EUR: 309,81 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Feljelentették a vak polgárőrt, mert elesett – A járdán szabálytalanul parkoló autó állta útját, fizetheti a kárt

Tiszteletbeli tűzoltó, önkéntes polgárőr, egy kisfiú édesapja és szerető férj Nagy Zoltán. De ami a legfontosabb, világtalanul áll helyt sok szerepében a 47 éves férfi, aki nemrég gyanúsítottja lett egy büntetőügynek. Ráesett egy a járdán szabálytalanul parkoló autó motorházára.

– A kutyámmal kitűnő párost alkotunk, ő komoly tűzesetekkor is velem volt, és amikor polgárőrként járőrözöm, mindig bátran vezet. Az ominózus napon azonban még ő is megriadt – idézte fel történetét Zoltán, aki néhány napja életében először lett gyanúsított.

Szeptember 28-án a polgárőrség egyik rendezvényéről igyekezett hazafelé hatéves kisfiával, Mátéval és kutyájával, amikor a házuktól alig pár száz méterre nekiesett egy Audi A6-os luxusautónak. A jármű a járdán parkolt. Némi szentségelés után hazaindultak, mert mint megtudtuk, nemegyszer fordult már elő, hogy a kérdéses útszakaszon az autósok a járdára parkolnak, hogy megóvják kocsijukat egy esetleges meghúzástól.

zoltán1-kapott

– Már hazaértünk, amikor két férfi üvöltözni kezdett a kerítésen keresztül. Számonkérték, hogy mit csináltunk az autójukkal, be akartak jönni, és fenyegetőztek. A kutyám megriadt, a kisfiam hozzám bújt, én is megrémültem, hiszen vakon védtelen vagyok. Hívtam a rendőrséget – folytatta Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy a kiérkező járőrök ismerték a kerítés előtt fenyegetőzőket, hiszen egyikük, az Audi tulajdonosa nyomozó volt. A rendőrök közölték Zoltánnal, hogy fel fogják jelenteni az autóban esett 60 ezer forintos kár miatt. Be is váltották ígéretüket. Igaz, elfogultság miatt egy másik kapitányság jár el az ügyben, de őket sem hatotta meg a férfi vallomása, mely szerint baleset történt, amit ráadásul egy szabálytalanul parkoló autó okozott. Zoltánnak azért is kellemetlen a helyzet, mert gyanúsítottként polgárőr sem lehet. A férfi ügyvédhez fordult.

zoltán2-kapott

– Egy olyan nem látó embert ért érdek- és jogsérelem, aki nemhogy nincs terhére a társadalomnak – sokkal inkább a segítségére van. A legjobb tudásom szerint fogom képviselni a védelmét a véleményem szerint méltatlan és aggályos eljárásban – fejette ki álláspontját dr. Lichy József, és hozzátette: a járdán parkoló autót a történtek után sem bírságolták meg, ami több mint beszédes.  Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük az illetékes hatóságot is, de lapzártánkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.