2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Életmentő BKK-helyszínelők

Fotó: Csudai Sándor

Az életmentést az utasok is elsajátíthatják (Fotó: Csudai Sándor)

Fotó: Csudai Sándor

A defibrillátorral felszerelt BKK-helyszínelők megmenthetik az életünket (Fotó: Csudai Sándor)

A Széll Kálmán téren egy Combinón tesztelték az életmentést abból az alkalomból, hogy az Újraélesztés Nemzetközi Napján defibrillátorral szerelték fel a BKK két forgalmizavar-elhárító gépkocsiját. Az egészségügyi fejlesztésnek köszönhetően egy közösségi közlekedési eszközön történt rosszullét esetében még a mentők kiérkezése előtt életet menthetnek a BKK „helyszínelői”. A zavarelhárító gépkocsikban dolgozó negyven BKK-s munkatársat az OMSZ dogozói képzik ki az életmentő eszközök használatára. Az eszköz nélkül végezhető újraélesztés szakszerű módját az utasok is elsajátíthatják a közösségi közlekedési járatokon és egyes megállókban hamarosan megjelenő, ezernél is több oktatási célú plakátról, valamint a BKK új reklámfilmjéből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.