EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Daniel Radcliffe Rosencrantzként áll színpadra

Daniel Radcliffe Sir Tom Stoppard világhírű darabja, a Rosencrantz és Guildenstern halott főszereplőjeként lép színpadra a londoni Old Vic színházban.

A Harry-Potter filmek sztárja Rosencrantz, míg Joshua McGuire Guildenstern alakját ölti magára az 50. évfordulóját ünneplő darabban – írta a BBC News.


Az 1937-ben az egykori Csehszlovákiában született Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámáját 1966-ban állították először színpadra. Shakespeare Hamletjének parafrázisa a mű két szerencsétlen mellékfiguráját állítja a középpontba.

A mostani produkciót David Leveaux rendezi. A darab 2017. február 25. és április 29. között fog futni a londoni Old Vic színházban.

A 27 éves Radcliffe-t legutóbb Martin McDonagh kortárs ír szerző A kripli című drámájában láthatta a londoni közönség 2013-ban. A brit színésznek mindig is nagy álma volt, hogy szerepeljen Sir Tom korai darabjában.

Radcliffe és McGuire korábban az A Young Doctor’s Notebook című sorozatban játszott együtt.

Matthew Warchus, az Old Vic művészeti igazgatójának reményei szerint a páros olyanokat is bevonz majd a színházba, akiket máskülönben nem érdekelne a darab.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.