EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Elkapkodták Bob Dylan könyveit az Amazonon

Bob Dylan két könyve lett csütörtökön a két leggyorsabban fogyó kötet az Amazon.com internetes áruházban azután, hogy a Svéd Akadémia bejelentette, idén az amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat.

Dylan Krónikák – Első kötet című memoárja az 15690. helyről a 260. helyre, a dalszövegeit tartalmazó The Lyrics: 1961-2012 című gyűjtemény pedig – amelyet egyelőre csak elő lehet rendelni, mert november 8-án jelenik meg – a 7354. helyről a 152. helyre került az Amazon.com sikerkönyvlistáján a péntek délelőtti adatok szerint.

Nem meglepő módon a zenész albumainak eladása is megugrott: a Bob Dylan’s Greatest Hits és a Blonde on Blonde című korongok csütörtök estére a legkelendőbb 25 CD és vinyllemez közé kerültek az internetes áruházban.

A Svéd Akadémia csütörtökön jelentette be Stockholmban, hogy idén Bob Dylannek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat. A testület indoklása szerint a világhírű énekes – aki az első zenész az irodalmi Nobel-díj kitüntetettjeinek sorában – új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset.

A díjazott 8 millió svéd koronát (257 millió forintos összeggel) kap, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.