EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VI.kerület

Egy kis vidámság a borús napokra – Videó!

Az Újszínházban futó darab, az Országjáró Mátyás király című zenés darabunk gyerekszereplői lassan “kinőtték” a szerepüket, így Kökényessy Ági művésznő vezetésével szereplőválogatást tartottak.

Mint mindig, most is kiderült, hogy a legvidámabb és legőszintébb pillanatokat a gyerekeknek köszönhetjük. A leendő színészpalánták bizony gyakorta csaltak mosolyt Kökényessy Ági arcára is, aki maga is tanít egy gyermekszínészeket képző iskolában.


– Egy válogatáson nem a profikat keressük, ebben a korban ez még nem elvárás – mondta a színésznő, aki egy kamaszfiú édesanyja.

– A tehetséget szeretnénk megtalálni és szerencsére most nagyon sok ügyes lurkó jött. Amelyik elég bátor ahhoz, hogy egy nagyszínpadon is helyt álljon, annak köztünk a helye! Az Újszínház zenés darabjában több gyermek is szerepel, énekelnek és táncolnak is. A gyerkőcök azonban gyorsan nőnek, így gyakran kell az utánpótlás.

A színpadi szereplés több szempontból is jótékony hatással van a fiatalokra: fejlődik a kommunikációs készségük, a koncentrációjuk és természetesen az önbizalmuk is megnő. A videó tanúsága szerint a leendő szereplőknek nem kell lámpalázzal küzdeniük, figyeljék, csak – íme, a casting legvidámabb pillanatai!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.