EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb III.kerület

Egy hintázás, egy olvasás

Meglátogattuk Óbuda 4. Gyerek KönyvMegállóját a Kerék utcai Máltai-játszótéren. A környékbeli óvodába és iskolába járó gyerekek örömmel nyitogatták az új, számukra odahelyezett szabadtéri cserebere-könyvespolc ajtaját, és kíváncsian forgatták a benne elhelyezett könyveket.

A velük lévő pedagógusok pedig fáradhatatlanul ismételték, hogy csak úgy szabad hazavinni egy könyvet, ha hoznak helyette egy másikat. Egy kislány megjegyezte, kár, hogy sok könyv nagyon csúnyán van bedobálva, és nem vigyáznak rájuk.

Óbuda Gyerek könyvmegálló és játszótér III. kerület Kerék utcai Máltai játszótéren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Játék közben a gyerekek megállnak könyvet nézegetni is ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.