2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVIII.kerület

Csepregi Éva: Csak egy kalandnak indult az éneklés

Nincs olyan hét, hogy ne lenne az ország valamelyik pontján Neoton Sztárjai koncert. Csepregi Éváék a hétvégén a fővárosban tartanak maratoni bulit, de nincs megállás, már a 2017-es naptár is tele van. Pedig Éva, aki a kerületben nevelkedett, nem számított ilyen hosszú zenei karrierre.

Csepregi Éva, Lángosparti és sajtótájékoztató (Fotó: Máté Krisztián)

Legalább háromórás bulira készül a Neotonnal Éva (Fotó: Máté Krisztián)

– Olimpia éve van, volt egy 1980-as dalunk és lemezünk ezzel a címmel – adott rövid magyarázatot arra, miért pont Marathon a hétvégi, Budapest Arénában tartandó koncert címe. – Arról nem is beszélve, hogy hosszú lesz. Harminckét dal szerepel a műsorban, ehhez jön még DJ Dominique bemelegítő bulija.


A zenekar karrierje is maratoni hosszúságú, Éva úgy gondolja, még annak ellenére sem látják a célvonalat, hogy menet közben volt, hogy megálltak pihenni.

– 1990 körül egyszer már feloszlott a zenekar, de ebben a szakmában ez kiszámíthatatlan. Újra tudtuk éleszteni a daloknak, a csapatnak és a közönségnek köszönhetően, amely nem csupán az egykori táborból áll, hanem mindig bővül fiatalokkal. Mégis azt mondom, korábban öt évekre terveztünk, most már két-három éves terveink vannak.


Elmondása szerint a hétvégi nagy buli a csúcspont idén, de a naptár nem csak ez évre, már 2017-re is tele van.

– Nyolc éve járunk Pécsre minden év végén, és lesz adventi, szilveszteri műsor is, de már a következőre készülünk.

A kerületből származó Éva még emlékszik, hogyan is tekintett zenei karrierjére annak kezdetén.

– Nem voltam optimista egyáltalán ezzel kapcsolatban. Inkább úgy tekintettem rá, mint egy kalandra. Szegény család gyermekeként nevelkedtem, és a Ki mit tud már önmagában adomány volt számomra, nem terveztem, hogy egy életen át ezzel foglalkozzak, de így alakult, kegyes volt hozzám az élet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.