2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Életmentő BKK-helyszínelők

Fotó: Csudai Sándor

Az életmentést az utasok is elsajátíthatják (Fotó: Csudai Sándor)

Fotó: Csudai Sándor

A defibrillátorral felszerelt BKK-helyszínelők megmenthetik az életünket (Fotó: Csudai Sándor)

A Széll Kálmán téren egy Combinón tesztelték az életmentést abból az alkalomból, hogy az Újraélesztés Nemzetközi Napján defibrillátorral szerelték fel a BKK két forgalmizavar-elhárító gépkocsiját. Az egészségügyi fejlesztésnek köszönhetően egy közösségi közlekedési eszközön történt rosszullét esetében még a mentők kiérkezése előtt életet menthetnek a BKK „helyszínelői”. A zavarelhárító gépkocsikban dolgozó negyven BKK-s munkatársat az OMSZ dogozói képzik ki az életmentő eszközök használatára. Az eszköz nélkül végezhető újraélesztés szakszerű módját az utasok is elsajátíthatják a közösségi közlekedési járatokon és egyes megállókban hamarosan megjelenő, ezernél is több oktatási célú plakátról, valamint a BKK új reklámfilmjéből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.