EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Tatabánya

Bor, mámor, bicikli

A Biciklibelső című könyv bemutatásának útja stílusosan egy bicikliúton indult el. Kakuk Tamás bemutatta új kötetét a sajtó képviselőinek.

Bor, mámor, bicikli, az olvasók ebben merülhetnek el. A szerző azt mondta, könyvéhez mindenképpen szükség van a nyitott szívre. A kötet három fejezetben foglalja össze az írásait – amelyek egyben szórakoztatóak és elgondolkodtatóak is. Dallos István fotóművész is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki a könyvet a kerékpározás szerelmeseinek ajánlja, hiszen olyan, mint ha saját érzéseink elevenednének meg benne.


A sajtótájékoztatót követően, délután 17 órakor a Vértes Agorájában egy beszélgetés keretében mutatták be a Biciklibelsőt. Kakuk Tamás azt mondta, ilyenkor mindig van benne egy kis izgalom, de ezzel együtt jár az öröm is, hiszen eljönnek azok az emberek, akik fontosnak érzik azt, hogy megismerkedjenek a munkájával. Az előadás alatt pedig azt mondta, van egy kis játék is a könyvben, amelyet majd az olvasóra bíz, hogy felfedezze. Sopotnik Zoltán, a Biciklibelső szerkesztője azt mondta: egyszerre volt könnyű és nehéz szerkeszteni a könyvet, számára egy vándortúra volt. Nagyon élvezte olvasni is mint műszerető ember, egy nagyon összefogott és tömör könyvről van szó, ami viszi magával az olvasót.13_biciklibelso_kakuktamas_01

Olvasóinak pedig azt üzente, készüljenek fel, mert ez a könyv egy intellektuális testépítés. Az intellektuálisan töltődő közönség sorai között sikerült elcsípni olyat is, aki már olvasta a kötetet.


Réti András azt mondta, nagyon érdekesnek találta. A bor, a gasztronómia és a kerékpározás élményét rendkívül jól leírja. Nem könnyű olvasni Kakuk műveit, ám a Biciklibelső olvasmányosra sikerült. Persze volt, akit a kíváncsiság hajtott ide, de régi osztálytársak is érkeztek, mint Szabóné Mákos Margit. Azt mondta, nagyon szereti Kakuk Tamás munkásságát, így erre a művére is kíváncsi volt. A kellemes hangulatú beszélgetést a blueszene tette igazán egyedivé, melyet Németh Ádám és Mike Ariel (gitár) szolgáltatott. És bár a fiúk azt mondták, nem igazították a könyv témájához a zenét, a hangulat mégis olyan volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.