EUR: 309,56 Ft
CHF: 288,66 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb Székesfehérvár

Egy nap Ezerjó ízekkel

Móron, a Geszler-pincében járt a Magyar Sommelier Szövetség és a Borszakírók társasága, ahol szétnéztek és elnémultak. A szépséges táj bámulatos varázsa tett lakatot a szájakra, ami persze rövidesen nagyra nyílt, hiszen a pogácsák mellett az újborok vártak arra, hogy vígan csúszkáljanak le a garatokon.

A pincében isteni ebéd várt mindenkire, móri különlegességekkel. Sült csülök burgonya- és zsemlegombóccal, barna mártással, majd desszertként borleves a hozzá való süteménnyel. Az ebédnél a mustlica must és három bor segített csúszni a falatoknak. Tizenháromféle borral birkózhattak a borok szakszerű ajánlói és azoknak szakszerű leírói. Zöld Veltelini, Pinot Noir rozé, Királyleányka, Ezerjó, máMór fahordós Ezerjó, Vértes kincse házasítás két változatban, Chardonnay, fahordós máMór Chardonnay, Zenit két különböző évjáratból, Bakony kincse házasítás és a Szerető névre hallgató félédes Chardonnay.

IMG_20161010_122604[1]Fotó: Silye Sándor

– A sommelier-szakma arról szól, hogy a kulturált borfogyasztást segítsék az erre hivatottak. A borszakírók feladata meg az értékalapú tájékoztatás. Az, hogy közöljék: nem feltétlenül a drága bor a jó bor, hanem az olyanok, amelyek áraikkal hozzáférhetőek mindenki számára. Mint például azok, amelyeket itt és most kóstoltunk – mondta Kosárka József a sommelier-k vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.