EUR: 302,63 Ft
CHF: 265,72 Ft
2017. augusztus 24., csütörtök
Bertalan

Belföld

Budapesten temetik a gödöllői kisrepülő-balesetben elhunyt anyát és fiát

Hamvasztás után Budapesten vesznek végső búcsút a gödöllői repülőbalesetben elhunyt F. Magdolnától és kisfiától, Attilától.

Már biztos, hogy az utasokat szállító B. Zsoltnak nem volt kereskedelmi pilótaengedélye (CPL), mégis szállított utasokat. Magdolnának és fiának 35 ezer forintba került a végzetes út. Mint ismeretes, szeptember 18-án a két gép összeütközött, a földbe csapódott, a pilóták és az utasok pedig szörnyethaltak.03 b.zsolt-godollo-legibaleset

– Hazugság, hogy Magdolna és kisfia, Attila ajándékba kapta a repülést. Nem is ismerték a pilótát, sohasem találkoztak. Magdolna korábban elmondta, hogy megnézik Budapestet felülről, és ki tudja fizetni érte a pénzt. Bár a kisfiú félt a repüléstől, tervbe vették, hogy az egész család Madridba utazik, és együtt megnézik a világhírű stadiont. A szülők azt szerették volna, ha Attila előtte kellemes élményt szerez az első repüléssel – mondta a Lokálnak az egyik családtag.godollo-lezuhant-repulo-police1

 

A sétarepülést hirdető oldal egyébként a baleset óta elérhetetlen. A légügyi hatóság közben vizsgálja az elhunyt pilóták engedélyét, és több súlyos szabálytalanságra is rábukkant.

– Öt évre visszamenőleg ellenőrizhetik az elhunyt pilóták képzési dokumentumait. A pilótaképzés drága dolog, egy óra 40 ezer forintba, a CPL megszerzése pedig 10 millió forintba kerül. Sajnos előfordul, hogy a pilóták úgy igazolnak maguknak repült órákat, hogy valójában nincs mögötte igazi teljesítmény – árulta el a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő légügyi szakértő.godollo-lezuhant-repulo-police2

Magdolnát és kisfiát még mindig nem temették el, erre az elkövetkező hetekben kerül majd sor. Úgy tudjuk, anyát és fiát a hamvasztás és a nyilvános búcsúztatás után Budapesten helyezik végső nyugalomra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A családok korábban megkapják a családtámogatásokat

  A családok korábban megkapják a családtámogatásokat

  Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) – jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Elhunyt Tusa Erzsébet

  Elhunyt Tusa Erzsébet

  Életének 90. évében csütörtökön reggel elhunyt Tusa Erzsébet Liszt-díjas zongoraművész – tájékoztatta az MTI-t a művész fia.

 • Illegális bevándorlás: Gyilkolják az európaiakat

  Illegális bevándorlás: Gyilkolják az európaiakat

  Válasz nélkül marad, hogy a terroristák gyilkolják az európaiakat, és ha Magyarország és Lengyelország nem emelte volna fel a szavát, akkor a “terrorizmust is szétosztják Európában”, és nem csak Brüsszelben és Párizsban lehetnének merényletek, hanem Budapesten és Varsóban is – jelentette ki az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.