2018. március 21., szerda
Benedek

Extra

Eszenyi Enikő reagált a hisztivádra

Hatalmas port kavart tavaly Harkányi Endre és Szegedi Erika botrányos távozása a Vígszínházból. A művészek igazságtalan hisztérikaként beszéltek Eszenyi Enikőről, aki most először szólalt meg az ügyben, és közölte: egy szó sem igaz ebből.

Eszenyi Enikő. Marie clair fashion days (Fotó: Máté Krisztián)

Eszenyi Enikő (Fotó: Máté Krisztián)

Közel egy évvel ezelőtt Harkányi Endre Kossuth- és Jászai-díjas színművész kipakolt a Vígszínház vezetőjéről, Eszenyi Enikőről. A 82 éves színész akkor elmondta, hogy a fizetését a felére akarták csökkenteni, mert önhibáján kívül kevesebb előadást teljesített, így  harminc év után kénytelen volt elhagyni a társulatot. A botrányt a szintén Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Szegedi Erika távozása görgette tovább, aki a Magyar Fórumnak úgy fogalmazott, hogy bár Eszenyi remek színésznő és rendező, színházvezetőként szerinte elfogadhatatlan, mert nincs kellő önfegyelme, és ha elragadja a hisztériás hangulat, ok nélkül bánt és aláz meg embereket, ráadásul mások előtt. Eszenyi akkor nem reagált az őt ért vádakra, de most, egy év elteltével D. Tóth Krisztának beszélt az esetről.


– Azért nem reagáltam akkor sem, mert ez nem volt igaz, és olyan dologba én nem tudok belemenni, ami nem úgy van. Nincs értelme. Egy női vezetőnek rendkívül nehéz. Ha egy nő felemeli a hangját, akkor azt fogják mondani, hogy hisztis. Ha egy férfi felemeli a hangját, az kemény kezű vezető – mondta a színésznő, aki arra is kitért, nagyon megviseli őt művészei alacsony fizetése.

– Mindenkinek meg akarsz felelni, mindenkinek jót akarsz, és ezt nagyon nehéz koordinálni. Számomra a legnehezebb és legmegoldhatatlanabb feladat az, hogy nem tudok fizetésemelést adni. Ebből feszültségek lesznek, és ez nagyon gyötrő nekem – vallotta Eszenyi, aki azt is hozzátette, ha tudná, a saját zsebéből pótolná ki kollégái bérét. A teljes Elviszlek magammal-epizód Eszenyi Enikővel elérhető a WMN.hu magazin – amelynek főszerkesztője D. Tóth Kriszta – YouTube-csatornáján.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek