EUR: 326,14 Ft
CHF: 283,46 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb XVIII.kerület

Csepregi Éva: Csak egy kalandnak indult az éneklés

Nincs olyan hét, hogy ne lenne az ország valamelyik pontján Neoton Sztárjai koncert. Csepregi Éváék a hétvégén a fővárosban tartanak maratoni bulit, de nincs megállás, már a 2017-es naptár is tele van. Pedig Éva, aki a kerületben nevelkedett, nem számított ilyen hosszú zenei karrierre.

Csepregi Éva, Lángosparti és sajtótájékoztató (Fotó: Máté Krisztián)

Legalább háromórás bulira készül a Neotonnal Éva (Fotó: Máté Krisztián)

– Olimpia éve van, volt egy 1980-as dalunk és lemezünk ezzel a címmel – adott rövid magyarázatot arra, miért pont Marathon a hétvégi, Budapest Arénában tartandó koncert címe. – Arról nem is beszélve, hogy hosszú lesz. Harminckét dal szerepel a műsorban, ehhez jön még DJ Dominique bemelegítő bulija.


A zenekar karrierje is maratoni hosszúságú, Éva úgy gondolja, még annak ellenére sem látják a célvonalat, hogy menet közben volt, hogy megálltak pihenni.

– 1990 körül egyszer már feloszlott a zenekar, de ebben a szakmában ez kiszámíthatatlan. Újra tudtuk éleszteni a daloknak, a csapatnak és a közönségnek köszönhetően, amely nem csupán az egykori táborból áll, hanem mindig bővül fiatalokkal. Mégis azt mondom, korábban öt évekre terveztünk, most már két-három éves terveink vannak.


Elmondása szerint a hétvégi nagy buli a csúcspont idén, de a naptár nem csak ez évre, már 2017-re is tele van.

– Nyolc éve járunk Pécsre minden év végén, és lesz adventi, szilveszteri műsor is, de már a következőre készülünk.

A kerületből származó Éva még emlékszik, hogyan is tekintett zenei karrierjére annak kezdetén.

– Nem voltam optimista egyáltalán ezzel kapcsolatban. Inkább úgy tekintettem rá, mint egy kalandra. Szegény család gyermekeként nevelkedtem, és a Ki mit tud már önmagában adomány volt számomra, nem terveztem, hogy egy életen át ezzel foglalkozzak, de így alakult, kegyes volt hozzám az élet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.