2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb Sopron

Egyre népszerűbb a vitorlázás

Tartalmas szezont tudhat maga mögött a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség, amely idén is számos versenyt szervezett gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Rangos események otthona volt a Fertő-tó az idei vitorlásszezonban. A Vízisport Napon, a Decathlon-kupán, az Esterházy Regattán vagy épp a Finn Országos Bajnokságon a vitorlássport krémje képviseltette magát. Az újdonságnak számító Sárkányhajó Fesztivál is népszerű volt, erre közel húsz csapat jelentkezett.


Fotó: FVSZ

Egész szezonban tele volt vitorlással a tó Fotó: FVSZ

– A vitorlázás nem feltétlenül versenysport, szívesen űzi ezt a megszállott természetkedvelő is, aki csendre, nyugalomra és vízre vágyik. A gyerekek pedig sportegyesületekben tanulhatják meg a vitorlázás elméletét és gyakorlatát. Itt megtanulhatják befogni a természet erőit, és vitorlázhatnak – mondta dr. Schneider István Gábor, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke.

Fotó: FVSZ

A vitorlázás nem csak sport, de jó kikapcsolódás is minden korosztálynak Fotó: FVSZ

– Idén is kiemelkedő eredményeket értek el a fiatalok. Papp Péter a magyar optimistranglista 3. helyét szerezte meg, Hirschler Rebeka pedig a Laser Radial magyar bajnoka lett.
A közel 60 éves szövetség kikötőjében évről évre egyre több hajó áll, és egyre többen szerzik meg a hajóvezetői engedélyt. Mivel a Fertő tó a Fertő-táj Világörökség része, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a vidék továbbra is vitorlázók egyik kedvenc helye legyen.

Kapcsolódó Cikkek