EUR: 307,59 Ft
CHF: 281,39 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVIII.kerület

Csepregi Éva: Csak egy kalandnak indult az éneklés

Nincs olyan hét, hogy ne lenne az ország valamelyik pontján Neoton Sztárjai koncert. Csepregi Éváék a hétvégén a fővárosban tartanak maratoni bulit, de nincs megállás, már a 2017-es naptár is tele van. Pedig Éva, aki a kerületben nevelkedett, nem számított ilyen hosszú zenei karrierre.

Csepregi Éva, Lángosparti és sajtótájékoztató (Fotó: Máté Krisztián)

Legalább háromórás bulira készül a Neotonnal Éva (Fotó: Máté Krisztián)

– Olimpia éve van, volt egy 1980-as dalunk és lemezünk ezzel a címmel – adott rövid magyarázatot arra, miért pont Marathon a hétvégi, Budapest Arénában tartandó koncert címe. – Arról nem is beszélve, hogy hosszú lesz. Harminckét dal szerepel a műsorban, ehhez jön még DJ Dominique bemelegítő bulija.

A zenekar karrierje is maratoni hosszúságú, Éva úgy gondolja, még annak ellenére sem látják a célvonalat, hogy menet közben volt, hogy megálltak pihenni.

– 1990 körül egyszer már feloszlott a zenekar, de ebben a szakmában ez kiszámíthatatlan. Újra tudtuk éleszteni a daloknak, a csapatnak és a közönségnek köszönhetően, amely nem csupán az egykori táborból áll, hanem mindig bővül fiatalokkal. Mégis azt mondom, korábban öt évekre terveztünk, most már két-három éves terveink vannak.

Elmondása szerint a hétvégi nagy buli a csúcspont idén, de a naptár nem csak ez évre, már 2017-re is tele van.

– Nyolc éve járunk Pécsre minden év végén, és lesz adventi, szilveszteri műsor is, de már a következőre készülünk.

A kerületből származó Éva még emlékszik, hogyan is tekintett zenei karrierjére annak kezdetén.

– Nem voltam optimista egyáltalán ezzel kapcsolatban. Inkább úgy tekintettem rá, mint egy kalandra. Szegény család gyermekeként nevelkedtem, és a Ki mit tud már önmagában adomány volt számomra, nem terveztem, hogy egy életen át ezzel foglalkozzak, de így alakult, kegyes volt hozzám az élet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.