EUR: 307,48 Ft
CHF: 289,04 Ft
2017. február 22., szerda
Gerzson

Külföld

Farönkökbe rejtették az elefántcsontot

Kivájt farönkökbe rejtve több mint két tonna csempészett elefántcsontot foglaltak le pénteken a vietnami hatóságok Ho Si Minh-városban, az egykori Saigonban.

A csempészáru Mozambikból érkezett és először csak fél tonnányit találtak meg belőle. Tüzetesebb vizsgálat után kiderült, hogy a farönkökbe a csempészek üreget vájtak, és azokban további agyarakat elrejtve összesen 2052 kilogramm elefántcsontot akartak a délkelet-ázsiai országba bejuttatni.

A hatóságok feljelentést tettek a faimportőr vállalat ellen.

Hét napon belül ez volt második nagyobb lefülelt csempészszállítmány Vietnamban: szombaton 309 kilogramm, az Egyesült Arab Emírségekből légi úton érkezett elefántagyart foglaltak le.

Vietnamban, ahol ékszereket és lakásdíszeket faragnak az elefántagyarból, kilogrammonként 770 és 1200 dollár (210-330 ezer forint) közötti áron lehet eladni az elefántcsontot. Az ország tiltja saját elefántjainak vadászatát, de a csempészetet is.

Vietnam eddigi legnagyobb elefántcsontfogása Hai Phong kikötővárosban történt 2009-ben, amikor csaknem hét tonna csempészárut foglaltak le.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexbotrányba bukott bele a politikus

    Szexbotrányba bukott bele a politikus

    Lebuktatták az olasz diszkriminációellenes hatóság vezetőjét, aki a sokszínűség és rasszizmus elleni fellépésre szánt közpénzből melegszexklubokat támogatott.

  • Kolumbiában megkezdődött a gerillák leszerelése

    Kolumbiában megkezdődött a gerillák leszerelése

    Megkezdődött a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) leszerelése, miután a gerillaszervezett kis híján hétezer harcosa megérkezett az erre a célra kialakított övezetekbe – közölte hétfőn Juan Manuel Santos kolumbiai államfő.