EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Ózd

Csökkenő feladatok, növekvő bürokrácia Ózdon

Az észérvek nem hatották meg a jobbikos vezetésű képviselő-testületet, a választási ciklus felénél megválasztották Ózd második alpolgármesterét. A Fidesz frakcióvezetője és más ellenzéki képviselő hiába ágált a fölösleges pénzkidobás ellen.

Eredménytelen két évet zár hamarosan a Jobbik ózdi vezetése. Janiczak Dávid polgármester 2014-es gazdasági programjáról mára kiderült, hogy csak gyerekes álmokról volt szó. Szélerőművet, borospincesort, termálfürdőt és wellnessközpontot képzelt el egy olyan térségbe, ahol ezeknek nincs meg a feltételrendszere. Kampányolt azzal is, hogy már sorban állnak a befektetők a város határában és lesznek új munkahelyek. Ezt a lufit is elfújta az ózdi szél, ezért most a turizmus, a kultúra és a város imázsának erősítését tűzte a zászlajára. Ehhez azonban nem talált alkalmas embert a Jobbik belső köreiből, így a városi múzeum eddigi vezetőjét húzta ki a kalapból. Farkas Péter Barnabás elvállalta a feladatot, ami évi mintegy nyolcmillió forintjába kerül a városnak.


– Mára a városi önkormányzattól számos feladat átkerült a járási hivatalhoz, míg az egészségügyet, az oktatást és a tűzoltóságot az állam működteti. Ezzel együtt csökkent a hivatal létszáma és munkája, ezért indokolatlan a második alpolgármester megválasztása – fejtette ki Fürjes Pál, a Fidesz frakcióvezetője. Felidézte a Jobbik egykor spórolásra tett ígéretét is, amivel a beterjesztés ellentétes.

A polgármester a testületi többséggel végül átvitte akaratát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.