2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Miskolc

Felszámolták a prostiknak is otthont adó drogtanyát

Újabb nyomortanyát számoltak fel Miskolcon. Ezúttal egy Gizella utcai bérlakásból lakoltatták ki a végrehajtók azt a családot, amely már jó ideje nem fizetett semmiért, ellenben szemétlerakónak használta a lakást.

Még a végrehajtók is elképedtek az iszonyatos mennyiségű szemét láttán, amit egy miskolci bérlakásban élők halmoztak fel az ingatlanban. Nemcsak az udvaron, a házon belül is rengeteg szemetet hagytak maguk után. Még a fürdőkád is tele volt hulladékkal, közte koszos ruhák, ételmaradékok, vodkásüvegek, de még injekciós tűk is voltak.


Az egyik szomszéd szerint a család droggal kereskedett és prostitúcióval is foglalkozott. Többször látta, hogy az egyébként fiatalkorú lányok a ház előtt álltak és várták a kuncsaftokat, amiből állítása szerint akadt is bőven.

– Jöttek-mentek itt mindenféle emberek, olyan volt az egész, mint egy átjáróház – mondja az egyik, neve elhallgatását kérő szomszédos ház lakója.

A lakók nem csupán a lakbért nem fizették már jó ideje, jelentős tartozást halmoztak fel a közműszolgáltatók felé is. A miskolci önkormányzat végül csak hosszas jogi procedúra után tudta végrehajtási szakaszba terelni a kilakoltatást.

A borsodi megyeszékhelyen több helyen is gondot jelent a romos, életveszélyes állapotban lévő épületekben élő halmozottan hátrányos helyzetű családok problémája. Sokuknak nincs lakcímkártyája és az illegális szemétlerakás is rendszeres, ezért a városvezetés eltökélt szándéka ezeknek a „nyomortelepeknek” a felszámolása.

Azoknak, akik rendszeresen fizetik számlájukat, a város magasabb komfortfokozatú lakást biztosít. Az ingatlanok kiürítése minden esetben bírósági határozat alapján történik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.