EUR: 325,86 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Tatabánya

Bor, mámor, bicikli

A Biciklibelső című könyv bemutatásának útja stílusosan egy bicikliúton indult el. Kakuk Tamás bemutatta új kötetét a sajtó képviselőinek.

Bor, mámor, bicikli, az olvasók ebben merülhetnek el. A szerző azt mondta, könyvéhez mindenképpen szükség van a nyitott szívre. A kötet három fejezetben foglalja össze az írásait – amelyek egyben szórakoztatóak és elgondolkodtatóak is. Dallos István fotóművész is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki a könyvet a kerékpározás szerelmeseinek ajánlja, hiszen olyan, mint ha saját érzéseink elevenednének meg benne.


A sajtótájékoztatót követően, délután 17 órakor a Vértes Agorájában egy beszélgetés keretében mutatták be a Biciklibelsőt. Kakuk Tamás azt mondta, ilyenkor mindig van benne egy kis izgalom, de ezzel együtt jár az öröm is, hiszen eljönnek azok az emberek, akik fontosnak érzik azt, hogy megismerkedjenek a munkájával. Az előadás alatt pedig azt mondta, van egy kis játék is a könyvben, amelyet majd az olvasóra bíz, hogy felfedezze. Sopotnik Zoltán, a Biciklibelső szerkesztője azt mondta: egyszerre volt könnyű és nehéz szerkeszteni a könyvet, számára egy vándortúra volt. Nagyon élvezte olvasni is mint műszerető ember, egy nagyon összefogott és tömör könyvről van szó, ami viszi magával az olvasót.13_biciklibelso_kakuktamas_01

Olvasóinak pedig azt üzente, készüljenek fel, mert ez a könyv egy intellektuális testépítés. Az intellektuálisan töltődő közönség sorai között sikerült elcsípni olyat is, aki már olvasta a kötetet.


Réti András azt mondta, nagyon érdekesnek találta. A bor, a gasztronómia és a kerékpározás élményét rendkívül jól leírja. Nem könnyű olvasni Kakuk műveit, ám a Biciklibelső olvasmányosra sikerült. Persze volt, akit a kíváncsiság hajtott ide, de régi osztálytársak is érkeztek, mint Szabóné Mákos Margit. Azt mondta, nagyon szereti Kakuk Tamás munkásságát, így erre a művére is kíváncsi volt. A kellemes hangulatú beszélgetést a blueszene tette igazán egyedivé, melyet Németh Ádám és Mike Ariel (gitár) szolgáltatott. És bár a fiúk azt mondták, nem igazították a könyv témájához a zenét, a hangulat mégis olyan volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.