2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Székesfehérvár

Egy nap Ezerjó ízekkel

Móron, a Geszler-pincében járt a Magyar Sommelier Szövetség és a Borszakírók társasága, ahol szétnéztek és elnémultak. A szépséges táj bámulatos varázsa tett lakatot a szájakra, ami persze rövidesen nagyra nyílt, hiszen a pogácsák mellett az újborok vártak arra, hogy vígan csúszkáljanak le a garatokon.

A pincében isteni ebéd várt mindenkire, móri különlegességekkel. Sült csülök burgonya- és zsemlegombóccal, barna mártással, majd desszertként borleves a hozzá való süteménnyel. Az ebédnél a mustlica must és három bor segített csúszni a falatoknak. Tizenháromféle borral birkózhattak a borok szakszerű ajánlói és azoknak szakszerű leírói. Zöld Veltelini, Pinot Noir rozé, Királyleányka, Ezerjó, máMór fahordós Ezerjó, Vértes kincse házasítás két változatban, Chardonnay, fahordós máMór Chardonnay, Zenit két különböző évjáratból, Bakony kincse házasítás és a Szerető névre hallgató félédes Chardonnay.


IMG_20161010_122604[1]Fotó: Silye Sándor

– A sommelier-szakma arról szól, hogy a kulturált borfogyasztást segítsék az erre hivatottak. A borszakírók feladata meg az értékalapú tájékoztatás. Az, hogy közöljék: nem feltétlenül a drága bor a jó bor, hanem az olyanok, amelyek áraikkal hozzáférhetőek mindenki számára. Mint például azok, amelyeket itt és most kóstoltunk – mondta Kosárka József a sommelier-k vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.