EUR: 309,33 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Aktuális

Elindultak a migránsok a magyar határ felé

Horgos, 2016. október 1.
Fiatal migráns férfi a szerb-magyar határ közelében kialakult ideiglenes táborban, az észak-szerbiai Horgosnál 2016. szeptember 30-án, a migránsok kötelező betelepítéséről tartott magyarországi népszavazás előtt két nappal. (MTI/AP/Vadim Ghirda)

Mintegy 150-200 migráns kezdett tiltakozásba kedd reggel a Belgrád szívében található buszpályaudvarnál, követelték a magyar határ megnyitását, és egy részük elindult a szerb-magyar határ felé – írta honlapján kedden a Blic című szerb napilap.

Az újság szerint a migránsok egy “nagy csoportja” indult el gyalog a park melletti úton a magyar határ felé.

A tüntetés előtt egymással tűztek össze a buszpályaudvar melletti parkban összegyűlt migránsok. Egy csoportjuk szidalmazta, majd megtámadta azokat, akik nem akartak tiltakozni. Megtámadták a migránsokat információkkal ellátó segélyközpont, az Info Park munkatársait is. A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe.

A történtek miatt az Info Park bezárta ottani irodáját, és táblát tett ki rá, amelyen az a felirat olvasható, hogy “a bajkeverők miatt nincs több segítség”.

Az Info Park tájékoztatása szerint az incidensben senki sem sérült meg. Egy ember horzsolásokat szerzett a dulakodásban.

A taxisok azt mondták, hogy a park melletti Nemanjina utcát tíz percre lezárták az incidens miatt.

A lap úgy tudja, hogy a tiltakozás szervezői a Ne legyenek határok (No borders) nevű csoportból valók, akik már korábban is szerveztek tüntetéseket a szerbiai fővárosban.

Így vonultak a migránsok még 2015 szeptemberében Hegyeshalom utcáin

Kapcsolódó Cikkek