EUR: 312,94 Ft
CHF: 288,93 Ft
2016. december 07., szerda
Ambrus

Egyéb XIII.kerület

Don Quijote eljött Angyalföldre

La Mancha lovagja ... - József Attila Színház
Cervantes / Don Quijote  Zöld Csaba
Szolga / Sancho  Kálloy Molnár Péter
Aldonza / Dulcinea  Foki Veronika
( Fotó: Sáfár Tibor)
Nagy Viktor rendezésében érkezett meg a József Attila Színházba Don Quijote, hiszen a hónap első premierje a La Mancha lovagja, amelyben Miguel de Cervantest egyházellenes gondolatai miatt börtönbe zárják, ahol cellatársai elkobozzák Don Quijote című darabjának kéziratát.

Az író a rögtönzött bíróságnak védőbeszéd gyanánt előadja művét a bús képű lovagról, aki megrögzötten ragaszkodik az álmaihoz és tántoríthatatlanul hisz a szerelemben. A darab érdekessége, hogy Cervantest és Don Quijotét is Zöld Viktor játssza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

  Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

  Az Eximbank idén első alkalommal rendezte meg a Magyar Export Napját, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a sikeres hazai exportőr vállalatoknak, az exportálni szándékozó magyar cégeknek, a külgazdasági intézményrendszer szereplőinek és a nemzetközi szakmai partnereknek, hogy erősítsék együttműködésüket.

 • Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

  Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

  Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az ajándékokhoz.