2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Szolnok

„Felülmúlta a várakozásokat a szolnoki RepTár”

Mind látogatottságban, mind népszerűségben felülmúlta a várakozásokat a nemrég Szolnokon megnyílt RepTár. Egy hónap leforgása alatt ugyanis több mint tízezren voltak kíváncsiak a kiállításra. Ez nem meglepő, hiszen amellett, hogy a RepTár olyan különleges gyűjteménnyel rendelkezik, amely egész Európában egyedülállónak számít, számos extra szolgáltatást is nyújt a még teljesebb élmény érdekében.

Másfél hónapja nyílt meg a szolnoki RepTár

Másfél hónapja nyílt meg a szolnoki RepTár

– A RepTár maximális kihasználtsággal működik, ami azt jelenti, hogy napi 4-5 csoport is érkezik. Hétvégente körülbelül 1200–1500 vendéget is fogadunk – kezdte a múzeum bemutatását Kovács Ákos, a RepTár ügyvezetője


A múzeum 60 ezer négyzetméternyi területen helyezkedik el, és amellett, hogy 218 műtárgyat és csaknem 40 repülőeszközt tekinthetnek meg a katonai repülők szerelmesei, számos interaktív program is várja az érdeklődőket. A hangár galériáján 4D-s mozi és szimulátorok engednek betekintést a katonai repülők és helikopterek vezetésének élményébe, ezenkívül számos touchasztal és virtuálisvalóság-szemüveg áll a látogatók rendelkezésére, melyekkel tanulmányozhatják a repülés történetét és körbenézhetnek a gépek belsejében.

Két olyan repülőgép is van a múzeumban, amelyekbe bele lehet ülni.

Két olyan repülőgép is van a múzeumban, amelybe bele lehet ülni.

– A látogatóknak az tetszik a legjobban, hogy a gépek körbejárhatók és megtapinthatók, sőt van két olyan repülőgépünk, amelyekbe bele is lehet ülni.  A két gép köré kamerák vannak telepítve, amelyek fényképet készítenek a bent ülőről, amit ott helyben egy alkalmazáson keresztül el is lehet küldeni a saját e-mail-címükre vagy meg lehet osztani a közösségi oldalakon – mondta Kovács Ákos.


A kisebbekről sem feledkeztek meg a RepTár megálmodói; a családosokat military-kalandpálya és tematikus játszótér is várja.

– Nagyon sokan jönnek iskolákból, óvodákból és más intézményekből is. A gyerekek nagyon szeretik az ikonikus gépeket – tehát a Cápetit, a Cápeti 1-et és a Cápeti 2-t – és szeretik az ajándékboltban kapható termékeinket is – meséli az ügyvezető.

A szolnoki Pásztor család férfi tagjai is megtekintették a repülőmúzeumot. Mint a Lokálnak elmondták, ide többször is visszajönnek, mert a repülőgépek az egész családot elvarázsolják.

A szolnoki Pásztor család férfi tagjai is megtekintették a repülőmúzeumot. Mint a Lokálnak elmondták, ide többször is visszajönnek, mert a repülőgépek az egész családot elvarázsolják.

A szervezők arról is gondoskodnak, hogy a RepTár sose váljon unalmassá, ezért időről időre frissítik a felhozatalt. Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, a következő hónapokban egy külön előadás-sorozatot indítanak, majd egy időszaki kiállítást is nyitnak „105 éves Szolnok repüléstörténete” címmel.

Pozitív lépés a RepTár működtetőitől, hogy a más városokból érkezőknek kedvezményes utazást biztosítanak, de a szolnoki lakosoknak is érdemes figyelemmel kísérniük a múzeum tevékenységét.

Érdemes a helyi lakosoknak is ellátogatni a RepTárba, hiszen december 31-ig kedvezményes áron tekinthetik meg az állandó kiállításokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.