EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb VI.kerület

Egy kis vidámság a borús napokra – Videó!

Az Újszínházban futó darab, az Országjáró Mátyás király című zenés darabunk gyerekszereplői lassan “kinőtték” a szerepüket, így Kökényessy Ági művésznő vezetésével szereplőválogatást tartottak.

Mint mindig, most is kiderült, hogy a legvidámabb és legőszintébb pillanatokat a gyerekeknek köszönhetjük. A leendő színészpalánták bizony gyakorta csaltak mosolyt Kökényessy Ági arcára is, aki maga is tanít egy gyermekszínészeket képző iskolában.


– Egy válogatáson nem a profikat keressük, ebben a korban ez még nem elvárás – mondta a színésznő, aki egy kamaszfiú édesanyja.

– A tehetséget szeretnénk megtalálni és szerencsére most nagyon sok ügyes lurkó jött. Amelyik elég bátor ahhoz, hogy egy nagyszínpadon is helyt álljon, annak köztünk a helye! Az Újszínház zenés darabjában több gyermek is szerepel, énekelnek és táncolnak is. A gyerkőcök azonban gyorsan nőnek, így gyakran kell az utánpótlás.

A színpadi szereplés több szempontból is jótékony hatással van a fiatalokra: fejlődik a kommunikációs készségük, a koncentrációjuk és természetesen az önbizalmuk is megnő. A videó tanúsága szerint a leendő szereplőknek nem kell lámpalázzal küzdeniük, figyeljék, csak – íme, a casting legvidámabb pillanatai!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.