EUR: 311,34 Ft
CHF: 287,86 Ft
2017. április 28., péntek
Valéria

Aktuális

Te is tagja lehetsz a világűrben születő új nemzetnek

Nem mindennapi bejelentést tett a napokban egy csapat tudós és jogász Párizsban. Új nemzet születik a világűrben!

Ezzel a lépéssel az alapítók nem titkolt szándéka, hogy elősegítsék a világbékét, védjék a Földet egy esetleges távoli galaxisból érkező idegen faj fenyegetésétől, továbbá biztosítsák az új technológiákhoz való jogot minden ember számára.

Igen, tudjuk, hogy ez egy picit meredeken hangzik első hallásra/olvasásra, ám ennek tényleg a fele sem tréfa. Az űrnemzet Asgard után kapta nevét, amely a skandináv mitológiában az istenek lakhelye volt. A sci-fibe illő új nemzet egyébként tagja lenne az ENSZ-nek, ráadásul még saját zászlóval és himnusszal is rendelkezne.  És csak most jön a lényeg:

Igor Asurbejli, a projekt vezetője elmondta, hogy Asgardia állampolgárai fizikailag a Földön maradnának, de egyúttal állampolgárai lennének az űrállamnak is. Igor, aki egyébként az UNESCO űrtudományi bizottságának elnöke, hozzátette, hogy ha a regisztráltak száma eléri a százezret, akkor kérvényt fognak benyújtani, hogy Asgardiát ismerje el az ENSZ mint egy szabad, önálló országot. Ha esetleg te is tagja szeretnél lenni ennek a galaktikus közösségnek, akkor nincs más dolgot, mint itt http://asgardia.space/ regisztrálni.

Természetesen egy halom jogi és egyéb más kérdést felvet az új állam alapítására tett lépések, ám a tagjai lelkesedését ezek a problémák nem törik meg. Mint mondták, mindenre van megoldás, a világűr szabadon kutatható mindenki számára. Első műholdjukat valamikor 2017 és 2018 között tervezik fellőni – írja a Guardian.

Viszlát a partin Richter!

Kapcsolódó Cikkek

 • Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  A miniszterelnök megvédte a magyarokat Brüsszelben, miközben a magyar baloldal ott is csak a hazáját támadta – közölte tegnap Halász János, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az is kiderült: Soros nem a CEU, hanem a bevándorláspolitika miatt támadja a magyar kormányt.

 • Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Simicska Lajos az Index tulajdonosa – mondta szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vezetője, Mészáros Antónia, mire a meghívott vendég, Dudás Gergely, az Index főszerkesztője kapásból cáfolta ezt, ám a beszélgetés közben kiderült, hogy Simicska emberei azért ott ólálkodnak az Index körül.

 • 900 milliárdot fizethet a Volkswagen

  900 milliárdot fizethet a Volkswagen

  Mélyen bele kell nyúljanak a kasszába a Volkswagennél, miután beismerték, közel 600 ezer autót manipuláltak azzal, hogy tesztelés alatt bekapcsolja a szennyezés ellenőrzést.