2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Extra

Eszenyi Enikő reagált a hisztivádra

Hatalmas port kavart tavaly Harkányi Endre és Szegedi Erika botrányos távozása a Vígszínházból. A művészek igazságtalan hisztérikaként beszéltek Eszenyi Enikőről, aki most először szólalt meg az ügyben, és közölte: egy szó sem igaz ebből.

Eszenyi Enikő. Marie clair fashion days (Fotó: Máté Krisztián)

Eszenyi Enikő (Fotó: Máté Krisztián)

Közel egy évvel ezelőtt Harkányi Endre Kossuth- és Jászai-díjas színművész kipakolt a Vígszínház vezetőjéről, Eszenyi Enikőről. A 82 éves színész akkor elmondta, hogy a fizetését a felére akarták csökkenteni, mert önhibáján kívül kevesebb előadást teljesített, így  harminc év után kénytelen volt elhagyni a társulatot. A botrányt a szintén Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Szegedi Erika távozása görgette tovább, aki a Magyar Fórumnak úgy fogalmazott, hogy bár Eszenyi remek színésznő és rendező, színházvezetőként szerinte elfogadhatatlan, mert nincs kellő önfegyelme, és ha elragadja a hisztériás hangulat, ok nélkül bánt és aláz meg embereket, ráadásul mások előtt. Eszenyi akkor nem reagált az őt ért vádakra, de most, egy év elteltével D. Tóth Krisztának beszélt az esetről.


– Azért nem reagáltam akkor sem, mert ez nem volt igaz, és olyan dologba én nem tudok belemenni, ami nem úgy van. Nincs értelme. Egy női vezetőnek rendkívül nehéz. Ha egy nő felemeli a hangját, akkor azt fogják mondani, hogy hisztis. Ha egy férfi felemeli a hangját, az kemény kezű vezető – mondta a színésznő, aki arra is kitért, nagyon megviseli őt művészei alacsony fizetése.

– Mindenkinek meg akarsz felelni, mindenkinek jót akarsz, és ezt nagyon nehéz koordinálni. Számomra a legnehezebb és legmegoldhatatlanabb feladat az, hogy nem tudok fizetésemelést adni. Ebből feszültségek lesznek, és ez nagyon gyötrő nekem – vallotta Eszenyi, aki azt is hozzátette, ha tudná, a saját zsebéből pótolná ki kollégái bérét. A teljes Elviszlek magammal-epizód Eszenyi Enikővel elérhető a WMN.hu magazin – amelynek főszerkesztője D. Tóth Kriszta – YouTube-csatornáján.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi, hazánk egyik leghíresebb DJ-jének 3 és fél éves kislánya mellé, tavaly megszülettek ikerfiai is. A lemezlovas elárulta, habár imádja a kicsiket bizony rengeteg feladattal és felelősséggel jár három gyermek nevelése, így nem szeretnének már több babát.

 • Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

 • Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Szombaton csapott össze a soroksári sportcsarnokban Növényi Norbert a harminc évvel fiatalabb ellenfelével, Makai Renátóval. A 61 éves olimpiai bajnok birkózó hónapok óta erre a pankrátor gálára készült.