EUR: 311,01 Ft
CHF: 287,85 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Egyéb Tatabánya

Bor, mámor, bicikli

A Biciklibelső című könyv bemutatásának útja stílusosan egy bicikliúton indult el. Kakuk Tamás bemutatta új kötetét a sajtó képviselőinek.

Bor, mámor, bicikli, az olvasók ebben merülhetnek el. A szerző azt mondta, könyvéhez mindenképpen szükség van a nyitott szívre. A kötet három fejezetben foglalja össze az írásait – amelyek egyben szórakoztatóak és elgondolkodtatóak is. Dallos István fotóművész is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki a könyvet a kerékpározás szerelmeseinek ajánlja, hiszen olyan, mint ha saját érzéseink elevenednének meg benne.

A sajtótájékoztatót követően, délután 17 órakor a Vértes Agorájában egy beszélgetés keretében mutatták be a Biciklibelsőt. Kakuk Tamás azt mondta, ilyenkor mindig van benne egy kis izgalom, de ezzel együtt jár az öröm is, hiszen eljönnek azok az emberek, akik fontosnak érzik azt, hogy megismerkedjenek a munkájával. Az előadás alatt pedig azt mondta, van egy kis játék is a könyvben, amelyet majd az olvasóra bíz, hogy felfedezze. Sopotnik Zoltán, a Biciklibelső szerkesztője azt mondta: egyszerre volt könnyű és nehéz szerkeszteni a könyvet, számára egy vándortúra volt. Nagyon élvezte olvasni is mint műszerető ember, egy nagyon összefogott és tömör könyvről van szó, ami viszi magával az olvasót.13_biciklibelso_kakuktamas_01

Olvasóinak pedig azt üzente, készüljenek fel, mert ez a könyv egy intellektuális testépítés. Az intellektuálisan töltődő közönség sorai között sikerült elcsípni olyat is, aki már olvasta a kötetet.

Réti András azt mondta, nagyon érdekesnek találta. A bor, a gasztronómia és a kerékpározás élményét rendkívül jól leírja. Nem könnyű olvasni Kakuk műveit, ám a Biciklibelső olvasmányosra sikerült. Persze volt, akit a kíváncsiság hajtott ide, de régi osztálytársak is érkeztek, mint Szabóné Mákos Margit. Azt mondta, nagyon szereti Kakuk Tamás munkásságát, így erre a művére is kíváncsi volt. A kellemes hangulatú beszélgetést a blueszene tette igazán egyedivé, melyet Németh Ádám és Mike Ariel (gitár) szolgáltatott. És bár a fiúk azt mondták, nem igazították a könyv témájához a zenét, a hangulat mégis olyan volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.