EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Életmentő BKK-helyszínelők

Fotó: Csudai Sándor

Az életmentést az utasok is elsajátíthatják (Fotó: Csudai Sándor)

Fotó: Csudai Sándor

A defibrillátorral felszerelt BKK-helyszínelők megmenthetik az életünket (Fotó: Csudai Sándor)

A Széll Kálmán téren egy Combinón tesztelték az életmentést abból az alkalomból, hogy az Újraélesztés Nemzetközi Napján defibrillátorral szerelték fel a BKK két forgalmizavar-elhárító gépkocsiját. Az egészségügyi fejlesztésnek köszönhetően egy közösségi közlekedési eszközön történt rosszullét esetében még a mentők kiérkezése előtt életet menthetnek a BKK „helyszínelői”. A zavarelhárító gépkocsikban dolgozó negyven BKK-s munkatársat az OMSZ dogozói képzik ki az életmentő eszközök használatára. Az eszköz nélkül végezhető újraélesztés szakszerű módját az utasok is elsajátíthatják a közösségi közlekedési járatokon és egyes megállókban hamarosan megjelenő, ezernél is több oktatási célú plakátról, valamint a BKK új reklámfilmjéből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.