EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Belföld

Feljelentették a vak polgárőrt, mert elesett – A járdán szabálytalanul parkoló autó állta útját, fizetheti a kárt

Tiszteletbeli tűzoltó, önkéntes polgárőr, egy kisfiú édesapja és szerető férj Nagy Zoltán. De ami a legfontosabb, világtalanul áll helyt sok szerepében a 47 éves férfi, aki nemrég gyanúsítottja lett egy büntetőügynek. Ráesett egy a járdán szabálytalanul parkoló autó motorházára.

– A kutyámmal kitűnő párost alkotunk, ő komoly tűzesetekkor is velem volt, és amikor polgárőrként járőrözöm, mindig bátran vezet. Az ominózus napon azonban még ő is megriadt – idézte fel történetét Zoltán, aki néhány napja életében először lett gyanúsított.

Szeptember 28-án a polgárőrség egyik rendezvényéről igyekezett hazafelé hatéves kisfiával, Mátéval és kutyájával, amikor a házuktól alig pár száz méterre nekiesett egy Audi A6-os luxusautónak. A jármű a járdán parkolt. Némi szentségelés után hazaindultak, mert mint megtudtuk, nemegyszer fordult már elő, hogy a kérdéses útszakaszon az autósok a járdára parkolnak, hogy megóvják kocsijukat egy esetleges meghúzástól.

zoltán1-kapott

– Már hazaértünk, amikor két férfi üvöltözni kezdett a kerítésen keresztül. Számonkérték, hogy mit csináltunk az autójukkal, be akartak jönni, és fenyegetőztek. A kutyám megriadt, a kisfiam hozzám bújt, én is megrémültem, hiszen vakon védtelen vagyok. Hívtam a rendőrséget – folytatta Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy a kiérkező járőrök ismerték a kerítés előtt fenyegetőzőket, hiszen egyikük, az Audi tulajdonosa nyomozó volt. A rendőrök közölték Zoltánnal, hogy fel fogják jelenteni az autóban esett 60 ezer forintos kár miatt. Be is váltották ígéretüket. Igaz, elfogultság miatt egy másik kapitányság jár el az ügyben, de őket sem hatotta meg a férfi vallomása, mely szerint baleset történt, amit ráadásul egy szabálytalanul parkoló autó okozott. Zoltánnak azért is kellemetlen a helyzet, mert gyanúsítottként polgárőr sem lehet. A férfi ügyvédhez fordult.

zoltán2-kapott

– Egy olyan nem látó embert ért érdek- és jogsérelem, aki nemhogy nincs terhére a társadalomnak – sokkal inkább a segítségére van. A legjobb tudásom szerint fogom képviselni a védelmét a véleményem szerint méltatlan és aggályos eljárásban – fejette ki álláspontját dr. Lichy József, és hozzátette: a járdán parkoló autót a történtek után sem bírságolták meg, ami több mint beszédes.  Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük az illetékes hatóságot is, de lapzártánkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.