólengés elemet is elneveztek, azt mondta, a cél az volt, hogy végigcsinálja a gyakorlatot és ez szinte hibátlanul sikerült.

Berki Krisztián vállsérülése miatt lemaradt a riói olimpiáról, sőt az elmúlt egy évben nem indult versenyen, a mostani diadal előtt csupán az országos bajnokságon – igaz, azt is megnyerte. Most a Szombathelyen rendezett challenge-világkupaversenyen lett első.

– A cél az volt, hogy a gyakorlatot végigcsináljam, lehetőleg hiba nélkül. Az elején pár elem nem volt tökéletes, de nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a versenyt. Azért hosszú volt az egyéves kihagyás, most fokozatosan kell visszanyernem a formámat – mondta Berki Krisztián, aki hozzátette, a versenyen érződött, hogy az olimpián nagyot alkotó versenyzők még pihennek.

4ker_berki

Berki Krisztián győzelemmel tért vissza (Fotó: matsz.hu)

– Persze, ellenfélből így sem volt hiány, a győzelem értékét ez nem kisebbíti.

A tornászról a közelmúltban elemet neveztek el: a kápán végrehajtott orsó Thomas-körrel való kombinálását nevezik Berki-elemnek.

– Mindig mondtam, hogy sok mindent elértem már a tornában, ez azonban másfajta siker, amely számomra olyan, mint egy olimpiai aranyérem. Hatalmas dicsőség és még mindig egy kicsit megfoghatatlan. Nehéz gyakorlat, és ahogy látom a világ tornasportját, még egy ideig nem lesz olyan versenyző, aki rajtam kívül tökéletesen végre tudja majd hajtani, igaz, a szombathelyi versenyen több edző is odajött hozzám és az edzőmhöz is, és a gyakorlatról érdeklődött. Bevallom, ez büszkeséggel töltött el.

És hogy mit hozhat a jövő? Nos, a hatszoros Európa-bajnok arról is beszélt, hogy még vannak kisebb fájdalmai a műtött bal vállában, de a 2020-as tokiói olimpiára ki akar jutni, ezért most edzőjével azon dolgoznak, hogy a 2018-ban induló kvalifikációs időszakra formába lendüljön.

– A mezőnyben hárman vagyunk Louis Smithszel és Max Whitlockkal, akik 16 pont körüli eredményt tudnak elérni, ezért arra számítok, hogy kettejükkel kell majd ismét felvennem a harcot, bár biztosan lesznek fiatal feltörekvő riválisok is

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.