2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Sport

Bernd Storck: Itt az idő, hogy újra bizonyítsunk!

Fontos világbajnoki selejtezők előtt áll a magyar labdarúgó válogatott és ezt tudja Bernd Storck szövetségi kapitány, aki már egy hete edzést vezényel az itthon játszó futballistáknak. A szakember szerint pénteken, bár Svájc az esélyesebb, mégsem feltett kézzel lépünk majd pályára.

image

A kapitány szerint játékosaink bizonyítani akarják, a feröeri 0-0 csak egy kisiklás volt (Fotó:Csudai Sándor)

Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta hasznos volt a mögöttünk álló hét, hiszen az itthon játszó futballisták és a Portugália ellen készülő U21-es válogatott együtt készülhetett.


– Örülök, hogy újra együtt a csapat, bár Bese Barnabás és Megyeri Balázs klubkötelezettsége miatt csak kedden csatlakozik a csapathoz. Az elmúlt héten jó munkát tudtunk végezni a velünk együtt készülő U21-es válogatott tagjaival; mi megmutattuk, hogy bízunk bennük, tervezünk velük, ők pedig bebizonyíthatták, hogy számíthatunk a játékukra – mondta a szövetségi kapitány.

A válogatott keret hétfő délelőtt edzésen vett részt, ezen azok a játékosok kaptak elsősorban szerepet, akik nem léptek pályára hétvégi bajnokin, míg a meccsből érkezőknél a regeneráció volt a legfontosabb.


– Nincs vesztegetni való időnk, hiszen a legutóbbi teljesítménynél sokkal többre lesz szükségünk pénteken, telt ház előtt. A felkészülés minden percét ki kell használni. Svájc nagyon jó csapat, hogy mást nem mondjak, az Eb-n az öt legjobb labdabirtoklást bemutató gárda között volt. Veretlenül, büntetőkkel estek ki, azóta pedig legyőzték az Európa-bajnok Portugáliát.  A szurkolóink előtt azonban nem félhetünk senkitől. A vb-selejtezősorozat kezdete nem úgy sikerült, ahogy akartuk, és érzem a fiúkon, őket is bántja a dolgok. Az Eb-n már bizonyítottuk, hogy topklubokkal is fel tudjuk venni a versenyt, itt az idő, hogy ezt újra megtegyük.

Kapcsolódó Cikkek