EUR: 303,72 Ft
CHF: 267,17 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Külföld

Ennél a cégnél minden nőnek meg kell csókolnia főnökét a munkakezdés előtt – Fotó!

Érdekes módját választotta egy pekingi cég vezetője a főnök és alkalmazott közötti viszony elmélyítésére. Minden reggel a munkakezdés előtt a női munkavállalóknak meg kell csókolniuk főnöküket, majd csak ezt követően állhatnak neki a napi munkavégzésnek.

Amikor nyilvánosságra hoztak az interneten egy fotót a reggeli csókdönpingről, hatalmas felháborodás lett úrrá a Weibó felhasználói között, ami egyébként kínai egyik legnagyobb közösségi oldala. Többen betegnek és perverznek nevezték a főnököt, a női alkalmazottakat pedig egyenesen lehülyézték, amiért képesek voltak behódolni a cég új elvárásának – írja a Shanghaiist.

Természetesen voltak olyan munkatársak, akik nem voltak partnerek eme szeretetteljes reggeli rituáléban, így ők inkább felmondtak. Ám többségük arról számolt be, hogy amióta bevezette főnökük a kötelező szájrapuszit, azóta sokkal jobban ragaszkodnak vezetőjükhöz. Ha éppen nincs bent az irodában, a cég női tagjai folyamatosan üzenetekkel bombázzák felettesüket, ugyanis sokuknak hiányzik a már reggeli rutinná vált csőrözés.

Kínai cég - Reggeli csókolózás /Fotó: Weibó

/Fotó: Youtube

Az otthoni sörfőzde-felszerelés gyártására és árusítására szakosodott cég vezetője egyébként elmondta, hogy egyáltalán nem egyedi ez a szokás. Az ötletet egy amerikai cégtől lopta, ahol néhány hónapja volt látogatóban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A haditengerészet veszélyezteti a kereskedelmi hajókat

  A haditengerészet veszélyezteti a kereskedelmi hajókat

  Az amerikai haditengerészet egyre nagyobb kockázatot jelent a kereskedelmi hajók számára az ázsiai vizeken – hangsúlyozta keddi vezércikkében a China Daily angol nyelvű, kínai állami napilap azután, hogy egy amerikai hadihajó kereskedelmi hajóval ütközött Szingapúr partjainál.

 • Őrizetbe vették a sztárrendezőt

  Őrizetbe vették a sztárrendezőt

  A kiemelt ügyeket vizsgáló orosz nyomozóhatóság kedden bejelentette, hogy őrizetbe vették Kirill Szerebrennyikov orosz sztárrendezőt, és vádat emelnek ellene hűtlen kezelés miatt.

 • 107 milliárdot fizettek a nőnek a rákkeltő babapúder miatt

  107 milliárdot fizettek a nőnek a rákkeltő babapúder miatt

  Egy kaliforniai bíróság hétfőn 417 millió dolláros (107 milliárd forintos) kártérítést ítélt meg egy nőnek, aki azzal vádolta meg a Johnson & Johnson vállalatot, hogy gyógyíthatatlan petefészekrákját a cég intim célokra is ajánlott babapúdere okozta.