EUR: 313,16 Ft
CHF: 290,48 Ft
2016. december 03., szombat
Ferenc, Olívia

Egyéb Székesfehérvár

Egy nap Ezerjó ízekkel

Móron, a Geszler-pincében járt a Magyar Sommelier Szövetség és a Borszakírók társasága, ahol szétnéztek és elnémultak. A szépséges táj bámulatos varázsa tett lakatot a szájakra, ami persze rövidesen nagyra nyílt, hiszen a pogácsák mellett az újborok vártak arra, hogy vígan csúszkáljanak le a garatokon.

A pincében isteni ebéd várt mindenkire, móri különlegességekkel. Sült csülök burgonya- és zsemlegombóccal, barna mártással, majd desszertként borleves a hozzá való süteménnyel. Az ebédnél a mustlica must és három bor segített csúszni a falatoknak. Tizenháromféle borral birkózhattak a borok szakszerű ajánlói és azoknak szakszerű leírói. Zöld Veltelini, Pinot Noir rozé, Királyleányka, Ezerjó, máMór fahordós Ezerjó, Vértes kincse házasítás két változatban, Chardonnay, fahordós máMór Chardonnay, Zenit két különböző évjáratból, Bakony kincse házasítás és a Szerető névre hallgató félédes Chardonnay.

IMG_20161010_122604[1]Fotó: Silye Sándor

– A sommelier-szakma arról szól, hogy a kulturált borfogyasztást segítsék az erre hivatottak. A borszakírók feladata meg az értékalapú tájékoztatás. Az, hogy közöljék: nem feltétlenül a drága bor a jó bor, hanem az olyanok, amelyek áraikkal hozzáférhetőek mindenki számára. Mint például azok, amelyeket itt és most kóstoltunk – mondta Kosárka József a sommelier-k vezetője.

Kapcsolódó Cikkek