EUR: 311,14 Ft
CHF: 287,62 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Egyéb VI.kerület

Egy kis vidámság a borús napokra – Videó!

Az Újszínházban futó darab, az Országjáró Mátyás király című zenés darabunk gyerekszereplői lassan “kinőtték” a szerepüket, így Kökényessy Ági művésznő vezetésével szereplőválogatást tartottak.

Mint mindig, most is kiderült, hogy a legvidámabb és legőszintébb pillanatokat a gyerekeknek köszönhetjük. A leendő színészpalánták bizony gyakorta csaltak mosolyt Kökényessy Ági arcára is, aki maga is tanít egy gyermekszínészeket képző iskolában.

– Egy válogatáson nem a profikat keressük, ebben a korban ez még nem elvárás – mondta a színésznő, aki egy kamaszfiú édesanyja.

– A tehetséget szeretnénk megtalálni és szerencsére most nagyon sok ügyes lurkó jött. Amelyik elég bátor ahhoz, hogy egy nagyszínpadon is helyt álljon, annak köztünk a helye! Az Újszínház zenés darabjában több gyermek is szerepel, énekelnek és táncolnak is. A gyerkőcök azonban gyorsan nőnek, így gyakran kell az utánpótlás.

A színpadi szereplés több szempontból is jótékony hatással van a fiatalokra: fejlődik a kommunikációs készségük, a koncentrációjuk és természetesen az önbizalmuk is megnő. A videó tanúsága szerint a leendő szereplőknek nem kell lámpalázzal küzdeniük, figyeljék, csak – íme, a casting legvidámabb pillanatai!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Cégvezér a zongoránál

  Cégvezér a zongoránál

  Új trend a nagyvilágban, hogy azok az ismert emberek is megmutatják zenei oldalukat a Youtube-on, akik nem profi muzsikusok.

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.