EUR: 319,11 Ft
CHF: 274,98 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb

Elbocsátották Billy Bush műsorvezetőt, aki Trumppal trágárkodott

  • Az amerikai NBC televízió elbocsátotta Billy Bush műsorvezetőt, aki Donald Trump republikánus párti elnökjelölttel trágárkodott egy most vihart kavart, tizenegy évvel ezelőtt készült videofelvételen.

Az NBC vezetősége hivatalosan hétfőn este jelentette be, hogy végleg megválik Billy Bushtól. A műsorvezetőt – aki mostanáig a reggeli műsor egyik moderátora volt – már a botrány kirobbanásának másnapján, október 8-án “levették” a képernyőről, de akkor még csak arról volt szó, hogy átmenetileg nem vezeti a műsort, s majd találnak neki másfajta munkát a tévén belül.

Hétfőn este azonban véglegessé vált: a 45 éves műsorvezetővel nem egy esetleges új feladatról, hanem a távozás körülményeiről és a végkielégítéséről tárgyaltak. A távozás anyagi feltételei nem kerültek nyilvánosságra, de az ügyet jól ismerők a sajtónak azt szivárogtatták ki, hogy Billy Bush több millió dolláros végkielégítéssel távozik, és a megállapodás nem tartalmaz olyan záradékot, amely szerint bizonyos ideig nem helyezkedhet el másutt.


Két hét sem telt el azóta, hogy az Access Hollywood című, elsősorban hírességekkel foglalkozó szórakoztató műsor titokban készült videofelvételét nyilvánosságra hozta honlapján a The Washington Post című lap. A felvételen, amely egy 2005-ben készült beszélgetést rögzít, Donald Trump sértő és megalázó megjegyzéseket tesz nőkre, Billy Bush pedig egyetértően bólogat, és kiegészíti az elhangzott trágárságokat. Trump a botrány hatására bocsánatot kért, s kijelentette, hogy nem büszke az elhangzottakra, de az egész csak afféle “öltözőkben szokásos férfibeszéd” volt. Bocsánatot kért Billy Bush is.

Hétfőn este a CNN televíziónak adott interjújában a republikánus elnökjelölt felesége, Melania Trump védelmébe vette a férjét, s Billy Busht vádolta meg azzal, hogy “belevitte” Trumpot “mocskos és rossz dolgok hangoztatásába”.


Billy Bush annak a Bush-famíliának a tagja, amely két elnököt is adott az Egyesült Államoknak. Az édesapja, Jonathan Bush ugyanis idősebb Bush elnök öccse.

Kapcsolódó Cikkek