EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Székesfehérvár

Egy nap Ezerjó ízekkel

Móron, a Geszler-pincében járt a Magyar Sommelier Szövetség és a Borszakírók társasága, ahol szétnéztek és elnémultak. A szépséges táj bámulatos varázsa tett lakatot a szájakra, ami persze rövidesen nagyra nyílt, hiszen a pogácsák mellett az újborok vártak arra, hogy vígan csúszkáljanak le a garatokon.

A pincében isteni ebéd várt mindenkire, móri különlegességekkel. Sült csülök burgonya- és zsemlegombóccal, barna mártással, majd desszertként borleves a hozzá való süteménnyel. Az ebédnél a mustlica must és három bor segített csúszni a falatoknak. Tizenháromféle borral birkózhattak a borok szakszerű ajánlói és azoknak szakszerű leírói. Zöld Veltelini, Pinot Noir rozé, Királyleányka, Ezerjó, máMór fahordós Ezerjó, Vértes kincse házasítás két változatban, Chardonnay, fahordós máMór Chardonnay, Zenit két különböző évjáratból, Bakony kincse házasítás és a Szerető névre hallgató félédes Chardonnay.

IMG_20161010_122604[1]Fotó: Silye Sándor

– A sommelier-szakma arról szól, hogy a kulturált borfogyasztást segítsék az erre hivatottak. A borszakírók feladata meg az értékalapú tájékoztatás. Az, hogy közöljék: nem feltétlenül a drága bor a jó bor, hanem az olyanok, amelyek áraikkal hozzáférhetőek mindenki számára. Mint például azok, amelyeket itt és most kóstoltunk – mondta Kosárka József a sommelier-k vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.