EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XVIII.kerület

Csepregi Éva: Csak egy kalandnak indult az éneklés

Nincs olyan hét, hogy ne lenne az ország valamelyik pontján Neoton Sztárjai koncert. Csepregi Éváék a hétvégén a fővárosban tartanak maratoni bulit, de nincs megállás, már a 2017-es naptár is tele van. Pedig Éva, aki a kerületben nevelkedett, nem számított ilyen hosszú zenei karrierre.

Csepregi Éva, Lángosparti és sajtótájékoztató (Fotó: Máté Krisztián)

Legalább háromórás bulira készül a Neotonnal Éva (Fotó: Máté Krisztián)

– Olimpia éve van, volt egy 1980-as dalunk és lemezünk ezzel a címmel – adott rövid magyarázatot arra, miért pont Marathon a hétvégi, Budapest Arénában tartandó koncert címe. – Arról nem is beszélve, hogy hosszú lesz. Harminckét dal szerepel a műsorban, ehhez jön még DJ Dominique bemelegítő bulija.


A zenekar karrierje is maratoni hosszúságú, Éva úgy gondolja, még annak ellenére sem látják a célvonalat, hogy menet közben volt, hogy megálltak pihenni.

– 1990 körül egyszer már feloszlott a zenekar, de ebben a szakmában ez kiszámíthatatlan. Újra tudtuk éleszteni a daloknak, a csapatnak és a közönségnek köszönhetően, amely nem csupán az egykori táborból áll, hanem mindig bővül fiatalokkal. Mégis azt mondom, korábban öt évekre terveztünk, most már két-három éves terveink vannak.


Elmondása szerint a hétvégi nagy buli a csúcspont idén, de a naptár nem csak ez évre, már 2017-re is tele van.

– Nyolc éve járunk Pécsre minden év végén, és lesz adventi, szilveszteri műsor is, de már a következőre készülünk.

A kerületből származó Éva még emlékszik, hogyan is tekintett zenei karrierjére annak kezdetén.

– Nem voltam optimista egyáltalán ezzel kapcsolatban. Inkább úgy tekintettem rá, mint egy kalandra. Szegény család gyermekeként nevelkedtem, és a Ki mit tud már önmagában adomány volt számomra, nem terveztem, hogy egy életen át ezzel foglalkozzak, de így alakult, kegyes volt hozzám az élet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.