EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Daniel Radcliffe Rosencrantzként áll színpadra

Daniel_Radcliffe_4,_2011

Daniel Radcliffe Sir Tom Stoppard világhírű darabja, a Rosencrantz és Guildenstern halott főszereplőjeként lép színpadra a londoni Old Vic színházban.

A Harry-Potter filmek sztárja Rosencrantz, míg Joshua McGuire Guildenstern alakját ölti magára az 50. évfordulóját ünneplő darabban – írta a BBC News.

Az 1937-ben az egykori Csehszlovákiában született Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámáját 1966-ban állították először színpadra. Shakespeare Hamletjének parafrázisa a mű két szerencsétlen mellékfiguráját állítja a középpontba.

A mostani produkciót David Leveaux rendezi. A darab 2017. február 25. és április 29. között fog futni a londoni Old Vic színházban.

A 27 éves Radcliffe-t legutóbb Martin McDonagh kortárs ír szerző A kripli című drámájában láthatta a londoni közönség 2013-ban. A brit színésznek mindig is nagy álma volt, hogy szerepeljen Sir Tom korai darabjában.

Radcliffe és McGuire korábban az A Young Doctor’s Notebook című sorozatban játszott együtt.

Matthew Warchus, az Old Vic művészeti igazgatójának reményei szerint a páros olyanokat is bevonz majd a színházba, akiket máskülönben nem érdekelne a darab.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.