2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Bőnyi rendőrgyilkosság: Letartóztatták és a tököli rabkórházba vitték a gyanúsítottat

Jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság csütörtök délután a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott kihelyezett ülésén a bőnyi lövöldözés gyanúsítottját. Gy. I.-t a Terrorelhárítási Központ átszállította a büntetés-végrehajtás központi kórházába – tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Máté Kinga hangsúlyozta: az előzetes letartóztatás a gyanúsított esetében azt jelenti, hogy amint állapota engedi, valamelyik büntetés-végrehajtási intézetbe kerül.


A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, amelynek büntetése akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet.

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő.

 

Kapcsolódó Cikkek