EUR: 307,07 Ft
CHF: 281,94 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Elkapkodták Bob Dylan könyveit az Amazonon

Bob Dylan két könyve lett csütörtökön a két leggyorsabban fogyó kötet az Amazon.com internetes áruházban azután, hogy a Svéd Akadémia bejelentette, idén az amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat.

Dylan Krónikák – Első kötet című memoárja az 15690. helyről a 260. helyre, a dalszövegeit tartalmazó The Lyrics: 1961-2012 című gyűjtemény pedig – amelyet egyelőre csak elő lehet rendelni, mert november 8-án jelenik meg – a 7354. helyről a 152. helyre került az Amazon.com sikerkönyvlistáján a péntek délelőtti adatok szerint.

Nem meglepő módon a zenész albumainak eladása is megugrott: a Bob Dylan’s Greatest Hits és a Blonde on Blonde című korongok csütörtök estére a legkelendőbb 25 CD és vinyllemez közé kerültek az internetes áruházban.

A Svéd Akadémia csütörtökön jelentette be Stockholmban, hogy idén Bob Dylannek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat. A testület indoklása szerint a világhírű énekes – aki az első zenész az irodalmi Nobel-díj kitüntetettjeinek sorában – új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset.

A díjazott 8 millió svéd koronát (257 millió forintos összeggel) kap, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.