EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb Ózd

Csökkenő feladatok, növekvő bürokrácia Ózdon

Az észérvek nem hatották meg a jobbikos vezetésű képviselő-testületet, a választási ciklus felénél megválasztották Ózd második alpolgármesterét. A Fidesz frakcióvezetője és más ellenzéki képviselő hiába ágált a fölösleges pénzkidobás ellen.

Eredménytelen két évet zár hamarosan a Jobbik ózdi vezetése. Janiczak Dávid polgármester 2014-es gazdasági programjáról mára kiderült, hogy csak gyerekes álmokról volt szó. Szélerőművet, borospincesort, termálfürdőt és wellnessközpontot képzelt el egy olyan térségbe, ahol ezeknek nincs meg a feltételrendszere. Kampányolt azzal is, hogy már sorban állnak a befektetők a város határában és lesznek új munkahelyek. Ezt a lufit is elfújta az ózdi szél, ezért most a turizmus, a kultúra és a város imázsának erősítését tűzte a zászlajára. Ehhez azonban nem talált alkalmas embert a Jobbik belső köreiből, így a városi múzeum eddigi vezetőjét húzta ki a kalapból. Farkas Péter Barnabás elvállalta a feladatot, ami évi mintegy nyolcmillió forintjába kerül a városnak.

– Mára a városi önkormányzattól számos feladat átkerült a járási hivatalhoz, míg az egészségügyet, az oktatást és a tűzoltóságot az állam működteti. Ezzel együtt csökkent a hivatal létszáma és munkája, ezért indokolatlan a második alpolgármester megválasztása – fejtette ki Fürjes Pál, a Fidesz frakcióvezetője. Felidézte a Jobbik egykor spórolásra tett ígéretét is, amivel a beterjesztés ellentétes.

A polgármester a testületi többséggel végül átvitte akaratát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek