EUR: 308,95 Ft
CHF: 284,98 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Cirkuszoltak a Vajdában

cirkuszvajda1 (3)

Bartendaz csoport tagjai a saját testsúlyos gyakorlatok műfajában mutattak be a fizika törvényeit meghazudtoló gyakorlatokat

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én. A tanárok ugyanis cirkuszos tematikus napot tartottak a suliban.  Mint lapunk megtudta, a program lebonyolítása a régi akadályversenyekre hasonlított: a gyerekeknek különböző állomásokon kellett feladatokat teljesíteniük. Volt például érzékszervi állomás, ahol árnyakat kellett a valódi látvánnyal párosítani, cirkuszi hangokat – taps, dobpergés – kellett felismerni, és cirkuszban kapható édességeket lehetett – bekötött szemmel – megkülönböztetni. A nagyobbaknak volt olyan állomás, ahol a perec – mint a cirkuszi büfé egyik legkelendőbb finomsága – hiányosan leírt receptjét egészíthették ki a diákok, és memóriajátékot játszhattak a hozzávalók magyar–német nyelvű szókártyáival. A tornatermekben több, a cirkuszban is használt kelléket próbálhattak ki a gyerekek. Az egyik legérdekesebb állomás pedig az volt, ahol cirkuszi témájú festményeket kellett a gyerekeknek befejezniük úgy, hogy az eredeti, teljes képet nem látták. Takács Leonóra, a program fő szervezője lapunknak elmondta, a 8. Z osztály tagjai egy interaktív produkcióval készültek, nagyon népszerű és sikeres állomást szerveztek. A szervező kiemelte, hogy meghívott vendégként köszönthették a Bartendaz csoportot, amelynek tagjai a saját testsúlyos gyakorlatok műfajában mutattak be a fizika törvényeit meghazudtoló gyakorlatokat. (Az eseményen készült interjúnkat és a fotóalbumot a lokal.hu oldalon találják)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.