EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,03 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb III.kerület

Egy hintázás, egy olvasás

Meglátogattuk Óbuda 4. Gyerek KönyvMegállóját a Kerék utcai Máltai-játszótéren. A környékbeli óvodába és iskolába járó gyerekek örömmel nyitogatták az új, számukra odahelyezett szabadtéri cserebere-könyvespolc ajtaját, és kíváncsian forgatták a benne elhelyezett könyveket.

A velük lévő pedagógusok pedig fáradhatatlanul ismételték, hogy csak úgy szabad hazavinni egy könyvet, ha hoznak helyette egy másikat. Egy kislány megjegyezte, kár, hogy sok könyv nagyon csúnyán van bedobálva, és nem vigyáznak rájuk.

Óbuda Gyerek könyvmegálló és játszótér III. kerület Kerék utcai Máltai játszótéren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Játék közben a gyerekek megállnak könyvet nézegetni is ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.