EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb III.kerület

Egy hintázás, egy olvasás

Meglátogattuk Óbuda 4. Gyerek KönyvMegállóját a Kerék utcai Máltai-játszótéren. A környékbeli óvodába és iskolába járó gyerekek örömmel nyitogatták az új, számukra odahelyezett szabadtéri cserebere-könyvespolc ajtaját, és kíváncsian forgatták a benne elhelyezett könyveket.

A velük lévő pedagógusok pedig fáradhatatlanul ismételték, hogy csak úgy szabad hazavinni egy könyvet, ha hoznak helyette egy másikat. Egy kislány megjegyezte, kár, hogy sok könyv nagyon csúnyán van bedobálva, és nem vigyáznak rájuk.

Óbuda Gyerek könyvmegálló és játszótér III. kerület Kerék utcai Máltai játszótéren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Játék közben a gyerekek megállnak könyvet nézegetni is ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.