EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Életmentő BKK-helyszínelők

Fotó: Csudai Sándor

Az életmentést az utasok is elsajátíthatják (Fotó: Csudai Sándor)

Fotó: Csudai Sándor

A defibrillátorral felszerelt BKK-helyszínelők megmenthetik az életünket (Fotó: Csudai Sándor)

A Széll Kálmán téren egy Combinón tesztelték az életmentést abból az alkalomból, hogy az Újraélesztés Nemzetközi Napján defibrillátorral szerelték fel a BKK két forgalmizavar-elhárító gépkocsiját. Az egészségügyi fejlesztésnek köszönhetően egy közösségi közlekedési eszközön történt rosszullét esetében még a mentők kiérkezése előtt életet menthetnek a BKK „helyszínelői”. A zavarelhárító gépkocsikban dolgozó negyven BKK-s munkatársat az OMSZ dogozói képzik ki az életmentő eszközök használatára. Az eszköz nélkül végezhető újraélesztés szakszerű módját az utasok is elsajátíthatják a közösségi közlekedési járatokon és egyes megállókban hamarosan megjelenő, ezernél is több oktatási célú plakátról, valamint a BKK új reklámfilmjéből.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.