EUR: 308,21 Ft
CHF: 289,63 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb Szolnok

„Felülmúlta a várakozásokat a szolnoki RepTár”

Mind látogatottságban, mind népszerűségben felülmúlta a várakozásokat a nemrég Szolnokon megnyílt RepTár. Egy hónap leforgása alatt ugyanis több mint tízezren voltak kíváncsiak a kiállításra. Ez nem meglepő, hiszen amellett, hogy a RepTár olyan különleges gyűjteménnyel rendelkezik, amely egész Európában egyedülállónak számít, számos extra szolgáltatást is nyújt a még teljesebb élmény érdekében.

Másfél hónapja nyílt meg a szolnoki RepTár

Másfél hónapja nyílt meg a szolnoki RepTár

– A RepTár maximális kihasználtsággal működik, ami azt jelenti, hogy napi 4-5 csoport is érkezik. Hétvégente körülbelül 1200–1500 vendéget is fogadunk – kezdte a múzeum bemutatását Kovács Ákos, a RepTár ügyvezetője

A múzeum 60 ezer négyzetméternyi területen helyezkedik el, és amellett, hogy 218 műtárgyat és csaknem 40 repülőeszközt tekinthetnek meg a katonai repülők szerelmesei, számos interaktív program is várja az érdeklődőket. A hangár galériáján 4D-s mozi és szimulátorok engednek betekintést a katonai repülők és helikopterek vezetésének élményébe, ezenkívül számos touchasztal és virtuálisvalóság-szemüveg áll a látogatók rendelkezésére, melyekkel tanulmányozhatják a repülés történetét és körbenézhetnek a gépek belsejében.

Két olyan repülőgép is van a múzeumban, amelyekbe bele lehet ülni.

Két olyan repülőgép is van a múzeumban, amelybe bele lehet ülni.

– A látogatóknak az tetszik a legjobban, hogy a gépek körbejárhatók és megtapinthatók, sőt van két olyan repülőgépünk, amelyekbe bele is lehet ülni.  A két gép köré kamerák vannak telepítve, amelyek fényképet készítenek a bent ülőről, amit ott helyben egy alkalmazáson keresztül el is lehet küldeni a saját e-mail-címükre vagy meg lehet osztani a közösségi oldalakon – mondta Kovács Ákos.

A kisebbekről sem feledkeztek meg a RepTár megálmodói; a családosokat military-kalandpálya és tematikus játszótér is várja.

– Nagyon sokan jönnek iskolákból, óvodákból és más intézményekből is. A gyerekek nagyon szeretik az ikonikus gépeket – tehát a Cápetit, a Cápeti 1-et és a Cápeti 2-t – és szeretik az ajándékboltban kapható termékeinket is – meséli az ügyvezető.

A szolnoki Pásztor család férfi tagjai is megtekintették a repülőmúzeumot. Mint a Lokálnak elmondták, ide többször is visszajönnek, mert a repülőgépek az egész családot elvarázsolják.

A szolnoki Pásztor család férfi tagjai is megtekintették a repülőmúzeumot. Mint a Lokálnak elmondták, ide többször is visszajönnek, mert a repülőgépek az egész családot elvarázsolják.

A szervezők arról is gondoskodnak, hogy a RepTár sose váljon unalmassá, ezért időről időre frissítik a felhozatalt. Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, a következő hónapokban egy külön előadás-sorozatot indítanak, majd egy időszaki kiállítást is nyitnak „105 éves Szolnok repüléstörténete” címmel.

Pozitív lépés a RepTár működtetőitől, hogy a más városokból érkezőknek kedvezményes utazást biztosítanak, de a szolnoki lakosoknak is érdemes figyelemmel kísérniük a múzeum tevékenységét.

Érdemes a helyi lakosoknak is ellátogatni a RepTárba, hiszen december 31-ig kedvezményes áron tekinthetik meg az állandó kiállításokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.