EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb VI.kerület

Egy kis vidámság a borús napokra – Videó!

Az Újszínházban futó darab, az Országjáró Mátyás király című zenés darabunk gyerekszereplői lassan “kinőtték” a szerepüket, így Kökényessy Ági művésznő vezetésével szereplőválogatást tartottak.

Mint mindig, most is kiderült, hogy a legvidámabb és legőszintébb pillanatokat a gyerekeknek köszönhetjük. A leendő színészpalánták bizony gyakorta csaltak mosolyt Kökényessy Ági arcára is, aki maga is tanít egy gyermekszínészeket képző iskolában.

– Egy válogatáson nem a profikat keressük, ebben a korban ez még nem elvárás – mondta a színésznő, aki egy kamaszfiú édesanyja.

– A tehetséget szeretnénk megtalálni és szerencsére most nagyon sok ügyes lurkó jött. Amelyik elég bátor ahhoz, hogy egy nagyszínpadon is helyt álljon, annak köztünk a helye! Az Újszínház zenés darabjában több gyermek is szerepel, énekelnek és táncolnak is. A gyerkőcök azonban gyorsan nőnek, így gyakran kell az utánpótlás.

A színpadi szereplés több szempontból is jótékony hatással van a fiatalokra: fejlődik a kommunikációs készségük, a koncentrációjuk és természetesen az önbizalmuk is megnő. A videó tanúsága szerint a leendő szereplőknek nem kell lámpalázzal küzdeniük, figyeljék, csak – íme, a casting legvidámabb pillanatai!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.