2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Feljelentették a vak polgárőrt, mert elesett – A járdán szabálytalanul parkoló autó állta útját, fizetheti a kárt

Tiszteletbeli tűzoltó, önkéntes polgárőr, egy kisfiú édesapja és szerető férj Nagy Zoltán. De ami a legfontosabb, világtalanul áll helyt sok szerepében a 47 éves férfi, aki nemrég gyanúsítottja lett egy büntetőügynek. Ráesett egy a járdán szabálytalanul parkoló autó motorházára.

– A kutyámmal kitűnő párost alkotunk, ő komoly tűzesetekkor is velem volt, és amikor polgárőrként járőrözöm, mindig bátran vezet. Az ominózus napon azonban még ő is megriadt – idézte fel történetét Zoltán, aki néhány napja életében először lett gyanúsított.


Szeptember 28-án a polgárőrség egyik rendezvényéről igyekezett hazafelé hatéves kisfiával, Mátéval és kutyájával, amikor a házuktól alig pár száz méterre nekiesett egy Audi A6-os luxusautónak. A jármű a járdán parkolt. Némi szentségelés után hazaindultak, mert mint megtudtuk, nemegyszer fordult már elő, hogy a kérdéses útszakaszon az autósok a járdára parkolnak, hogy megóvják kocsijukat egy esetleges meghúzástól.

zoltán1-kapott

– Már hazaértünk, amikor két férfi üvöltözni kezdett a kerítésen keresztül. Számonkérték, hogy mit csináltunk az autójukkal, be akartak jönni, és fenyegetőztek. A kutyám megriadt, a kisfiam hozzám bújt, én is megrémültem, hiszen vakon védtelen vagyok. Hívtam a rendőrséget – folytatta Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy a kiérkező járőrök ismerték a kerítés előtt fenyegetőzőket, hiszen egyikük, az Audi tulajdonosa nyomozó volt. A rendőrök közölték Zoltánnal, hogy fel fogják jelenteni az autóban esett 60 ezer forintos kár miatt. Be is váltották ígéretüket. Igaz, elfogultság miatt egy másik kapitányság jár el az ügyben, de őket sem hatotta meg a férfi vallomása, mely szerint baleset történt, amit ráadásul egy szabálytalanul parkoló autó okozott. Zoltánnak azért is kellemetlen a helyzet, mert gyanúsítottként polgárőr sem lehet. A férfi ügyvédhez fordult.


zoltán2-kapott

– Egy olyan nem látó embert ért érdek- és jogsérelem, aki nemhogy nincs terhére a társadalomnak – sokkal inkább a segítségére van. A legjobb tudásom szerint fogom képviselni a védelmét a véleményem szerint méltatlan és aggályos eljárásban – fejette ki álláspontját dr. Lichy József, és hozzátette: a járdán parkoló autót a történtek után sem bírságolták meg, ami több mint beszédes.  Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük az illetékes hatóságot is, de lapzártánkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  Két és fél milliárd forint állami támogatásból újul meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be László Tamás országgyűlési képviselő az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

 • Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Hatalmas siker! Magyarország fővárosában, Budapesten tartják márciusban a gasztronómiai világ egyik legnagyobb eseményét, a Michelin-díjátadót.

 • 11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a zuglói gázoló néven elhíresült T. Klára büntetőpere. A 25 éves nő 2016 novemberében gázolt halálra egy 86 éves bácsit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 • Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Olyan javaslatot tárgyal a kormány ma, amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról – értesült az Origo. Információjukat az támasztja alá, hogy tegnap Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette: a párt országos választmánya politikai határozatban ítéli el a Soros-tervet, és felszólították a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel annak végrehajtása ellen.