2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Cirkuszoltak a Vajdában

cirkuszvajda1 (3)

Bartendaz csoport tagjai a saját testsúlyos gyakorlatok műfajában mutattak be a fizika törvényeit meghazudtoló gyakorlatokat

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én. A tanárok ugyanis cirkuszos tematikus napot tartottak a suliban.  Mint lapunk megtudta, a program lebonyolítása a régi akadályversenyekre hasonlított: a gyerekeknek különböző állomásokon kellett feladatokat teljesíteniük. Volt például érzékszervi állomás, ahol árnyakat kellett a valódi látvánnyal párosítani, cirkuszi hangokat – taps, dobpergés – kellett felismerni, és cirkuszban kapható édességeket lehetett – bekötött szemmel – megkülönböztetni. A nagyobbaknak volt olyan állomás, ahol a perec – mint a cirkuszi büfé egyik legkelendőbb finomsága – hiányosan leírt receptjét egészíthették ki a diákok, és memóriajátékot játszhattak a hozzávalók magyar–német nyelvű szókártyáival. A tornatermekben több, a cirkuszban is használt kelléket próbálhattak ki a gyerekek. Az egyik legérdekesebb állomás pedig az volt, ahol cirkuszi témájú festményeket kellett a gyerekeknek befejezniük úgy, hogy az eredeti, teljes képet nem látták. Takács Leonóra, a program fő szervezője lapunknak elmondta, a 8. Z osztály tagjai egy interaktív produkcióval készültek, nagyon népszerű és sikeres állomást szerveztek. A szervező kiemelte, hogy meghívott vendégként köszönthették a Bartendaz csoportot, amelynek tagjai a saját testsúlyos gyakorlatok műfajában mutattak be a fizika törvényeit meghazudtoló gyakorlatokat. (Az eseményen készült interjúnkat és a fotóalbumot a lokal.hu oldalon találják)


Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.