2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Ózd

Csökkenő feladatok, növekvő bürokrácia Ózdon

Az észérvek nem hatották meg a jobbikos vezetésű képviselő-testületet, a választási ciklus felénél megválasztották Ózd második alpolgármesterét. A Fidesz frakcióvezetője és más ellenzéki képviselő hiába ágált a fölösleges pénzkidobás ellen.

Eredménytelen két évet zár hamarosan a Jobbik ózdi vezetése. Janiczak Dávid polgármester 2014-es gazdasági programjáról mára kiderült, hogy csak gyerekes álmokról volt szó. Szélerőművet, borospincesort, termálfürdőt és wellnessközpontot képzelt el egy olyan térségbe, ahol ezeknek nincs meg a feltételrendszere. Kampányolt azzal is, hogy már sorban állnak a befektetők a város határában és lesznek új munkahelyek. Ezt a lufit is elfújta az ózdi szél, ezért most a turizmus, a kultúra és a város imázsának erősítését tűzte a zászlajára. Ehhez azonban nem talált alkalmas embert a Jobbik belső köreiből, így a városi múzeum eddigi vezetőjét húzta ki a kalapból. Farkas Péter Barnabás elvállalta a feladatot, ami évi mintegy nyolcmillió forintjába kerül a városnak.


– Mára a városi önkormányzattól számos feladat átkerült a járási hivatalhoz, míg az egészségügyet, az oktatást és a tűzoltóságot az állam működteti. Ezzel együtt csökkent a hivatal létszáma és munkája, ezért indokolatlan a második alpolgármester megválasztása – fejtette ki Fürjes Pál, a Fidesz frakcióvezetője. Felidézte a Jobbik egykor spórolásra tett ígéretét is, amivel a beterjesztés ellentétes.

A polgármester a testületi többséggel végül átvitte akaratát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.