EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Miskolc

Felszámolták a prostiknak is otthont adó drogtanyát

Újabb nyomortanyát számoltak fel Miskolcon. Ezúttal egy Gizella utcai bérlakásból lakoltatták ki a végrehajtók azt a családot, amely már jó ideje nem fizetett semmiért, ellenben szemétlerakónak használta a lakást.

Még a végrehajtók is elképedtek az iszonyatos mennyiségű szemét láttán, amit egy miskolci bérlakásban élők halmoztak fel az ingatlanban. Nemcsak az udvaron, a házon belül is rengeteg szemetet hagytak maguk után. Még a fürdőkád is tele volt hulladékkal, közte koszos ruhák, ételmaradékok, vodkásüvegek, de még injekciós tűk is voltak.

Az egyik szomszéd szerint a család droggal kereskedett és prostitúcióval is foglalkozott. Többször látta, hogy az egyébként fiatalkorú lányok a ház előtt álltak és várták a kuncsaftokat, amiből állítása szerint akadt is bőven.

– Jöttek-mentek itt mindenféle emberek, olyan volt az egész, mint egy átjáróház – mondja az egyik, neve elhallgatását kérő szomszédos ház lakója.

A lakók nem csupán a lakbért nem fizették már jó ideje, jelentős tartozást halmoztak fel a közműszolgáltatók felé is. A miskolci önkormányzat végül csak hosszas jogi procedúra után tudta végrehajtási szakaszba terelni a kilakoltatást.

A borsodi megyeszékhelyen több helyen is gondot jelent a romos, életveszélyes állapotban lévő épületekben élő halmozottan hátrányos helyzetű családok problémája. Sokuknak nincs lakcímkártyája és az illegális szemétlerakás is rendszeres, ezért a városvezetés eltökélt szándéka ezeknek a „nyomortelepeknek” a felszámolása.

Azoknak, akik rendszeresen fizetik számlájukat, a város magasabb komfortfokozatú lakást biztosít. Az ingatlanok kiürítése minden esetben bírósági határozat alapján történik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.