EUR: 307,64 Ft
CHF: 289,09 Ft
2017. február 21., kedd
Eleonóra

Külföld

Elkapkodták Bob Dylan könyveit az Amazonon

Bob Dylan két könyve lett csütörtökön a két leggyorsabban fogyó kötet az Amazon.com internetes áruházban azután, hogy a Svéd Akadémia bejelentette, idén az amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat.

Dylan Krónikák – Első kötet című memoárja az 15690. helyről a 260. helyre, a dalszövegeit tartalmazó The Lyrics: 1961-2012 című gyűjtemény pedig – amelyet egyelőre csak elő lehet rendelni, mert november 8-án jelenik meg – a 7354. helyről a 152. helyre került az Amazon.com sikerkönyvlistáján a péntek délelőtti adatok szerint.

Nem meglepő módon a zenész albumainak eladása is megugrott: a Bob Dylan’s Greatest Hits és a Blonde on Blonde című korongok csütörtök estére a legkelendőbb 25 CD és vinyllemez közé kerültek az internetes áruházban.

A Svéd Akadémia csütörtökön jelentette be Stockholmban, hogy idén Bob Dylannek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat. A testület indoklása szerint a világhírű énekes – aki az első zenész az irodalmi Nobel-díj kitüntetettjeinek sorában – új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset.

A díjazott 8 millió svéd koronát (257 millió forintos összeggel) kap, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Terrortámadásra készültek Franciaországban

    Terrortámadásra készültek Franciaországban

    Merénylet előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek három férfit kedden a francia terrorelhárító szervek Franciaország három különböző pontján, a párizsi régióban, a déli Marseille-ben és az ország középső részén található Clermont-Ferrand-ban – közölték rendőrségi források.

  • Lopott teherautóval ámokfutót, tüzet nyitottak a csendőrök

    Lopott teherautóval ámokfutót, tüzet nyitottak a csendőrök

    Csak lövéssekkel tudták megállásra kényszeríteni a barcelonai csendőrök azt a mentálisan zavart férfit, aki ellopott egy gázpalackokat szállító kisteherautót, amellyel aztán a forgalommal szemben száguldott – közölték kedden a helyi hatóságok.